Stäng

Frankrike får rätt om indragna medborgarskap

INVANDRING. Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg ger Frankrike rätt i frågan om fem personer som har fråntagits sina franska medborgarskap efter att ha dömts för terroristbrott, rapporterar Sveriges Radio

Det gäller fyra personer med marockanskt och fransk medborgarskap och en person med turkiskt och franskt medborgarskap. Männen dömde för terroristbrott för att ha deltagit i planeringen av ett attentat i Casablanca i Marocko 2003, där 45 människor dog.

Det var först en tid efter att männen hade avtjänat sina fängelsestraff, under 2015, som de fråntogs sina franska medborgarskap.

Beslutet överklagades till Europadomstolen för mänskliga rättigheter som idag säger att Frankrike inte har kränkt de fem männens rättigheter genom beslutet.

-Pettersson noterar att flera länder tar medborgarskapet ifrån invandrare som missbrukat det, men i Sverige händer inget trots löften…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Frankrike får rätt om indragna medborgarskap

 1. Blir det svenskt medborgarskap istället nu för dessa 5 på sikt lönsamma raketforskare ?

 2. Om dessa människor inte är välkommna någon annanstans på jorden, så är de MYCKET välkommna till Sverige. Ty här tar vi gärna hand om hela jordklotets avfall som inte är välkommna någon annan stans på jorden.

  1. Ta hand om jorden avfall, det var mycket fint sagt av en solidarisk svensk !!!!!!!

 3. Problemet med att dra in utdelade medborgarskap går ända tillbaka till 1979. Då togs den möjligheten bort i Regeringsformen. Bakgrunden till detta var en offentlig utredning Rättighetsskyddsutredningen i betänkandet Förstärkt skydd för fri- och rättigheter (SOU 1978:34). Ordförande i kommittén var f.d. ambassadören Gunnar Heckscher. Övriga ledamöter; utredningssekreteraren Sven Andersson, riksdagsledamöterna Anders Björck, Bertil Fiskesjö, Britta Hammarbacken och Carl Lidbom, sekreteraren Kenneth Kvist, informationssekreteraren Bo Könberg.

  ”I princip bör därför grundlagsskyddet utvidgas så, att ingen medborgare som är eller har varit bosatt i riket skall få berövas sitt medborgarskap i annat fall än då han samtidigt, efter uttryckligt samtycke eller genom att inträda i allmän tjänst, blir medborgare i annan stat. Hänsyn bör icke kunna tas till att personen i fråga kanske innehar eller utan eget initiativ eller samtycke förvärvar medborgarskap även i annan stat.”

  Det var alltså under det första borgerliga regeringsinnehavet på över 40 år som någon tyckte att det var en bra idé.

 4. annie lööf o sossarna

  tar gärna emot dom med öppna armar o erbjuder dom

  gratis lägenhet o bidrag hela livet

  välkommen till världens dummaste land o folk

Kommentera

%d bloggare gillar detta: