Christoffer Henriksson lurade till sig 85 miljoner – döms till fängelse

BROTTSLIGHET. Christoffer Henriksson, född 1988, har fått 96 personer att låna ut pengar till honom för att de,  skulle investeras i hans företag samt vissa i aktier och i en bank i Luxemburg. Lånen skulle betalas tillbaka inom 2–6 månader med en ränta på cirka 20 procent. Totalt lurade Henriksson till sig 85 miljoner kronor. Nu döms han till fängelse i fyra år och tio månader för 88 grova bedrägerier av 96.  

Christoffer Henriksson, kallades ofta Ferrarimannen. Foto Polisen

Christoffer Henriksson döms för grovt bedrägeri, efter att ha lurat till sig pengarna för den påhittade affärsverksamhet flydde han till Marocko under 2017.

Henriksson häktades i sin frånvaro, greps i Casablanca, Marocko den 28 november 2017, utlämnades därifrån och kom till Sverige den 19 juli 2018. Han har varit fortsatt häktad sedan dess och har suttit häktad sedan dess. Flera personer har fått stora skulder efter att ha blivit lurade av mannen. Han döms även för olaga hot och narkotikabrott.

Ytterligare tolv personer har varit inblandade i målet, misstänkta för att ha tagit del av bytet. Elva av dem döms av tingsrätten för penningtvättsbrott.

Henriksson sambo fick villkorligt och ska betala 35000 i böter. Pappan fick ett års fängelse och systern blev frikänd.

Henriksson är också tidigare dömd för brott, bland annat ett större bedrägeri där rättegången ägde rum förra sommaren.

Blekinge Tingsrätt mål nr 2607-17

-Pettersson säger att Christoffer Henriksson borde få avtjäna sitt straff i Marocko där han tydligen har kontakter…

Minns ni Casablanca, filmen från 1942…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

3 thoughts on “Christoffer Henriksson lurade till sig 85 miljoner – döms till fängelse

  1. Han är snart ute igen. Häktningstiden räknas ju bort från starfftiden och sedan dessa borträknade 1/3, så kommer han väl ens knappast att sitta i fängelset. 90 miljoner undanstoppade när han kommer ut. Rätt bra vinst, såvida inte någon tar risken att privat stämma bedragaren, som ju har stort våldskapital.

Kommentera