Varför följer inte regeringen riksdagens beslut?

GRUNDLAGEN. All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna har och hur den offentliga makten ska fördelas. Riksdagen beslutar om lagar som  regeringen sedan ska verkställa. 

Bild från Pixaby

I onsdags blev en 16-årig flicka påkörd av en vattenskoter i Västervik och ligger nu på Linköpings lasarett livsfarligt skadad, för en vecka sedan skadades två unga män svårt efter att ha kört in i ett träd i Karlbergskanalen vid Kungsholmen i Stockholm.

Det är bara två exempel, vattenskotrar är som att köra motorcyklar på en gropig väg och ingen tror jag skulle tycka det är lämpligt att köra MC utan utbildning. För vattenskoter går det dock bra.

En vattenskoter kan ha 300 hästkrafters motor och gå fortare än 100 km/timme och en vattenyta är inte plan som asfalterade vägar.

Åtskilliga förslag har lagts om förarbevis för vattenskoter och för fem år sedan gav en enig riksdag regeringen i uppdrag att ta fram regler för detta, men inget har hänt. 

Varför tillåts ansvarige ministern Morgan Johansson (S) att strunta i riksdagens beslut?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

11 thoughts on “Varför följer inte regeringen riksdagens beslut?

 1. Enkelt, Sverige är låst av ett EU-direktiv. Ska man vidare tro på grävarna på Flashback så är det dessutom ”svenskar” som leker på sjön. De två amerikanskorna som dödades med vattenskoter i Köpenhamn härom året dräptes som bekant av två ”danskar”. Bättre då att sätta restriktioner på ”svenskar”. Helst tillsammans med en enkel biljett ombord på MENA airlines.

  • Denne fjälla måste känna sig stolt nu, nu när det finns en som ser upp till henne

 2. Han har väl aldrig utfört något. Tjänstemännen har väl annat att syssla med, se över hur man kan begränsa yttrandefriheten t.ex.

 3. Va ska jag arbeta när jag flöktat, flörtar, smakat sen vi blev tillsammans i regeringen 2014. Nu äntligen måste få arbeta enskilt. Slut fiktivt samtal med Sveriges justitieministern.
  ”S-topparna Morgan Johansson och Annika Strandhäll är ett par. Det bekräftar källor i regeringskansliet för Aftonbladet.
  – De gick hand i hand och såg väldigt kära ut, berättar en Visbybo för Aftonbladet.”

  • ”Höll varandra i hand och såg kära ut.”
   Det var intressant att få veta att de åtminstone kan något, men det var troligen en synvilla.

  • Där ser man, det var alltså beroende på att dessa två såzzar var på Gotland som strömmen gick där ännu en gång.Lille-mojen kan ju det där med mörkläggning!

 4. Det kan ju inte vara svårt kopiera vägtrafikförordningen vad gäller ålder för att få framföra MC A1, A2 och A3. Därefter sätt gränser för motorstyrka bör kunna göras på ett par dagar.

 5. Orsaken(-rna) stavas kombinationer av total inkompetens och dito korruption, högt som lågt, i smått som stort.
  Arma Land !
  Mvh/TJ

 6. Lille Morgan är upptagen med Annica Strandhäll.
  SSU, partiet och Bomersvik är en sluten krets där allt fixas partners, välbetalda jobb och karriär inom rörelsen.
  Så har Sverige också blivit som det blivit med totala vänsterblivena oduglingar som styr landet.

Kommentera