Klimatkatastrof Sydpolen smälter

Som Klimaterektionen på Xpressen rapporterade  IGÅR     så har det eventuellt blivit lite varmare på Sydpolen.

Men som ses på bilden nedan som just nu är hämtad HÄR  så är det nu katastrofala  plus 12 grader på Sydpolen! Så varmt har det aldrig i mänsklighetens historia varit på Sydpolen!

En klimatkattastrof  i omedelbart annalkande, bor ni mindre än 20 meter över havsnivån? I så fall bör ni omedelbart anskaffa flytvästar och helst en båt, samt metspön!

Uppdatering kommer snarast!  Ni kan väl simma == Kan Greta simma??

På gtafen nedan kan man se hur ”klimatkatastrofalt” temperaturen på bara ett par timma hoppade från -39 grader till plus 12 grader. Ett klimatkattastrof hopp på 51 grader på bara 3 timmar!

 

 

Fast tittar man på vad väderskojarna spår om Sydpolens temperatur de närmaste timmarna, så är det minus 50 grader igen!

Kan det vara så enkelt att detta chockande temperaturrekord beror på att det är fel på termometern??

Andra vädespådoms- gissare,, kan möjligtvis ha andra världen, men i sann klimathysterisk tradition, så förstör man förstås inte en sådan här topp hysterisk klimat katastrof nyhet med att ifrågasätta och kanske till och med kontrollera uppgiften!

 

8 thoughts on “Klimatkatastrof Sydpolen smälter

  1. I Sverige fryser nu renkalvar ihjäl i massor pga. de kalla maj och juni, men jag tror att det är endast i Sverige som den kylan skylls p å den globala uppvärmningen.

  2. Snickaren som monterade utegivaren kommer väl från England och där sätter man den i skuggan på norrsidan vilket på Sydpolen är mitt i solsidan på dagen. Flytta givaren och lägg ner tramset.

  3. För några miljoner år sedan när Antarktis satt ihop med Australien, var det tropiskt klimat där. Antarktis har inte flyttat sig nämnvärt sedan dess. Detta togs upp i ett program som sändes på Kunskapskanalen förra året (som troligen slank förbi censuren …). Vad det handlade om för temperaturnivåer då, borde vara uppenbart …

  4. ” Anomali ” är den adekvata termen för detta fenomen.

    En utbildad reporter / analytiker vet att det är en god regel att aldrig utnyttja en anomali som stöd för en tes/teori, eftersom det blir ett pinsamt och okorrigerbart bakslag när det avvikande värdet inte upprepas bland mätdata.

  5. Just nu (3 juli kl 16.00 UTC) är det ca -15 på de varmaste ställena längs kusterna och längre in på isvidderna (de stora områdena) omkring -57.

Kommentera