Stäng

Janne Josefssons kritik mot SVT: ”Som en parodi”

MEDIA. För några dagar sedan, se nedan, vägrade migrationsminister Morgan Johansson (S) debattera mot Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard i SVT, trots detta angrep Johansson Stenergard som inte kunde svara. Till saken hör att det som skulle debatteras var migration och Johansson är migrationsminister. 

Nu har Janne Josefsson, mångårig medarbetar på SVT, gett sig in i debatten och kallar SVT:s uppträdande en parodi.

 • Kritik mot att migrationsminister Johansson (S) vägrade debattera migration i SVT

MEDIA. Migrationsminister Morgan Johansson (S) ville inte debattera mot Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard när de båda gästade SVT:s Morgonstudion igår, skriver Aftonbladet.

Malmer Stenergard menar att det kändes ”bisarrt” att sitta mittemot varandra utan att få debattera. Hon riktar även kritik mot att Johansson fick sista ordet och att hon inte fick bemöta hans uttalanden.

På Twitter skriver Morgan Johansson att anledningen till att han inte ville debattera är att han inte sitter i migrationskommittén.

Judit Ek som är ställföreträdande ansvarig utgivare på SVT Nyheter säger att man i efterhand diskuterat situationen.

– Det blev inte så bra för tittarna visuellt i studion när de stod mitt emot varandra och inte debatterade, säger Ek till tidningen.

-Pettersson säger att den stora kritiken ska riktas mot SVT, även om migrationsminister Morgan Johansson (S) får ta åt sig en hel del av skandalen.

SVT bedriver inte dagisverksamhet och borde kunna säga ifrån när en minister är i trots-åldern…

Om Morgan Johansson på bloggen…

 • TIDIGARE 2020-07-07. Migrationsminister Morgan Johansson (S) vägrar debattera invandringen med M

INVANDRING & MEDIA. Socialdemokraterna och Moderaterna satt vid samma bord i SVT Morgonstudion i morse, men utan att debattera.

EcWWvBHXQAALeS1
Steget Eftet

Ni har bett om att inte få debattera den här frågan med Moderaterna, så vi gör så att vi kör enskilda intervjuer med er i stället, sade programledaren riktat till Morgan Johansson (S).

– Pettersson undrar hur SVT kan gå med på detta? Är ”oberoende” vänsterblivna public service rädda för att husse ska dra in skattefinansieringen.

SVT
2015 försökte SVT dementera, men ingen rök utan eld…

Det måste vara tjänstefel av migrationsminister att vägra debattera migration, när Johansson sedan jämför M och SD med Helan och Halvan inser nog inte lille Morgan att han är riktigt rolig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 reaktioner på “Janne Josefssons kritik mot SVT: ”Som en parodi”

 1. Jag tycker att denna debatt har fått lite skev vinkel.

  Moderaten Maria Malmer Stenergard menar att det kändes ”bisarrt” att sitta mittemot varandra utan att få debattera. Hon riktar även kritik mot att Johansson fick sista ordet och att hon inte fick bemöta hans uttalanden.

  Vem är hon som inte har modet att då öppna käften och på primetid i TV våga utnyttja just detta blamage, att visa tittarna vilket jävla hyckleri det finns i SVT………. blir så förbannad på dessa syltryggar till politiker.

 2. Public Service är bra. Synd att vi inte har någon.

  För si så där 500 miljoner om året skulle man kunna anställa 200 reportrar som rapporterade nyheter. En besparing på bortemot 9 miljarder om året. Danmark är åter igen ett föredöme. Fast, linjär-TV är snart historia sedan FHM lyckats tunna ut dess tittarskara markant.

 3. Att Morgan Johansson skulle få sista ordet var väl en än större skandal.
  På tal om Helan och Halvan så passar väl Fyrtornet och Släpvagnen in på S och Mp.

 4. Underbart att vi har en journalist, Janne Josefsson, som törs stå upp, vara ärlig och rakryggad och säga sanningen. Hatten av för Janne.

 5. Tycker att Morgan skall tala tyst om helan o halvan då han själv tillhör den sist nämda…….

  1. Han hänger som en tröska efter fyrtornet Lövin och släpvagnen Löven . Ensamma skulle alla de här vara helt värdelösa. Tillsammans i en grupp är de som prärievargar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: