Stäng

Owe Thörnqvist fast i Florida – rasar mot Tegnell

PANDEMI. Owe Thörnqvist är fast i Florida på grund av coronapandemin. Nu rasar han mot den svenska strategin och statsepidemiologen Anders Tegnell. – Hela hans monologartisteri är goddag yxskaft, säger Thörnqist enligt Aftonbladet.

Owe Thörnqvist, bild från Wikipedia

Den 17 januari i år reste artisten Owe Thörnqvist, 91, och hustrun Berit Gullberg, 81, till Florida där de har en lägenhet. Tanken var att de skulle åka hem i början av mars för att gå på en privat fest i Stockholm där drygt två tredjedelar efteråt insjuknade med coronasymtom.

Nu berättar Owe Thörnqvist, som fortfarande är fast på andra sidan Atlanten, om den rådande situationen och faktumet att närmare 225 000 personer har smittats av covid-19 i Florida.

– Eländet fortsätter här så vi försöker iaktta största möjliga försiktighet till skillnad från svenskar. Jag har nästan inte sett några munskydd alls på de bilderna jag har fått skickade till mig från Sverige. Här går vi väldigt sällan ut och handlar, vi beställer hem maten och torkar minutiöst av vartenda paket som kommer, säger Owe Thörnqvist.

Owe Thörnqvist säger också att han är upprörd över den svenska coronastrategin. Han har till och med skrivit en visa om det.

– Min lilla dikt handlar om att folk tycker det är bra att få gå ut på barerna och göra som i fornstora dagar och att statsepidemiologen Tegnell bara styr och ställer. Jag känner ju inte karln personligen, men hela hans monologartisteri är goddag yxskaft. Det för ju inte saker framåt. Han tycker väl inte man ska ha munskydd och leva som vanligt så vi uppnår flockimmunitet.

Owe Thörnqvists coronadikt:

Du gamla du fria

Du land som har fjäll

Och älvar och sjösystem och skogar

Samt covid-experter som han Anders Tegnell

Vars strategier öppnat

våra krogar

Där tronar och minglar

Vår yngre elit

Vars smittsamma glädje är att svamla

Om livsstilar tufft marinerade i sprit

Med hånfull attityd emot oss gamla

Av: Owe Thörnqvist

Owe Thörnqvists Sverigebesöket från 1981 är svartlistad och får inte spelas på Sveriges Radio.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 reaktioner på “Owe Thörnqvist fast i Florida – rasar mot Tegnell

 1. Pettersson har raderat, den som använder kuken i sin e-postadress kan skriva kommentarer på Aftonbladet eller någon annan mindre seriös…

  1. Vänta nu.

   Vad spelar det för ngn roll vilken mejl jag anger. Det är väl snarare att jag motsäger en del här som inte passar in i agendan.

   Det är ju övh ingen som bryr sig om vilken adress jag har. Men visst kan man inte debattera så ignorerar man istället. Hmm känner igen betendet. Men kommer inte på varifrån! Hmm

   1. Dasen är du fullständigt dum i huvudet, jag har nyss talat om att jag inte gillar att du använder kuken i din adress och då svarar du att ingen bryr sig.

    Om du vill bli seriöst bemött får du nog växa upp lite.

   2. Inte visste jag att du brydde dig. Ingen annan ser den dock. Nu är den ändrad så då kan du inte klaga över det.

    Jag har inte någon stans skrivit ngt direkt personpåhopp utan jag har helt enkelt inte hållt med.

    Dum i huvet kan du vara själv. Uppenbarligen stämmer min tes att kan man inte debattera och motivera så blir det lätt denna nivå. Synd

 2. När det gäller denna ”pandemi” finns lika många olika åsikter,som det finns kobbar o. skär i skärgården…
  Finns ju ingen anledning att vi s.k. amatörer, var och en på sitt håll strider om det rätta.
  Min fråga står kvar. Vem eller vilka är det som tjänat kosingen på den hysteri o. panik,som medierna skapat ?
  Att det är politiskt styrt bevisas inte minst nu,i samband med kommande valen i USA.

 3. Trots min beundran och högsta respekt för Owe Thörnqvist
  så vill jag tro och påstå att Sverige gjort rätt och att Tegnell
  framfört rätt budskap.

  Lyssna gärna på en av Owe Thörnqvists klassiker:
  ”Sverigebesöket”!
  Owe förstod redan då vart Sverige var på väg!

  1. Du kan inte på allvar mena att du hänger på skocken som beundrar den svenska strategin gällande Covid 19.

   1. ”Maja 2”!

    Vi är redan på väg att få bevittna facit.

    Många länder som ”gjort rätt” och stängt ner
    hela landet får nu en andra ”corrona – våg.

    – om du tänker på antalet döda, så titta på
    statistiken!
    – hur många av de avlidna var feta individer?
    – hur många var ”familjemedlemmar” till invandrare?
    – hur många äldre har blivit ”omhändertagna” av
    timanställda invandrare, som inte ens förstår
    svenska språket.

    Tyvärr har några stackars svenskar blivit svårt
    smittade av ovanstående grupper – och i vissa
    fall avlidit av konsekvenserna.

   2. Maja, säg ngt land som har lyckats, mer än att tillfälligt kväva det. Fatta att det går inte låsa ner landet, stoppa det och sen tro att det är borta för evigt. Titta nu hur det går när de öppnar upp. Kan ni läsa statistik övh!?

    Har röstat höger och kommer fortsätta göra så. Men det smärtar mig att se, att det verkar nästan som att idiotvänstern har rätt när de hela tiden påpekar att SD anhängare är outbildade och korkade!

 4. Låga språkkunskaper? Hur kan man arbeta utan kunna prata med medarbetare och brukare?
  Dessa personer befinner sig på dessa ställen bara av en orsak. Staten står för största delen av lönen i forn av Ny starts jobb, Instegs jobb.
  Kommunernas möjlighet att sänka försörjningsstödskostnaden.
  Förbättrar även arbetslöshetssiffrorna genom att påstå att så många arbetar i vården, fast de är en belastning för ordinarie personal.

 5. Lena Hallengren gick häromdan ut med att överdödligheten på våra äldreboenden berodde på låga kunskaper i det svenska språket. Alltså, grundinställningen från såssarna har ju alltid varit att man aldrig får skuldbelägga invandrare. För om man gör det blir man tveklöst anklagad för rasism. Men nu när regeringen själv är hotad för sin inkompetens, så går det tydligen för sig att skjuta över skulden på de inkvoterade analfabeterna. Men skulden till haveriet ligger naturligtvis hos regeringen och myndigheterna. ”Vår beredskap är god”. ”Viruset kommer inte hit”. ”Det drabbar bara de äldre”. ”Inte värre än en vanlig influensa”. ”Så länge det finns skyddsutrustning att tillgå, ska den användas. Men om den tar slut så behövs den inte…”. Lena H. – skyll inte ifrån dig. Inse att det är du som har ansvaret och bär skulden !

 6. Den gode Thörnqvist har all anledning att vara upprörd. Huvudsakligen har personer över 70 år strukit med. Av de avlidna (avlivade?) är 70% över 85 år. Om man ska tro Socialstyrelsen och de senaste rönen beror det till stor del på ”pensionsräddarna”, usla chefer och riktlinjer som hade värmt Dr. Mengeles kalla hjärta.

 7. Redan 1981 såg Owe T. felaktiga mönster i samhällsbygget. Det spelar ingen roll i stort om det var självupplevt eller något han fått berättat. Det är väl ungefär 10 ggr värre nu då så stort antal fria kriminella rör sig obehindrat över gränserna och spanar runt efter nya brott på gator och torg.

 8. Owe ha r helt rätt. Den svenska coronastrategin är makaber. I alla andra situationer talas det om gemensamma lösningar t ex inom EU och andra internationella organ. Men det gäller inte strategin att sköta coronaepidemin, nej där har Sverige sin egen lösning. En riktigt dödlig cocktail av dödstalen att döma.

  Denna myndighets bidrag till att hantera corona är desamma som för hantering av vilken epidemi som helst, förutom två skarpa restriktioner, max 50 personer vid sammankomst och besöksförbud på äldreboenden.
  I övrigt har FHM med alla sina anställda sysslat med att samla statistik, rapa statistik och upprepa, håll distans, tvätta händerna och stanna hemma om man känner sig sjuk.

  Inget annat verkar FHM bidragit med under epidemin. Våra styrande politiker har hukat bakom myndigheten och varit nöjda att slippa komma fram i rampljuset.

  FHM bör omorganiseras, att ge dessa råd kan inte kräva de mängder av dyra tjänstemän myndigheten innehåller.

  Jaaa, ånyo, vad f-n får man för pengarna?

  1. Problemet är att i de årliga instruktionerna till FMh bestämde regeringen att det skulle satsas på feminism och genusutbildningar. Jag har ännu inte fattat hur genusutbildningar förbättrar FMHs möjligheter att minska smittan.

   1. Intressant att se att du är sarkastisk men de som läser inte vara ordentligt läskunnga. De ger dig tumme upp 😂 men jag som skriver liknande utan sarkasm får en massa tumme ner.

    Ja då kanske man förstår att mertalet här vill gräva ner sig i en bunker och beväpna sig mot undergången. Tänk vad lättare allt hade varit om man hade tagit till sig vetenskaplig statistik utan att tycka för mycket.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: