Hamzeh Abu Baker eldade upp fru och äldste sonen, döms till livstids fängelse

BROTTSLIGHET. Frun ville skiljas, då hällde Hamzeh Abu Baker, 62, bensin över frun och tände på. Vid branden i sovrummet dog även parets 21-årige son. Nu döms Abu Baker för morden och grov mordbrand till livstids fängelse av Södertörns tingsrätt enligt pressmeddelande. 

Hamzeh Abu Baker. Bild om Facebook
 • TIDIGARE 2020-05-26. Hamzeh Abu Baker eldade upp fru och äldste sonen

BROTTSLIGHET. Hamzeh Abu Baker som åtalats misstänkt för mord och grov mordbrand i Tumba den 18 december i fjol är skyldig till brotten, enligt Södertörns tingsrätt Mål nr: B 19585-19. Frun och äldste sonen dog i branden.

Enligt åklagarens stämningsansökan ska den 63-årige mannen ha dödat kvinnan genom att hälla bensin på hennes kropp, och därefter tända eld. Sonen dödades enligt åklagaren genom att sovrummet där han befann sig sattes i brand, därefter hällde den åtalade ut bensin på flera ställen och tände på.

Förutom de två avlidna skadades mannens tre övriga barn, samt den dömde mannen själv.

Nu har förhandlingarna i tingsrätten avslutats, och rätten har kommit fram till att mannen är skyldig. Innan domen kan avkunnas ska mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

 • TIDIGARE 2020-05-11. Tänkte bara skrämma henne, arab eldade upp fru och son…

BROTTSLIGHET. En man misstänks ha hällt bensin över sin frus kropp och tänt eld på henne – för att hon ville skiljas. Nu åtalas mannen för grov mordbrand och mord på sin fru och son. ”Tänkte bara skrämma henne”, säger Tumba-pappan i förhör.

Tumba-pappan och tre av barnen överlever med lindriga skador. Mamman och en vuxen son hittas avlidna.

-Pettersson säger att ”Tumba-pappan” var en ny variant för media att slippa berätta att det som så ofta är ett problem importerat från Mellanöstern…

”Tumba-pappan” heter Hamzeh Abu Baker, är född 1957 och löste problemen som man så ofta gör i Mellanöstern…

Pressmeddelande från Södertörns Tingsrätt Mål nr: B 19585-19

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Hamzeh Abu Baker eldade upp fru och äldste sonen, döms till livstids fängelse

 1. Tack Södertörns Tingsrätt för en vettig dom. Bara nu inte den rättspsykiatriska undersökningen visar att han inte är tillräknelig!

 2. Vilket parti hörde han till.
  S….mp..c..l…v
  Fråga bara om man får det..
  Ponnsan

 3. Man kan snya att han tillhörde sekten.
  Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Vi bjuder sekten på vår välfärd!
  Behöver vi ha sekten i Vårt Fosterland?
  Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland?
  Gör vi något åt det?
  Sekten hotar Vårt Fosterland!

 4. Livstidsfängelse!! Varför ska vi betala för honom? Nä en enkel biljett till någon fängelsehåla i mellanöstern.

  • Nu blir det en dyr vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotel, där han blir ruffsad i håret och mycket väl omhändertagen !
   Skönt att efter 36 år som fångvaktare på Kumlafängelset ha gått i pension och slippa se och höra dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna.

Kommentera