Socialdemokraterna ville dra in medborgarskapet för kriminella invandrare

INVANDRARBROTT.  Ta medborgarskapet från kriminella invandrare var moderaternas och därmed alliansens vallöfte inför riksdagsvalet 2010. Ni vet vad som hänt sedan dess, utvecklingen går åt andra hållet. Nu skriver SVT om att 200 visum stulits på en svensk ambassad och ingen ansvarig hittats.

SVT glömmer nämna att det är ambassaden i Pakistan och att det där har delats ut mängder med felaktiga visum till afghanska medborgare tidigare utan att någon ansvarig ställts till svar i flathetens land. De falska handlingarna beräknas vara värda 20000 dollar per styck.

Nåväl, moderaterna och alliansen har inte varit ensamma om förslaget att ta medborgarskapet från kriminella invandrare. Det var och är från början ett förslag från Sverigedemokraterna som några socialdemokrater hoppade på år 2011 när alliansen regerade.

Då skrev Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg om ”I går gjorde Socialdemokraterna ett av årets dummaste politiska utspel. De föreslog att man i vissa fall ska upphäva medborgarskapet för svenskar med utländsk bakgrund ifall de begår brott. Då blir det nämligen lagligt att kasta ut dem ur landet.”


”När vissa medborgare kan fråntas sina medborgerliga rättigheter förlorar rättigheterna sin styrka för oss alla.
Därför är förslaget hål i huvudet. Upphovsmannen är Ilmar Reepalu, socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö.
Han vill bekämpa gängkriminalitet genom att göra det möjligt att utvisa fler invandrare som begår brott. Förslaget att skapa A- och B-medborgare delar han med Sverigedemokraterna. Det var deras idé från början.
Taffligt av Johansson. I går ställde sig Morgan Johansson bakom förslaget. Johansson är ordförande i riksdagens justitieutskott och rättspolitisk talesperson för Socialdemokraterna. Johansson har visat bristande politiskt omdöme tidigare. Efter att självmordsterroristen Taimur Abdulwahab sprängde sig i luften vid Drottninggatan i Stockholm gick han, mitt under pågående kris, ut och krävde ökade befogenheter för Försvarets radioanstalt, FRA.”

-Pettersson har noterat att frågan verkar död idag, detta trots att Sverigedemokraternas förslag i vissa tider verkar ha haft en rejäl majoritet bakom sig.

Mina förslag:

 • Släpp inte in kriminella i landet
 • Är de här, ge dem aldrig permanent uppehållstillstånd
 • Har de fått uppehållstillstånd ge dem inte medborgarskap
 • Utvisa så många som möjligt, obligatorisk utvisning ska gälla vid brott över en viss nivå
 • Medborgarskap ska kunna dras in om de delats ut på felaktiga uppgifter, genom mutor eller hot.
 • De som har dubbla medborgarskap, överväg att dra in det svenska.
 • Alla som söker asyl ska informeras om att om du ljuger om identitet, bakgrund, ålder vid ansökan så kommer du att kastas ut när vi kommer på dina lögner. Ni vet väl att det inte är olagligt att ljuga om sin bakgrund i Flathetens land.
 • Sammanfatting ut, ut, ut för alla som inte sköter sig och ljuger…

26 thoughts on “Socialdemokraterna ville dra in medborgarskapet för kriminella invandrare

 1. Jag var en av de som gick på nya moderaternas lögner inför valet 2010.
  Det misstaget ska aldrig upprepas…

 2. Skadan har redan skett och nu lova detta för att få fler röster är omoraliskt.

   • Trevligt att Andreas är åter!
    Bloggen är inte riktigt densamma utan honom.
    Viste du att babbe är en riktig skit? 🙂

   • Nu tystne de klagande ljuden och stille sig tårarnas flöden . Assad är kommen åter, hurra!
    Hans eleganta kvickheter och sinne för absurdism förmår i sedvanlig ordning förjaga all trötthet och uppgivenhet, varför vi hälsar denne babbologie professor och exercitiemästare varmt välkommen till aftonens brutala bataljer å det legendariska Petterssons!
    Det fnissas och fjollas bak sparlakan, solfjädrar och lambrekänger då vår grandiose genius tar plats på scen och publikum håller nu andan av exaltation! Sorlet avtager och salongen försänks i mörker – spelet kan börja.
    Maestro, var så artig och höj taktpinnen!
    Andreas 🙂

   • En imposant respons från bloggens sannfärdiga gentleman och hederväsen! Andreas, tidernas främste ljusvarelse, evighetsgestalt och mirakelman. 🙂

    Titeln du tillskrev mig blir en lätt börda att bära. Den köper jag direkt – utan dröjsmål.

    Assad – Babbologie professor, högsta graden

 3. Om inte Svensken vaknar till 2018 års val, så har Svensken
  inget att gnälla om, då är han medansvarig till att
  fullblodsidioter styr och har styrt landet käpprätt åt h—-te,
  man undrar ju hur det står till när dom som år efter år
  missbrukat makten fortfarande får 31 % I OPINIONSUNDERSÖKNINGAR??

  • Hur ska man kunna lita på opinionsmätningar utförda av en statlig myndighet, vilket SCB är? På sin hemsida talar de om hur förträffliga och tillförlitliga de är på alla tänkbara sätt …

   http://www.scb.se/sv_/Om-SCB/Verksamhet/

   … … men det gör ju också nyhetsförmedlare som SR, SVT, TV4, TT, DN, Sydsvenskan, Aftonbladet, Expressen + massor av små lokal-tidningar runt om i hela Sverige. Trots alla deras försäkringar om deras oberoende, opartiskhet mm så vimlar det av lögner, halvsanningar och hårda vinklingar i deras s k ”nyheter”.

   De enskilda medarbetarna i dessa organisationer och företag har ju personliga partisympatier åt det ena eller andra hållet vilket naturligtvis färgar av sig på det mesta av de alster de producerar.

   http://politikfakta.se/wp-content/uploads/2013/03/SVT_partisympatier.jpg

   Vi har ju t. ex. sett hur handläggare på Migrationsverket lättsinnigt godkänt massor av asylansökningar från personer vilka enligt regelverken borde ha fått avslag direkt. Handläggarnas privata politiska hemvist hade naturligtvis betydelse i sammanhanget.

   Även SOM-institutet vid Göteborgs Universitet (en offentlig institution) gör mängder av opinionsundersökningar inom många olika områden. SOM-institutet har en ledning som har starka vänstersympatier. Eva Marie Bjereld Demker är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och samhällsdebattör.

   Hon har under lång tid haft ett stort inflytande över SOM-institutets undersökningar där svarsfrekvensen ofta är så låg som 50 – 60%. D v s c:a 40 – 50% av det tillfrågade svarar aldrig, vilket ger en mycket stor osäkerhet, som nästan aldrig nämns när resultaten från opinionsresultaten presenteras i PK-media.

   Demker var tidigare aktiv i Lottakåren, i Socialdemokraterna och i Vänsterpartiet. Marie Demker är gift med Ulf Bjereld och bosatt i Göteborg.

   Ulf Bjereld har också starka vänsterpolitiska sympatier.
   Ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet. Han var under några år medlem av Kommunistiska partiet marxist-leninisterna (revolutionärerna) (KPML(r).

   Så avslutningsvis finns det en risk att även de anställda personerna på SCB med deras partisympatier kan ha påverkat resultatet av SCB:s partisympatiundersökningar. Svarsfrekvensen i den senaste SCB-undersökningen var också mycket låg … c:a 50% såvitt jag minns. Det betyder isf låg tillförlitlighet.

   Kom ihåg att företrädare för det Socialdemokratiska partiet i Sverige är de enda som hamnat i domstol vid ett flertal tillfällen över en mycket lång tid och då blivit dömda för valfusk. Inget annat svenskt politiskt parti har hittills i närtid blivit dömda i domstol för valfusk.

   Källor:

   SCB
   SOM-institutet vid Göteborgs Universitet
   Wikipedia
   Google-sökningar mm

   • Intressant! Dessutom är det ju så att som man frågar får man svar.
    Omvänt: vill man ha ”rätt svar” så ställer man frågorna utefter det.
    Ta t.ex. Trafikverkets påstående att de flesta är positiva till fartkameror. Svaren visar ju det.
    Detta beroende på hur man frågat: ”tycker du kameror är ettbra sätt att få ner farterna?”
    Hade man istället frågat: Tycker du att det är bättre att lägga pengar på kameror istället för poliser på vägarna?”, hade ju knappast majoriteten svarat positivt…

 4. Och till den skaran som ska åka ut kan vi lägga alla
  rötäggen i sju klövern, dom har passerat alla gränser
  i fråga om anständighet, dom kan flytta till dom
  länder vars folk dom importerat i i stora massor av.

 5. Petterssons förslag borde komma fram till riksdagn på något sätt.

  ”Thomas.B”: Visst, vi är på väg mot ”Ruinen” och det betyder att vi är på väg att bli helt styrda av islam.
  Hittills är det ”bara” regering, riksdag, mediafolket och de flesta kommunalpolitiker som styr vårt land mot islam.

  De bjuder in sekten till vårt land utan krav.
  De bjuder på all-inclusiv vistelse de första 10 åren.
  De tillåter sekten att bygga stridsledningscentraler, moskéer i vårt land.
  De tillåter sekten att köpa bostäder och mark i vårt land.
  De tillåter sekten att klä sig så att de inte går att identifiera dem.
  De tillåter sekten att ockupera hela bostadsområden, ”no-go zoner”.
  De tillåter t.o.m. sekten att vara med och styra vårt land.

  Vill du ha det så?
  Känner du dig trygg i Sverige?
  Gör du något?

 6. Anders Lindberg ser inte att hans kritik är hål i huvudet. Kan man ljuga sig till eller med bedräglighet lura till sig Svenskt medborgarskap, så sjunker den statusen till att inte ens vara värd papperet det står skrivet på. Skall tjuvar, bedragare och mördare få behålla fördelen av ett förvärvat medborgarskap, så tappar medborgarskapet småningom i värde så ingen gärna skyltar med att vara Svensk längre. Jag tycker förslagen att kriminella med utländsk bakgrund kan fråntas medborgarskapen är självklart och de kriminella, som inte redan fått medborgarskap skall självklart utvisas. De punkterna Pettersson tecknat ned kan riksdagen anta direkt och börja jobba med.

 7. Kan man inte dra in medborgarskapet för borgarna och sossarna dom förstör landet mer än Invandrarna? MVH Adolf

 8. 70% av fängelseplatserna skulle bli lediga dvs vi skulle spara 3 miljarder per år om vi utvisar de superkriminella dit de kommer ifrån. vore tråkigt för Irak att få tillbaka sitt avfall, och många skulle komma hit igen. Internering i Ryssland vore smartare, där måste fångar timra hus inte TV-spela och runka som här.

 9. Rubriker i tidningen. Man knivhotar sug från taxinota på 400 kronor. Men han haffas och misstänks för bedrägligt beteende. Det är bra. Men förutom dessa mygg finns det elefanter.

  De arga unga ljugande männen från kvinnoförtryckande kulturer kostar pga sina åldersbedrägerier tusentals kronor per dygn och person. Varför höjer inte ekonomer, jurister och polismyndighet sin röst och agerar mot detta organiserade och storskaliga bedrägeri. Varför begär inte läkare och psykologer att dessa ställs till svars? De stjäler resurser från behövande i vårt samhälle. Varför agerar inte socionomer, lärare och andra som möter dem dagligen?

  Varför agerar inte media? Varför gräver ingen upp dessa dränerande bumlingar ur rosenrabatten? Det vattnas och vattnas men ingenting växer?

 10. Ansvaret ligger hos oss som har röstat fram världshistorien mest inkompetenta regering.Titta på sammanställningen de är skämt.Då är det inte så konstigt att ingen som tar ansvar ,det är korruption,mygel överallt.Nej det är dags för oss att peta dom från makten svenskar res Er! MVH Adolf

  • vore kul se svenska folket få resning. Jämför det arabiska uttrycket när man typ hotar någon som djävlas/skojar med män: – Vi har kukar här.

  • Merparten av det Svenska folket har de senaste 40 åren minst varit mer eller mindre dinga i skallen det är därför det ser ut som det gör i vårt land. Problemen i landet bla utanförskaps områden är ju inget som uppkom för något år sen.

Kommentera