Stäng

Sverige vill bygga EU:s krisberedskapslager

CIVILFÖRSVAR. Sverige vill att ett av EU:s nya krisberedskapslagren fulla med skyddsutrustning och annan sjukvårdsmaterial ska ligga i Sverige, skriver TT/Omni. Fyra till sex nya lager planeras och det är MSB tillsammans med Försvarets materielverk och Socialstyrelsen som ansökt om det hos EU.

Steget efter…katastrofen

– Det är jätteviktigt för oss att kunna bidra till det europeiska samarbetet, säger Jakob Wernerman, chef för nationella insatser och civilskydd på MSB och Wernerman fortsätter med – På MSB har vi erfarenhet och kompetens inom både lagerhållning och logistik. Vi vill gärna bidra i den europeiska solidariteten. 

Nio länder har ansökt om att få ansvara för lagren. Även Danmark och Finland har visat intresse.

-Pettersson tycker det är synd att MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap inte visat den erfarenheten och kompetensen tidigare. Verkligheten har visat att bristen på erfarenhet och kompetens är total på område efter område.

Gärna samarbete, men se till att bygga upp en inhemsk beredskap först och gör oss inte beroende av EU. Vi såg nyligen att solidariteten inom EU inte var mycket värd när det gällde. Vi behöver ett totalförsvar och beredskap för all från ryssen, till corona, bränder, terrorism och naturkatastrofer.

Vart tog beredskapslagren vägen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Sverige vill bygga EU:s krisberedskapslager

 1. Det är så klart Sverige vill för de vill inte erkänna att de har inga pengar att satsa själva.
  De vill snylta på andra ländernas bidrag.

 2. När jag böjade jobba 1979 på en Bensinmack OK var det då och en riktig mack , Fick vi i bland bergrums soppa d,vs man böt ut bensinen från bergrum våra beredskaps lager med jämna mellanrum När jag 1982 rycke in i Lumpen S1 Enköping fick vi information om att ibland kunde vi serveras mat från beredskapslager och vi skulle aldrig märka när så skedde fast det gjorde man p,ga kö till Toa det är så man gör man byter ut med jämna mellanrum efter rullande schema kallas logistik det är inga problem likadant med medecin kör det till Sjukhusen el dyl vad är problemet?

 3. Om vi lämnar Eliasson därhän för ett tag och istället betraktar Sveriges förhållande till EU så kan vi konstatera, tror jag, att vi inte fått tillbaka ett endaste ynka någonting. Jag kan i alla fall inte komma på något som vi fått tillbaka för den biljon vi betalt vid det här laget. EU, efter massinvandringen, är det största ekonomiska slukhålet. Vi såg själva när pandemin bröt ut hur ”mycket” hjälp vi hade av EU och våra europeiska ”bröder”.

  När de nordiska ”småsyskonen” pissar på regeringen och FHM så stänker det också på svenska folket. Det är en nordisk variant på BLM, en slags revens på förmenta orättvisor baserat på känsla av egen ofullkomlighet.

  Det är dags för svenska kvinnor och män med ryggrad att stå upp och slå tillbaka mot de som försöker sätta sig på oss. Stänger de gränsen för oss, stänger vi gränsen för dem så får vi se vem som lägger sig först. Det går tillexempel transporter av både stora mängder gods och människor genom Sverige för våra närmaste grannar.

  Det blir som när jag försöker förklara för stockholmare som inte förstår samspelet mellan stad och land. Om vi bygger en mur kring Stockholm får vi sedan se om klassmärkena är på insidan eller utsidan.

 4. Skicka ner Ygeman att förhandla så kan han förklara att det behövs inte några beredskapslager.

 5. Perfekt, då får EU ett beredskapslager certiferat för genus, hbtq, black lives osv bla bla bla bla bla. Jävla kärringsamhälle vårat land blivit!

 6. Om Sverige skulle få uppdraget från EU att bygga ett av EU:s nya krisberedskapslager i vårt land, Ja då skulle en möjlighet öppna sig för justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) att åter sparka en oduglig socialdemokrat till en hög position i inom den svenska myndighetsförvaltningen …

  https://4.bp.blogspot.com/-mLwIVf_ZfWg/WnHRuS0T2mI/AAAAAAAAGu4/ukz_6icBcbApA_4r5RqAi3cv_JfubmmuwCLcBGAs/s1600/SPARKENLOE.jpg

  Jeanders bilder

  … d v s så som har skett upprepade gånger under årens lopp med sosse-olyckan Dan Eliasson m fl.

 7. Nej nej nej, då skulle hela EU står utan skyddsutrustning och sjukvårdsmaterial vid nästa pandemi. Då hade korrupta svenska politiker och statliga politruker sålt ut att som går att sälja för en spottstyver, likt de gjorde med svenska försvaret och civilförsvaret.

 8. F.d. Sverige vill såååå mycket…
  Stenbock rekommenderar istället,att nya Abzurdistan drar en plastpåse över huvudet,och sätter en foliehatt längst upp.

 9. Tror inte det är något annat land som skulle ge Sverige det förtroendet med den strategi som svenska myndigheter har visat upp.

  1. Nej, och dessutom finns det inte el för att försörja några nya byggnader i det här landet. Det skulle vara i norrland i så fall men att förlägga europas beredskapslager i europas utkant verkar inte särskilt rationellt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: