Stäng

I elbristens Sverige bestämmer extremisterna…

ENERGI. Det råder elbrist, Sverige importerar el och har startatat oljekraftverk trots att elförbrukningen är låg och Sverige går på halvfart i coronapandemins spår.

Ringhals kärnkraftverk hade 4 reaktorer. 2:an är stängd, 1:an ska stängas vid årsskiftet. 3:an och 4:an ska drivas i många år till.

I går gjorde Kristdemokraterna ytterligare ett försök i riksdagens näringsutskott att stoppa stängningen av Ringhals 1, som är planerad till årsskiftet. KD fick stöd av Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna. Men det räckte inte, rapporterar Dagens Industri.

”Det är tråkigt att varken Socialdemokraterna, Centern, Vänstern eller Miljöpartiet kan titta upp från sina skygglappar och se att det här är ett försök att säkra upp energitillgången i södra Sverige”, säger kristdemokraternas energipolitiska talesperson Camilla Brodin som samtidigt utlovar fler strider innan Ringhals 1 slocknar vid slutet av året.

-Pettersson misstänker att socialdemokraterna gärna vill ha kärnkraften kvar men då spricker regeringen och de tappar makten.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “I elbristens Sverige bestämmer extremisterna…

 1. Ja smarta affärer kännetecknar sossar.
  Sydkraft ägdes av ett antal skånska kommuner där Malmö ägde den största posten. När man skulle sanera statens finanser efter statsbankrutten 1993 så fick kommunerna ta över mycket av statens kostnader på grund av kommunernas bättre ekonomi.
  Kommunernas ekonomi bestod mycket i att de hade tillgångar att sälja ut bla kraftproduktion och elnät. Sydkraft såldes till Eon och gav Malmö en rejält bättre ekonomi med flera skånska kommuner. . Tyvärr förslösad på ja ni vet vad.
  Sydkraft ägde Barsebäck som sedan Göran Persson pressades att lägga ner av centern. Så staten fick köpa tillbaka Barsebäck för ungefär samma summa som Eon köpt alltihop med ledningsnät och allt.

 2. Ett stort problem är att det hbtq-certifierade statligt ägda kraftföretaget Vattenfall inte ensamt kan försörja Sverige med el. Man har ju tidigare lämnat stora delar av landets kraftförsörjning i utländskt godtycke.
  Detta gäller även våra kärnkraftverk som korsägs av flera olika utländska intressen, helt emot tanken på att Sverige är en suverän stat.
  Norska Statkraft äger förresten de flesta vattenkraftverk i södra Sverige.

 3. Man har ju nu sedan 2017 tagit bort det som skulle ersätta effektbortfallet som uppstod efter Barsebäcksverkens nedläggning.
  Uniper ett tyskt bolag som verkar under Sydkraftnamnet, alltså en skattekonstruktion under Eon, vill lägga ner Öresundsverket som är ett av Europas största gaskraftverk.
  Man vill montera ner och sälja utrustningen till länder utanför Europa..Företaget Uniper väntar sedan 2018 bara på ett ja från elberedsapsmyndigheten.
  Efter som jag inte hittar något om detta beslut så skulle det inte förvåna mig om dom redan tagit ett sådant beslut utan att de eländigt dåliga mediaföretagen uppmärksammat det.
  Öresundsvdrket skulle även ersätta ett annat modernt kraftvärmeverk, Heleneholmsverket som även det producerade el till Malmö och p.g.a. detta varit helt inaktivt sedan 2009.
  Ett rent av kriminellt slöseri av sällan skådat slag.

 4. Tappar makten.

  Ja du Statsminister Löfven kan ju försöka ana vad som händer när landet släcks som i Venezuela. Då räcker det inte att säga att Ygeman och C, L, Mp och V var naiva och inte såg det komma. Då får vi kanske äntligen en nationell ilska och ekonomisk kris som sopar bort regeringen och odugliga generaldirektörer. Det kan hända redan i år!

  Du skulle kunna visa ledarskap och börja städningen själv. Men så blir det inte. Vi kan bara se hur du är stolt över din utrikesministers fadäs i Tyskland. För att inte peka på din utnämning av Ygeman som energiminister.

 5. Gissar att sossarna försöker hålla ut så länge så att ingen vill ha ett nyval då det ordinarie valet är så nära. Sen sparkar de miljöpartiet från regeringen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: