När alla går ner på knä, vem står upp för västerländsk historia och kultur?


av Giulio Meotti  •  3 juli, 2020

 • ”Vi är rädda för att allt vi gör är kolonialistiskt. Det finns gott om länder som är villiga att fylla denna globala regeringslucka: Kina, Iran, Ryssland, Turkiet.” – Bruce Gilley, The Times, 10 maj 2018.

 • Brittisk postkolonialistisk skuld får dock återverkningar som är mycket större än statyer. Det råder till exempel fortfarande en total tystnad om förföljda kristna, enligt en brittisk biskop som leder en regeringsgranskning om deras lidande.
 • Västerländsk historia verkar skrivas om för att porträttera alla de västerländska civilisationerna som bara en stor apartheid. Det är som om vi inte bara borde ta ner statyer, utan också ta ner oss själva. En framgångsrik demokrati kan dock inte vara byggd på att bara sudda ut det förflutna.
 • ”Varje dokument har förstörts eller förfalskat, varje bok har skrivits om, varje tavla har målats om, varje staty och byggnad har döpts om, varje datum har ändrats. Och processen fortsätter dag för dag och minut för minut. Historien har stannat. Inget existerar förutom ett ändlöst nu i vilket Partiet alltid har rätt.” – George Orwell, 1984.
 • Vad ska detta makabra ideologiska spel uppnå? (…) Det är en maktkamp för att skapa en kulturrevolution, för att hindra alla från att säga att kulturer inte är varandra lika; för att döma Europas förflutna; för att ingjuta en ständigt återkommande ånger i folks medvetanden, och för att sprida intellektuell terror för att främja multikulturalismen.

”Antirasism är inte längre ett försvarande av folks lika värdighet, utan en ideologi, en vision för världen”, sa den franska filosofen Alain Finkielkraut, son till förintelseöverlevande.

”Antirasismen har förändrats … Vid tiden för den stora migrationen är det inte längre en fråga om att välkomna nykomlingar genom att integrera dem i den europeiska civilisationen, utan att exponera denna civilisations brister.”

Han hänvisade till ”självrasism” som ”den mest förfärande och groteska patologin i vår tid”.

Dess huvudstad är London.

”Störta rasisterna” består av en karta med 60 statyer i 30 brittiska städer. Avlägsnande av statyerna begärs för att stötta en rörelse som föddes i USA efter att en vit polis, Derek Chauvin, dödade en svart man, George Floyd, genom att pressa sitt knä mot hans hals.

Läs vidare


7 responses to “När alla går ner på knä, vem står upp för västerländsk historia och kultur?

 • sva990

  ”… efter att en vit polis, Derek Chauvin, dödade en svart man, George Floyd, genom att pressa sitt knä mot hans hals.” Sakta i backarna. Polisen är inte dömd för något ännu och kanske aldrig blir det då dödsorsaken är omtvistad. Fake news alltså.

  Gilla

 • per22

  Alexander Bard går inte ner på knä. Han är värd all respekt.
  Han tillhör en tapper minoritet som törs sätta ner foten och prata klartext i den överdrivet känsliga frågan om BLM.

  Gilla

 • hllviken

  lll

  Gilla

 • hllviken

  Den nyaste varianten på den internationella scenen med politisk teater, är full av frimurarsymboler….. tänk själv och ev. sök på nätet för mer info.

  Gilla

 • Oskar

  I sverige röstar 87% på 7klövern. 40åringarna åker elcykel med barnen i släpvagnen.
  Blåfärg till pojkar och rosa till flickor är förbjudet. 40åringarna sitter och beslutar i stat region och kommuner och uppfinner hjulen på nytt. Kan det bli något annat än pannkaka.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: