Stäng

Media späder på hatet mot vita med felaktiga artiklar…

MEDIA. ”Freja brottades ner av två ordningsvakter efter att hon försökte filma ett ingripande. Ett vittne berättar för DN hur vakterna hanterade Freja brutalt, ”så våldsamt att man inte tror att det är sant”. Nu har den tidigare ostraffade Freja dömts till fängelse – för att ha misshandlat en av vakterna…”, så börjar artikeln om ”oskyldiga Freja” i Dagens Nyheter(betalvägg).

Expressen hakar på ”Två ordningsvakter brottade ned Fereweini Gebrezgi, 45, på en t-banestation – framför ögonen på hennes barn. Nu har kvinnan dömts till fängelse för våld mot tjänsteman medan vakterna friats, som Dagens Nyheter var först med att rapportera. – De tryckte ned mig, de slog med batongerna, jag blödde, mina barn skrek, säger hon till Expressen.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Har två ordningsvakter bultat upp en stackars oskyldig kvinna helt utan anledning?

Så är det naturligtvis inte. När man läser domen mot ”Freja” som heter Fereweini Gebrezgi och kom till Sverige från Eritrea för 25 år sedan så ser man att artiklarna inte bara är vinklade utan rejält förljugen.

Medierna vill helt enkelt spä på hatet mot den onde vite mannen och de oskyldiga svarta i sann Black lives matter anda. 

Ur domen: ”I denna del har händelseförloppet inletts med att ordningsvakter ingripit mot en okänd person. Fereweini Gebrezgi har blivit upprörd över deras ingripande och ifrågasatt vad som hänt.

Ordningsvakten Andreas Ullgren har avvisat Fereweini Gebrezgi från platsen, men Fereweini Gebrezgi har stannat kvar eftersom hon ansett sig ha rätt att göra detta. Detta stämmer dock inte, eftersom ordningsvakt har rätt att avvisa en person. Denne är då skyldig att gå från platsen, även om personen anser att ordningsvaktens agerande är felaktigt.

När Fereweini Gebrezgi inte gått från platsen har Andreas Ullgren beslutat att avlägsna henne. Han har uppgett att han kopplade ett grepp på Fereweini Gebrezgi och ledde henne mot utgången. Fereweini Gebrezgi har dock uppgett att hon i princip blivit slagen direkt till marken.

Detta stämmer dock inte med den uppgift som vittnet Adam Sjölin lämnat. Han har nämligen uppgett att han och Andreas Ullgren var på väg att lämna platsen när den gärning som Fereweini Gebrezgi är åtalad för inträffade.

Tingsrätten finner i denna del ingen anledning att betvivla de uppgifter som Andreas Ullgren och Adam Sjölin lämnat. Andreas Ullgren har uppgett att han släppte Fereweini Gebrezgi och bad denne att gå från platsen.

När han själv skulle gå från platsen kom Fereweini Gebrezgi ikapp honom och måttade ett slag mot honom. Han parerade slaget och svepte undan Fereweini Gebrezgis fötter, för att få ner henne på marken. Väl på marken kopplade Fereweini Gebrezgi ett grepp runt hans ena ben och bet honom i benet. Han försökte slita sig loss men lyckades inte och Fereweini Gebrezgi släppte inte taget runt benet eller bettet i detsamma förrän han utdelat två slag med sin batong mot Fereweini Gebrezgi. Dessa uppgifter har bekräftats av Adam Sjölin. Tingsrätten finner som sagt inte skäl att ifrågasätta deras berättelser och det ska i sammanhanget särskilt noteras att Andreas Ullgren haft ett tydligt bitmärke i huden efter händelsen, vilket har fotograferats.

Det är därför bevisat bortom rimligt tvivel att Fereweini Gebrezgi bitit Andreas Ullgren på sätt som åklagaren gjort gällande. Hon ska därför dömas för våld mot tjänsteman.

Påföljd Fereweini Gebrezgi är tidigare ostraffad. Det brott som hon begått är mycket allvarligt. Det är här inte fråga om något våld som utövats i en situation där ordningsvakterna tvingats ingripa med våld. Istället har Fereweini Gebrezgi, efter att hon avlägsnats, valt att gå tillbaka mot Andreas Ullgren och oprovocerat angripa honom som en hämnd för den tjänsteåtgärd som han vidtagit mot henne.

Hon inte har varit påverkad utan gjort detta i fullt nyktert tillstånd. Bettet i benet har inte varit kortvarigt utan våldet har utövats under en längre tid och upphört först efter att Andreas Ullgren utdelat batongslag mot Fereweini Gebrezgi.

Tingsrätten anser därför att brottet är så allvarligt att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma ifråga. Fereweini Gebrezgi ska därför dömas till fängelse i en månad, vilket motsvarar det straffvärde som brottet har. Därutöver ska Fereweini Gebrezgi betala 800 kr till Brottsofferfonden, vilket alla får göra som döms för ett brott som har fängelse i straffskalan.”

Här finns hela domen om någon vill kontrollera Dagens Nyheter och Expressens berättelse.

Södertörns TR B 12573-19 Aktbil 31, DOM – Fereweini Gebrezgi

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 reaktioner på “Media späder på hatet mot vita med felaktiga artiklar…

 1. Men herregud. Läser inte journalister domarna?
  Eller är de så psykotiska i sin febrila jakt efter en svensk George Floyd?

 2. Man får skriva vilken osanning som helst nuförtiden bara det passar agendan.Allting ska skruvas till och vinklas in absurdum.Skäms man inte som journalist när man inte ens ids göra en faktakoll ? Uppdraget tycks nu vara att svärta ner Poliser och Väktare och framförallt vita män.Har tidningsredaktionerna blivit stridsledningscentraler med syftet att sätta igång rasmotsättningar ? Det är en farlig sysselsättning att syssla med dessa provokationer dessutom är det en oerhört usel ,arrogant och dålig journalistik.Förresten är det fel att kalla smörjan för journalistik.Aktivistpropaganda ligger nog närmare sanningen.

  1. Dagens vänsterextrema journalister inom PK-media kan inte stava till moral och ordet skämmas !

 3. ”Fereweini Gebrezgi kom till Sverige från Eritrea för 25 år sedan”
  Kunde hon inte valt något annat land ? Varför ska Sverige ta all skit ?

 4. Denna så kallade Freja kanske försökte bli svensk genom att åka tunnelbana, men ordningsvakterna försökte lugnt och behärskat påtala att så fungerar det inte. Och lättkränkta som denna valboskap är så måste man göra det enda man kan, hoppa på någon direkt och sedan på med offerkoftan och gå till MSM. Men man vet inte än om det sitter kvar kannibalism i generna, därav bettet i benet medans man har bytet liggande

 5. Bonnierkoncernen äger både Dagens Nyheter och Expressen, det är förklaringen till vinklingen och ljugandet. Expressen bildades som dotterbolag till DN 1944 och är förstås inte sena med att haka på DN:s reporage, typ ”se hur ond svensk vit man förtrycker och misshandlar färgad kvinna.” Tacka vet jag seriösa journalister som Ivar Arpi och det finns några till, tyvärr är de alltför få….

 6. Dagens Nyheter och Expressen ska nog be om ursäkt och förtjänar bli stämda. Det är väl olagligt att skriva om verkliga händelser med de avskyvärda avsikterna att förvränga hur det egentligen gick till för att skapa en politisk poäng. Jag kan bara tolka det, som grovt förtal mot de två vakterna. Filmning i fotboll är straffbart och borde vara ännu allvarligare i verkliga livet.

 7. De svenska dödssynden: Att tycka synd om utan att tänka.
  ”Skriv något smaskigt om en invandrare som utsatts för strukturell rasism.”
  ”Har inget relevant idag, utom en kvinna som fick lite däng p.g.a att hon inte lydde.”
  ”Använd din kreativitet gosse, frisera lite.”
  ”Yes, Boss.”

 8. Sen att kalla henne för ett annat namn som inte påminner om att hon är neger och invandrare. Dessa lögnblaskor är bara att förakta.

 9. Skäms media!
  Sånt här ljug får ungdom-ligister att rättfärdiga att råna och misshandla svenska ungdomar och vuxna!
  Artiklar som denna är ju rent ljug!!!!!
  Vad vill ni, journalister?!

  -Snart blir en svensk lynchad av invandrargäng för att han eller hon ser svensk ut! Vi är många som just nu ber att det inte blir vår son, dotter eller gamla mamma som blir offret! Det är inte en fråga OM det sker, utan NÄR! Pga av ERT ljugande!!!!

  Skäms, journalister, skäms!!!

  1. Det står dig fritt att skänka dina egna pengar till vem du vill. När du skänkt pengar till denna individ vill jag att du länkar till ett foto som bevisar transaktionen. Intill dess så vill jag att du håller tyst för annars är du bara käft och bakben.

   1. Du vill att någon ska bevisa en transaktion ? Det är ett krav du inte har några rättigheter att ställa. Inte heller att någon ska vara tyst. Många läsare på den här bloggen brukar vara snabba att prata om sina rättigheter så som sin yttrandefrihet och den gäller även ”Tage” …

  2. Tage, du har själv redan svarat på din egen fråga. Ljugeri och skadestånds-anspråk hänger ihop. En affärs-idé. Big buissnes.
   1) Bär dig jävligt illa åt. 2) Påstå att du blivit felaktigt bemött, trots att det är du själv som felat. 3) Tyck synd om dig själv, gärna via media.
   4) Så slutligen den punkten som hela tiden varit den röda tråden genom alla faser : Skadeståndet.
   För i bak-o-fram-landet Absurdistan får busen en massa pengar, medan offret får ont.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: