Bilbränder, granatattack, rån kallas ”stök” av SVT

BROTTSLIGHET. Bilbränder och explosioner har skakat den lilla orten Bro, norr om Stockholm. Det som trosvara hämndaktioner efter incidenter med ökända motorcrossförare har i flera fall skett på öppen gata. Nu kraftsamlar polisen och kommunen kring Bro centrum efter den senaste tidens oroligheter.

Jag tittar i bloggens arkiv på Upplands Bro och hittar bombdåd, bilbränder, mord, bilrån med mera och sedan läser jag på SVT om ”stök”, stöket är i min värld på gränsen till inbördeskrig, när jag var ung och stökade så pallade jag äpplen…

 • TIDIGARE 2020-07-01. Granatattack mot sovande barnfamilj, blir ingen större nyhet i det nya Sverige

BROTTSLIGHET. Nyligen skedde ett bombdåd i Upplands Bro, nordväst om Stockholm. En handgranat kastades in i en barnfamiljs trädgård. Strax innan hade pappan anmält ungdomar som körde vårdslöst på crossmotorcyklar. Polisen misstänker att granatattacken är ännu en hämndaktion efter incidenter med ökända buskörare. 

Boende i Upplands-Bro har under en längre tid anmält att de haft problem med crossmotorcyklar och mopeder. Förarna uppges bland annat ha kört farligt på gångvägar och trakasserat och stört kommuninvånare.

Den vårdslösa körningen ska ha orsakat incidenter och olyckor. I början på juni blev en fyraårig pojke påkörd av en crossförare i tätorten Bro. Föraren smet från platsen. Barnet fördes till sjukhus och klarade sig utan allvarligare skador.

Tidigare i maj beslagtog polisen flera stulna motorcyklar från ett garage i centrala Bro. Senare greps en ung man som pekats ut som en ledare i det kriminella nätverket. Natten därpå sattes 18 bilar i brand i området. Enligt uppgifter misstänker polisen att det var en direkt reaktion av gripandet och för de beslagtagna motorcyklarna.

Polisen säger att händelsen med handgranaten i trädgården rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

-Pettersson påstår att när någon kastar en handgranat i ett normalt land borde det klassas som terrordåd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Bilbränder, granatattack, rån kallas ”stök” av SVT

 1. TT 2 september 1939: ”Ett bråk uppstod i går mellan olika grupperingar då en nazitysk pansarbataljon företog sig en sväng i Polen.”

 2. Om det varit i ett svenskt område hade säkert rubriceringen varit betydligt kraftfullare.
  Det är samma mekanism hos SVT’s reportrar som när de alltid i sina reportage hittar någon med ett outtalbart namn som varande representativt för de anställda. Som vid deras reportage om Djurgårdens äldreboende i E-tuna. För att få oss att tro utan invandrare stannar äldrevården, då var det en anställd sedan 1996 som fortfarande inte kunde svenska. Tyvärr på det äldreboendet hade allt för många gått bort i Corona, att personalen var en del av detta var ju för svårt för SVT att fatta.

 3. Allt som kriminella utlänningar gör tystas ner för att inte späda på rasismen. Allt som svenskar gör kallar nazister eller högerextremister, allt för att späda på hatet mot dessa.

 4. Det känns inte rätt att benämna dessa kriminella för ”motocross förare” eftersom motocross är en sport/idrott.

  Det är helt enkelt ligister som använder motocross cyklar, alla dessa adidaskrigare som anlänt till Sverige är ju inte idrottare bara för att de använder Adidasbyxor….

 5. Varför har svensken så j*vl* svårt att fatta!

  Vad är det som är så svårt med att fatta att i det nya mångkulturella Sverigeistan går det inte att anmäla något till polisen. Dom tiderna är förbi!

  Idag bestämmer klanerna och svensken är chanslös, förlorad!

  Som Mona Sahlin sa, det gamla tråkiga Sverige är förbi och nu är det svensken som ska integrera sig! Gör det, speciellt alla kvinnor som gnäller över trakasserier och våldtäkter, på med burkan eller stanna hemma!

  Nu kommer det ni har kämpat för och det ni har röstat för!

  Inse att svenskens enda uppgift idag är att bli utsatt för brott och betala för det!

  Sverige av idag har blivit en gratis affär dit all världens folk vallfärdar för att plundra, mörda och våldta! Precis som väljarna vill ha det.

  SÅ GNÄLL INTE!

   • Jag vet! Här är dom flesta redan frälsta!

    Men det kommer ju fler och fler till Pettersson och många landsförädare spionerar här. Förhoppningsvis kan vi påverka dessa.

 6. Stök? Vänstersympatisörer inom myndigheterna har länge bäddat för den här utvecklingen. De tycks inte vilja ge sig förrän ordningsmakten tappar greppet. Jag har alltid undrat vad de har för syfte med det pågående samhällsraset. Fientliga grupper, som angriper bostadsområden med militära vapen ska bekämpas med militära styrkor. De har själva valt omfattningen av våldet, som neutraliserar fredslagar och leder till utegångsförbud och godtycklig husrannsakan där insatsstyrkorna finner det troligt att direkt säkra upp platser emot fientlig verksamhet. Utvisningar av hela familjerna skulle räcka långt och skulle gradvis klara samhällets säkerhet på en acceptabel nivå.

 7. Bara lite bus naturligtvis av etniska äkta svenskar, skulle jag säga !!!!!!!!!!
  Vad säger G.W ??????

Kommentera