Polishuset i Rinkeby klart


BROTTSLIGHET. Våren 2014 stängdes poliskontoret i Rinkeby. Lokalerna skulle renoveras och verksamheten tillfälligt flyttas till Solna. Men hösten 2015 kom beskedet att det istället skulle byggas ett helt nytt polishus. Nu, nästan fem år senare, är huset redo för inflyttning. Följ med på resan i videon från SVT.

Islamisten och somaliskan Bilan Osman ställer en fråga på Twitter.

Svaret på Bilans fråga måste bli att det beror på att många av Rinkebys invånare inte gillar poliser och att Rinkeby är en kopia av ett område som är importerat från ett kaos-land med kaos-människor och ska polisen överleva kontakter med kaosmänniskorna så måste de ha tillgång till en militärbas som skydd. Titta på de sänkbara infartshindren vid garageportarna på Bilans bild. Det ser inte gratis ut men behövs i Mellanöstern.

Vänsterextremisten Loan Sundman har lagt upp en bild från framsidan

-Pettersson har sett att polishuset i Rinkeby från början var beräknat att kosta 380 miljoner, i oktober 2017 var det uppe i 747 miljoner som är den senaste siffran jag hittar. Ska vi gissa på att slutnotan blir runt 1000 miljoner, alltså 1 miljard och nästan en tredubbling av de beräknade kostnaderna? Det kostar på med militär skyddsklass. Det är kostnader som borde redovisas på Migrationsverket.

Om Polishuset i Rinkeby på bloggen…

Jag tycker det är på tiden men det kanske hade varit bättre att bygga nytt innan man stängde det gamla.

På Rinkebys polisstation ska minst 240 personer arbeta, av dem kommer 130 poliser att vara i yttre tjänst.

Det är en polistäthet som knappast förekommer någon annanstans i landet. Folkmängden i Rinkeby här 16.000 invånare och är vi snälla så i bor det 50.000 i hela Rinkeby-Kista området och 90.000 i hela Järvaområdet.

I Rinkeby ska alltså 130 poliser i yttre tjänst arbeta. I min hemkommun Oxelösund är vi 12.000 invånare och där arbetar en polis på deltid. Det är skillnad det. Men de nya svenskarna kräver tydligen rejält med service.

Rinkeby har alltså varit utan polisstation i närmare sex år. Det efter en omorganisation som gått ut på att polisen ska komma närmare invånarna.

Det kostar att vara en humanitär stormakt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


5 responses to “Polishuset i Rinkeby klart

 • G Nordström

  Undrar hur länge det dröjer innan den bombas?

  Gilla

 • Argus

  Dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, dåvarande …, …

  Verkar inte vara bra för karriären att bli inblandad i projektet.

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Om byggnaden legat närmare Atlanten skulle den döps till Atlantvallen.

  Gilla

 • Hanna

  Läggs säkert ner på en gång om BLM- rörelsen får som den vill.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Jasså Kling och Klang har fått en ny knäböjarstation i Kalifatet Rinkeby ?
  Bara önska lycka till, hoppas att tillräckligt med knäskydd införskaffats.
  Varför behövs det en station i ett tryggt och heligt mångkulturellt område ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: