Stäng

Sten-Rik

En småskalig gruvarbetare i Tanzania har blivit en miljonär över en natt, efter att ha sålt två stora stenar av den mycket sällsynta mineralen  tanzanit.  – de största som hittills i landet.

Saniniu Laizer fick 3,4 miljoner dollar från landets gruvministerium för ädelstenarna, som hade en sammanlagd vikt på 15 kg.

Saniniu, som har fyra hustrur och 30 barn, tänker bland annat, : ”bygga ett köpcentrum och en skola. Jag vill bygga den här skolan nära mitt hem. Det finns många fattiga människor här som inte har råd att ta sina barn till skolan.”.

Läs mer om denne man HÄR

10 reaktioner på “Sten-Rik

  1. 30 ungar med 4 kärringar. Alltså c:a 7 st. på varje. Minst, för han har väl fortfarande lite krut kvar i brallan… Om vi ponerar att alla dessa avkommor för enkelhetens skull råkade bli flickebarn, så kommer de i nästa generation kläcka ur sig inte minder än 210 st. om vi ska följa samma mönster som tidigare. Väntar vi så i ytterligare 30-40 år så får vi en summa på 1470 st.
    Om rö´skrikan ville importera 30-40 miljoner så får man ju ha i beräkningen att de även ynglar av sig under tiden. Så den summan kan mycket väl dra iväg till 100 miljoner på en generation. Grattis Sverige (f.d.)

  2. Han är redan en rik man eftersom han kan försörja fyra hustrur och 30-tal barn. Om han föverkligar sin ide med skola och shopping centra, är han värd all respekt!

  3. I Tanzania har ledarna lärt att kommunism är bra. Trots det lever de efter kapitalismens grundtes, tillgång och efterfrågan bestämmer priser. En man med fyra hustrur, vem är mest värd? De rika har många. Den fattige utan vare sig en ädelsten eller en hacka finns inga kvar.

  4. Han kan ju göra som vi tvingas göra i väst.
    Ta hand om ett antal afrikaner och araber. Bygga hus och ge dom pengar till som de vill ha.
    En sorts pappa som garanterar deras ekonomi.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: