Minnesmärke över ”Nigger” som dog 1902 tas bort från kyrkogården

HISTORIA. En hund och älskad familjemedlem med namnet ”Nigger” som dog 1902 och fick en gravsten som minnesmärke efter sig i Coventry, mellersta England har uppmärksammats och väckt känslor. 

Gravstenen har stått i Coombe Abbey Park i Warwickshire i årtionden men nu har den tagits bort rapporterar Daily Mail.

Många ville ha bort stenen eftersom den ansågs rasistisk medan andra vill ha den kvar eftersom den visar en bit av historien.

-Pettersson tycker att dagens hets mot allt som anses vara rasistiskt är galenskap och påminner om de muslimer som vill spränga Egyptens pyramider och alla andra gamla minnesmärken för att de är byggda av otrogna före Muhammeds tid, låt historien vara i fred, det som inte finns kvar kan vi inte lära oss något från…

Ska vi riva pyramiderna för att faraonerna höll sig med slavarbetare även om de inte byggde pyramiderna? På bilden Cheops pyramiden.  Foto: Berthold Werner
Ska vi spränga alla c:a 2500 runstenar som finns med minnen av våra förfäder för att de hade trälar? Skåängsstenen, Trosa från Wikipedia

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Minnesmärke över ”Nigger” som dog 1902 tas bort från kyrkogården

 1. Svenska kyrkan blir bara sämre o sämre, deras fjäsk
  för den krigiska religionen Islam gör att man får kräkreflexer.
  Den ärkebiskop vi har idag är en katastrof av sällan skådat
  mått!
  Man skilde kyrkan från staten, resultatet blev att kyrka idag
  springer politikens ärende, så länge politiken är illröd!

 2. Det lägre ståndet tror att de börjar
  ta över makten i världen!

  Allt är bara utslag av komplex för att
  de bevisat under årtusenden att de är
  underlägsna.

  => När en anställd gör sig obekväm
  blir denne avsatt och missar sina
  förmåner ………
  – kanska något att associera till?
  – allt har ett pris!

 3. Herredjävlar….
  Merparten av Abzurdistans befolkning,är ju fortfarande slavar !!
  Dagens ”överhet o. herrskap” är ju de som styr landet. Diktatoriskt höjes skattetrycket,och givmilt fördelas dessa stulna slantar,som gåvor till arbetsskygga lyckosökare,och för tillfället även åt landets marknadsgycklare !!
  Kan/får man inte ens skriva det fria ordet,utan risk för åtal,betraktar i varje fall inte Stenbock sig,vara en fri man !
  Ordet s l a v är därför i mitt begrepp brett…

 4. Möjligen hade Egypterna slavar! Det hade ju f ö de svarta folken också, så hykleriet är enormt.
  Nu är det dock ett gravt fel. Pyramiderna byggdes inte av slavar utan av fria män (få kvinnor nämnda). Detta är välkänt för alla utom hycklande svarta historielösa avundsjuka vänsteraktivister – tag er tid att läsa kopiorna av bemanningslistorna för byggarbetare – Egyptierna höll skriftlig koll och massor av texter har överlevt till idag (texter som vänsteraktivister alltså vill förstöra) och en hel del är skannade och publicerade.

  • Planerare och arbetsledare var inte trälar men jag är helt övertygad om att de som utförde det tunga fysiska arbetet def var lägst i rang och endast försörjdes med föda exakt som i dagens samhälle.

 5. Vi skrattat åt tanken ovan att spränga runstenar eftersom vi hade trälar på den tiden. Men tänker vi ett varv till så fastnar skrattet i halsen när man inser att vi har folk i Sverige som tycker att det är en bra ide’.

  • Björketorpssten har en homofob text.
   Den man som förstör stenen skall bli våldtagen

  • ”Svensk lösen”!

   Ja, tyvärr har du nog helt rätt!
   Detta med tanke på att 50% av
   svenska befolkningen har en
   Intelligens under genomsnittet!
   – och dn ”genomsnittsdum” är
   ju ingen starkt lysande stjärna.

Kommentera