Stäng

Sverige har en jättechans till en humanistisk insats för Afghanistan

ÅTERVANDRING. Ett ny satsning i Köping ska hjälpa ensamkommande unga män att hitta arbete. Köpings kommun satsar skattepengar och samarbetar med Rotary om ett projekt kallat ”Jobbguide till ensamkommande ungdomar”, som ska starta i augusti och pågå i ett år, rapporterar Sveriges Radio.

Det riktar sig till ensamkommande unga män som har fått uppehållstillstånd för gymnasiestudier; för att de ska få ett permanent uppehållstillstånd måste de inom sex månader efter avslutade studier få en tillsvidareanställning.

Steget Efter

 

– Pettersson säger att här har Sveriges feministiska regering äntligen en chans att göra skillnad. Vi kan skickade tillbaka tusentals, efter afghanska förhållanden välutbildade män som lärt sig demokrati och jämlikhet och som verkligen kan göra skillnad för kvinnorna i Afghanistan och Iran.

Att låta de ljugande afghanska männen stanna i Sverige är inhumant mot deras hemländer.

Regeringen har genuscertifierat allt – utom migrationspolitiken. Gymnasielagen har till 99,4 procent gynnar unga män. Så kan vi inte ha det.

Det är kvinnor, flickor, hbtq-personer och funktionshindrade som far mest illa vid konflikt och krig och dessa grupper missgynnas av dagens svenska politik. Nu borde Sverige ta chansen att gynna dessa grupper.

Nedanstående gällde när gymnasielagen drevs igenom av S, MP, V och C

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för att kontakta med släkten.
 • 99,4 procent var män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 var kvinnor.
 • Varför följer inte Sverige FN-konventionen och Dublin-förordningen om första asylland?
 • Varför inte regeringen Sveriges lagar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Sverige har en jättechans till en humanistisk insats för Afghanistan

 1. Bortkastade skattepengar ytterligare en gång. Projekt på ett år utan att med en stavelse förklara vad skall göras.
  Har de en examen från gymnasiet så skall de söka arbete, behövs det ett projekt för att få dem att förstå det självklara.
  Sådana jippon sorteras under kategorin ”sossars spel för galleriet.”
  Något att visa väljarna handlingskraft, utformat av förlamade hjärnor.

 2. Vill de jobba, är väl inget tvång finns ju alltid obegränsat med bidrag till denna grupp !

 3. 9000 unga män som skall uppfostras för att klara vuxenlivet.Dom behöver en stark far som förebild.Svetsarn klarar inte det ,han skal avgå ,han är en katastrof för Sverige.AVGÅ FORT SOM F-N.

 4. Om man skulle genusdefiniera ”vår” statsminister skulle det bli en höna. Han kastrerades i unga år för att hans parti inte ville att avarter skulle reproduceras. Det är liksom hans ideologi som är grunden till att han inte kan producera. Att han är snöpt är bara en bonus för hela världens folk.Tänk den skrämmande tanken att han skulle avla barn. Herre gud…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: