Stäng

220.000 invandrare direkt in på bidrag

INVANDRING. När Socialdemokraterna överger Miljöpartiet i förhandlingarna om migrationspolitiken, öppnar det för att skapa den hållbara migrationspolitik som Sverige behöver, skriver Fredrik Hultman i en ledare på SvD, tyvärr bakom betalvägg. 

Steget Efter…

Reglerna för anhöriginvandring bör också ses över. Migrationsverket prognostiserade i fjol att 220.000 anhöriginvandrare kommer beviljas uppehållstillstånd under perioden 2019–2022. I dag finns inget försörjningskrav vid anhöriginvandring för den som söker inom tre månader efter beviljandet av asyl. Den luckan bör stängas för att också sätta ett tydligt krav på egenförsörjning. Ersättningar från det offentliga bör inte heller kunna räknas in för att uppfylla kravet, eftersom det motverkar dess syfte. Om familjemedlemmar inte får asyl, bör kravet på egenförsörjning gälla från dag ett.

Detta är bara en av många saker som lockar migranter till Sverige, för det är inte klimatet som drar om någon trodde det.

Andra avgörande pull-faktorer som lockar folk till Sverige är det väldigt tyst om.

Några exempel:

 • De generösa reglerna om så kallat spårbyte, som skapar ett alternativt sätt att arbetskraftsinvandra till Sverige genom att först söka asyl och sedan under ansökningstiden skaffa sig ett okvalificerat arbete med låg lön.
 • Att asylsökande har rätt till sjukvård i Sverige för vård som inte kan anstå. Och att asylsökande barn har full tillgång till svensk sjukvård. Det innebär att det egentliga skälet bakom vissa ansökningar inte är behov av skydd, utan – för den som förstår att utnyttja systemet – att få ta del av gratis sjukvård.
 • Att den som inte lyckas göra sannolikt att den är under 18 år, anses vara just 18 år efter beslut av Migrationsverket. Detta gör att ensamkommande som söker sig till Sverige får en plats på gymnasiet och boende i familj eller HVB-hem, trots att den ensamkommande många gånger kan ha passerat gymnasieåldern med god marginal.

Det är bidrag och förmåner som lockar folk till Sverige, inte möjligheterna att arbeta hårt för att få ett bra liv.

Jorden lockar – inför fri invandring tycker Pettersson, skrev jag ironiskt häromdagen. Det var ett inlägg om att vi kan ha fri invandring om alla bidrag försvinner, ingen kommer då att vilja flytta till Sverige men alla verkar inte ha förstått det.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “220.000 invandrare direkt in på bidrag

 1. Sveriges Riksdag måste begränsa de sociala förmånerna som det innebär att ha satt sin fot i Sverige.
  Pullfaktorn blir enorm när hela skafferiet är öppet utan att du bidragit med en enda arbetstimme

 2. Om de har så gott ställt tar jag gärna emot ett flyttbidrag på 100 000 och sticker mer än gärna. Man kan ändå inte bo här.
  Vi måste väl få bidrag på samma villkor som andra.

 3. Det spelar ingen roll längre. Sverige har en mängd saker som måste rustas upp (vården, kommunikationer, elförsörjning mm). Dessutom ska vi betala enorma klimatavgifter, EU-avgifter och jättestöd till andra EU-länder. Skatterna är på en sådan nivå så de inte kan höjas mer så oavsett vad vi
  gör så kommer bankomaten stängas inom något år.

 4. Nej just det, precis som Pettersson skriver, utan bidrag och förmåner söker sig inte all jordens lycksökare till Sverige, landet som inte ställer några frågor, som släpper in och dessutom helt frivilligt utbetalar enorma belopp till okända analfabeter, vuxna ensamkommande ”barn” och till islamister vars mål är att omskapa samhället. Det är ett otroligt svek mot landets befolkning! Att det bara har tillåtits hända att det alltjämt får fortgå!

  1. 73.000 familjer 3 i varje typ 21.600 per familj blir ett par miljarder per månad

 5. Det är uppenbart att om någon kommer skaffar sig jobb, klarar sig själv, är en tillgång för landet. Lika uppenbart är att de som inte jobbar utan lever på bidrag, inte är en tillgång. Om de dessutom skaffar sig extrainkomster genom kriminella handlingar, är de klara aspiranter till utvisning.
  Varför kan inte vissa politiska partier fatta dessa fundamentala sanningar?
  Jag tror faktiskt att de alla är motvalls kärringar och avundsjuka på SD som från dag ett visste detta.
  De vill för sitt liv inte erkänna att de har fel och SD rätt.

 6. Vilken tur att ladorn är fulla och att Socialbyrån Sverige alltid är ett av världens rikaste länder !

  1. Ladorna är fulla av valboskap till nästa val, och det fylls på med mer för varje dag som går. Till vilket pris som helst bara för maktens skull

   1. Detta var en 100% korrekt beskrivning av Soϟϟarnas strategi !!

    //Gunnar

 7. Kom ihåg att Sverige lånar till dom löpande utgifterna kan omöjligt stämma att vi är ett utav dom rikaste länderna i världen. Katastrofen närmar sig…..

  1. Närmar sig ?
   Katastrofen är för länge sedan här, nu är det bara sista dödsstöten kvar och den kommer när majoriteten av den trygga svenska väljarkåren eftet valet 2022 åter igen satt den landsförädiska 7 klövern 4 år till i riksdagen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: