Klimatskojarna på Expressen igång igen

34 grader. Så varmt har det inte varit en svensk junidag på 50 år. I torsdags uppmättes hela 34 grader i Skellefteå. – Det är den varmaste junitemperaturen vi har haft sedan 1970 för hela landet i stort, och även den högsta temperaturen som överhuvudtaget uppmätts i norra Norrland i juni, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI. Även i Gävle gassade solen i torsdags. Det var 30,6 grader varmt – den varmaste junidagen sedan 1973.

Junihettan

EXPRESSEN

Från SMHI hämtar vi rekord temperatur värdena för månaderna Maj tom Augusti.

Titta på årtalen, inget nytt värmerekord under månaderna Maj tom Augusti sedan 1975, alltså 45 år sedan!.

Maj

32,5° Kalmar den 28 maj 1892 och Kristianstad den 27 maj 1892 (Götaland)
31,3° Nora den 29 maj 1911 (Svealand)
30,6° Överkalix-Svartbyn den 31 maj 1971 (Norrland)

Juni
38,0° Målilla den 29 juni 1947 (Götaland)
35,3° Bromma den 30 juni 1947 (Svealand)
36,4° Gävle den 30 juni 1947 (Norrland)

Juli
36,0° Borås den 20 juli 1901 (Götaland)
38,0° Ultuna den 9 juli 1933 (Svealand)
36,9° Harads den 17 juli 1945 (Norrland)

Augusti
36,8° Holma den 9 augusti 1975 (Götaland)
36,0° Örebro den 7 augusti 1975 och Sala den 6 augusti 1975 (Svealand)
34,6° Fränsta-Emnäs den 16 augusti 1947 (Norrland)

Länk SMHI 

FjärranÖsternRedaktören konstaterar att ”Klimaterektionen” på Expressen borde kolla fakta lite mer  och tänka till lite innan de drar på med katastrof-klimat-undergångs-domedags scenarierna!

16 thoughts on “Klimatskojarna på Expressen igång igen

 1. Ni ser väl direkt hur bedrägligt MSM/Public Service förfar. De väljer kreativa startdatum för sina lögner, så att någon företeelse ser ut att passa in i deras agenda.
  Nu fastnade Petersson tyvärr också i fällan. Mät t ex från 1850. Det finns tillräckligt med data – även för hela världen. Då skulle man se att hela jordens värmerekord hittas under perioden 1900-1939. Mäter man från ca 1975, där en ”svalare period” just vänder mot varmare (men samtidigt svalare än 1900-1939), så kommer man förståss att hitta några värmerekord för denna period, men som inte når upp till de rekord som fanns sedan 1900-1939. Denna period ingår i återhämtningen efter Lilla Istiden. Inget konstigt. Och målet är ju att ljuga utan att beslås med direkt lögn.
  Ett annat sätt att ljuga är med ”kreativa” presentationer, alltså grafer etc. Skalorna görs alltid av bedragarna oproportionerliga. Motivet är att ”trenderna” måste åskådliggöras! Men om det inte ÄR någon trend utan helt stabilt? Därför skall skalorna vara proportionerliga även om resultatet i en graf blir ett ”rakt streck”.

  Hur presenterar man isläget på Grönland. Korrekt borde vara att lägga upp en bild där Grönlands bredd är 127 cm, d v s 1 mm/km. Noga räknat svagt välvd, om man vill. Med samma skala i höjd ligger då Grönlands högsta berg ca 3 mm över en tänkt nollinje längs ”havsytan” och genomsnittligt ligger istäcket på ca 2 mm över nollinjen. Men landet är samtidigt nedtryckt ca 2 mm under nollnivån. Varje år så reser bedrägliga aktivister till Grönland i juli-Augusti, för att fotografera smältvatten. Detta smältvatten genereras dagtid inom de ca 10 cm ytterområdena av de 127 cm Grönland. Vid ytterområdena så finns det nämnligen områden där solstrålning nästan inkommer i 90 grader. I sådana områden kan de bli 15-30 grader dagtid, men det blir kvickt minus efter solens nedgång. Under årets övriga 9 månader är det ALDRIG plus-grader. Om Grönlands isar skall smälta bort, så beror detta enbart på om det är nederbörd eller inte.

 2. Jag satt i fredags på Sjöpaviljongen, en restaurang i Stockholm. Vid bordet bredvid så skojade man om att man skall tvåla till denna hemsida bl.a. I två timmar diskuterade de olika hemsidor och strategier för att sabotera.

  Jag är ingen läsare av nyheter på Internet utan läser DN av gammal vana. Men jag ogillar fusk och mygel, därför delger jag er denna information.

  Jag tycker överhuvud taget inte om högljudda bordsgrannar så även om maten var god, vädret på topp och utsikten utöver det vanliga så kommer jag inte tillbaks.

 3. Nej Moa ljuger inte hon anger månaden Juni, det var varmare 1947 mer än 50 år sedan.
  Klaga inte bara för klagandets skull, var inte som en faktaresistent politiker.
  Varför läser ni Expressen förresten eller någon av mainstream blaskorna?

 4. Eftersom Expressen och övrig mainstream-media sällan drar sig för att ljuga, överdriva eller mörka, ligger det nära tillhands att de utnyttjar även detta tillfälle att marknadsföra den globala uppvärmningen.

 5. Enligt länkarna är 34°C inget rekord öht, det relevanta rekordet är från 1947; på 36,4-38,0 °C. Klart det är varmt såhär års, det brukar det bli på sommaren, men nog känns det som det var aningen varmare på somrarna förr. Junistatistiken från Smhi är ju ett otvetydigt kvitto på det.

 6. Moa Hallberg SMHI ljuger alltså. Vad säger chefen? Vad säger Isabella Lövin MP som är ansvarig för SMHI? Är det OK att ljuga när man lyder under dig?

   • Jo för f*n! Deras beteenderepertoar är alltid:
    1. Spela dum (inga problem för en marodörpartist)
    2. Neka allt (klimatfakta och asylkatastrof)
    3. Repetera
    4. Om det skiter sig, skyll på Sverigedemokraterna

  • Klimat- & miljöminister Isabella Lövin (MP) kommer förr eller senare att få sota ordentligt för alla lögner hon uttalat och spridit under sin tid i Sveriges regering.

   Statsrådet Isabella Lövin sa t. ex. följande från riksdagens talarstol onsdagen den 13 juni 2018:

   ”På min gräsmatta finns inte ett grönt grässtrå längre. På fem veckor har vi knappt haft en droppe regn. Brunnen har börjat sina, och vi är bara i början av juni.”

   I själva verket såg det ut så här grönt på en del av Isabella Löfvins hustomt exakt den dagen:

   https://nyheteridag.se/wp-content/uploads/2018/06/lovin_gron-grasmatta_skelett_650.jpg

   Dokumenterat den 13 juni 2018 av en fotograf från Nyheter Idag.

   En skarp uppmaning till (MP)-ministern och hela Stefan Löfvens totalt misslyckade JÖK-regering:

   Sluta ljug!!!!

   • Var fokuserar ni på, det gröna gräset, cyklarna, den ovårdade träsgården? Jag ser ett tydligt bevis på att Isabella har lik i garderoben. Hon och partiet har lyckats med att skära bort allt och nu är det bara skelettet kvar

 7. Agendadrivande globalistpropaganda är det enda Expressen har förmåga till. SMHI menar också på deras stationer, vilka är glesare i Norrland än i södra Sverige, därför måste norrlands extrema temperaturer varmt/kallt skrivas upp/resp ned några tiondedelar i relation till regioner med tätare mätstationer . Vissa platser (utanför SMHIs mätstationer) i Norrland har haft Junitemperaturer två eller flera gånger de senaste 30 åren på mellan 34 och 35,5 grader!

 8. !997, alltså innan Greta var född, så jobbade jag på som
  kyrkogårdsarbetare, samtliga dar i en vecka låg temperaturen
  över 30 grader varav 2 dagar låg temperaturen på
  32-33 grader, men allt tycks bli rekord idag i klimattomtarnas värld!

Kommentera