Stäng

Jag är ekonomisk idiot, men jag kan räkna ut att jag är lurad

INSÄNDARE. Miljarderna snurrar. Miljarder i krisstöd, miljarder till FN:s klimatfonder, miljarder i u-hjälp, 750 miljarder euro i EU-stöd, svenska skattepengar för att betala Somalias skulder…var kommer alla pengarna ifrån och vart går dom? Att t.ex höja pensionerna skulle ju kosta fickpengar i jämförelse.

Rolf Malm

Jag är nog inte ensam om att inte förstå. Andra har säkert lika svårt att begripa politikernas fikonspråk.

Men i min förenklade värld fattar jag ändå misstankar om att jag förs bakom ljuset. Med corona som argument ska EU dela ut 750 miljarder till drabbade länder. Sverige ska låna hundratals miljarder för att bidra till detta. Vi ska alltså skuldsätta oss för att hjälpa t.ex Italien. Detta för att vi betalar hög skatt och italienarna låg. Vore det inte rimligare att Italien höjde sina skatter? Jag tror att syftet från EU är ett annat. Genom att låsa fast Sverige genom att vi tar på oss skulder som vi aldrig kommer att kunna betala kan vi aldrig lämna EU. Det passar Tyskland och Frankrike eftersom det är dom som har makten i EU. Det har engelsmännen fattat och i tid lämnat föreningen för att kunna bestämma själva och inte bli en delstat i det federala Europa. Det kostar Sverige 58 miljarder för att täcka bortfallet av den engelska medlemsavgiften. Men Sverige lär svälja betet och på sikt bli ett lydrike under en odemokratisk Europaregering i större grad än vi redan är. På sikt lär vi få betala våra skatter direkt till EU efter deras godtycke. Den som är satt i skuld är inte fri som Göran Persson sa.

Dessa 750 miljarder är alltså en helt avgörande framtidsfråga för svenska folket. Lika avgörande som det över våra huvuden fattade mångkultur-beslutet och med lika oöverskådliga konsekvenser. Du gamla du fria kan vi glömma. Men den zombifierade svenska regeringen kan ruinera oss på egen hand. Det låter ju bra att ösa ut miljarder i krisstöd under coronakrisen. Men vart tar alla dessa pengar vägen? De företag som hålls under armarna kan inte sälja sina produkter och investerar i annat. Främst i värdepapper. Detta gör att börsen stiger och att det ser bra ut för rikt folk. Krismiljarderna räknas dessutom in i BNP. Två gånger – dels när pengarna delas ut och sedan när de används av företagen. Det håller trots kris BNP-siffrorna på en falsk, lugnande nivå. Utan stöd till korttidspermitteringar skulle arbetslösheten hamna på långt över 20%. Det skulle se illa ut efter Löfvens löfte om lägsta arbetslösheten. Men risken är att man öppnat en kran som aldrig går att stänga. Då skulle nästa val vara förlorat på förhand.

Gång på gång tvingas regeringen bryta mot grundlagen. Vi har ju ingen författningsdomstol som kan stoppa den från det. Gymnasielagen drevs igenom trots stenhård kritik från lagrådet. Upprepade fall av ministerstyre får harmlösa prickningar i KU. Regeringen förbehåller sig rätten att köra över miljööverdomstolens domslut om detta inte passar Miljöpartiet. Som leker demokrati genom att hota med regeringskris om sossarna minskar invandringen. Trots att folket med överväldigande majoritet kräver det. Vi har i 60 år betalat 1 miljard om året för Tanzanias demokratisering – utan resultat. Vi fick plats i FN:s säkerhetsråd efter en på UD hemlighållen mutkampanj med u-hjälpspengar. Den coronastrategi som nu fördöms av omvärlden tvingades fram av den mörklagda, feltänkta nedmonteringen av krisberedskapen och krävde att man bröt mot den svenska smittskyddslagen. Men lagskrivarna utgick från att en svensk regering aldrig skulle fatta rena folkmordsbeslut och lämnade kryphål för dagens fiffel och vanstyre.

Men det blir allt svårare att dölja att Sverige är en fejkdemokrati. Systemmedia gör sitt bästa för att sopa sanningen under mattan. Men när andra länder känner sig hotade av den svenska modellen kan inte ens Kejsarna av Rosenbad dölja sin generade nakenhet. Det är bara en tidsfråga innan vi får hyperinflation eller bankkonkurser. Vi måste växla regering och börja vända på slantarna. Annars hamnar vi alla på fattighuset när den uppblåsta bubblan spricker i all sin skimrande glans. Välkommen bland oss fattigpensionärer.

Rolf Malm

Ps. Tack för all hjälp med tidskrävande grävande i sossealismens politiska historia. 70 år av svindlerier, skandaler och sopande under mattan som yngre väljare inte har en aning om. Boken ”Sverige 2084” blir en diger lunta.

Swish 0722  84 70 52. Bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt; rolflmalm@gmail.com

Steget Efter

11 reaktioner på “Jag är ekonomisk idiot, men jag kan räkna ut att jag är lurad

 1. Pengarna printas av Riksbanken.

  Världens riksbanker har printat 14 tusen miljarder dollar i år, vilket är inflation av guds like. Prisökningarna som kommer är inte att leka med…

 2. Mycket bra artikel – men vad är problemet – ”ladorna är ju fulla”! Ironi förståss!!

 3. Nja, skatten är hög i Italien också. I alla fall i teorin. Men indrivningen är knappast lika effektiv som den svenska. Så ineffektiv som i Grekland är den dock inte.

  Hursomhelst, det går inte att utvärdera coronans skadeverkningar på olika eu-länders ekonomi förrän om flera år. Så att spika stödpaket nu är alldeles åt helvete. Om det överhuvudtaget ska finnas. Vad fick Sverige för stöd efter att Merkel öppnat eu-gränsen för alla lycksökare?

  Fast det förstås, hur kan Sverige begära stöd när Löfven stått och ljugit om hur lönsamt det är med alla lycksökare?


 4. inte nog med att sittande snyltdjur helt på eget bevåg bjussat
  in utifrån kommande ohyra till partyt…att själva grundtanken
  med Demokrati utsattes för sabotage av idioter är vårt fel, va
  och är vi som låter förstörelsen fortgå ”to the bitter end”…de
  finns fullt fog att gnissla tänder över, alltså vår egen dumhet!

  1. Brand på återvinningscentral – risk för spridning
   spånar DN om å uti nu…
   ingen nyhet direkt, det har pyrt länge och kommer
   göra ända tills den dag syretillförseln upphör…finns
   material idag som framställs av plast, som inte ens
   svetslågor rår på…på så vis angripa sopberg och
   ställen syretillförsel ställer till det, då med täckelser
   med återvunnen
   Täcka Rikets soptippar med presenningar i detta
   material skulle likaväl kunna kväva mindre Skogs-
   bränder som soptippar !..,)

 5. Helt rätt Rolf M. 100 tals miljarder går
  t olika fantasiprojekt. Men att ca 500 000
  pensionärer lever under EU’ fattighetsnorm
  skrivs det sällan om i våra dagstidningar.
  Däremot långa inslag om invandrare som
  reser hem(fr landet de flydde ifrån) tillbringar några månader o sedan åter
  t Sverige. Ingen tycks reagera, .

 6. Försök att begär några miljarder till sådant som är absolut av behov i Sverige då blir det med 100% NEJ DET HAR VI INTE RÅD MED. VI HAR FÖR MYCKET SKULDER TILL UTLANDSFÖDDA.

 7. Ja du Rolf ytterst märkligt att i ett läge så finns inga pengar i nästa andetag så finns det obegränsat med miljarder till de mest obskyra saker. Kan man få med ordet klimatåtgärd så är allt välsignat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: