Stäng

Växthuseffekten i Södermanland…

KLIMATFÖRBÄTTRINGAR. Förenta nationernas klimatpanel, på engelska Intergovernmental Panel on Climate Change, förkortat IPCC, är en mellanstatlig organisation som etablerades 1988 av två FN-organ, Meteorologiska världsorganisationen (WMO) och FN:s miljöprogram (UNEP), för att förse världen med ett tydligt vetenskapligt perspektiv över det rådande kunskapsläget vad gäller klimatförändring och dess miljömässiga och socioekonomiska påverkan.

Att vi har en viss uppvärmning av jorden och klimatet tror jag inte det råder någon tvekan om, i varje fall sedan mitten slutet av 1800-talet då de flesta mäter ifrån och då det var ovanligt kallt. Den lilla istiden pågick i Sverige från 1300-talet till slutet på 1800-talet, till exempel nödåret 1867 med sin exceptionellt kalla vår, den exempellösa kylan den 24 januari 1875 då flera stationer i Svealand hade cirka fem grader kallare än man haft någon gång därefter och den rekordkalla marsmånaden 1888 då till och med småfåglar sökte sig in i boningshusen för att undvika kylan. Sedan dess har det som bekant blivit bättre även om alla inte tycker det.

Den globala uppvärmningen sedan det kalla 1800-talet är måttlig.

Enligt FN:s klimatpanel (IPCC) orsakas denna uppvärmning med stor sannolikhet av människans utsläpp av växthusgaser. Man menar också att icke-mänskliga faktorer såsom variationer av solaktiviteten och vulkanutbrott har påverkat svagt avkylande sedan år 1950.

Nåväl, Pettersson har inte kunskap nog för att gå svaromål men vid torpet i den sörmländska skogen har den oäkta hustrun ett växthus på 10 kvadratmeter, där odlas tomater av olika sorter, gurka, chili, paprika, örter med mera.

I Växthuset blir det varmt, växthuset har genomskinliga väggar och tak där solens värme kommer in, blir det för varmt så måste man öppna takfönster och dörr, för att släppa ut lite värme. Vårt växthus har två automatiska fönster och två manuella samt en dörr.

Enligt klimatexperterna så hindrar något i atmosfären att solens värme studsar ut i rymden igen, alltså samma effekt som växthusets tak och väggar. Växthuset skall hindra blåsten ute i atmosfären att föra bort värmen. Därför att där ute i atmosfären blåser det alltid men tydligen för inte de kraftiga vindarna bort värmen på grund av någon osynlig barriär, enligt experterna.

Människan är världshistoriens mest anpassningsbara däggdjur så jag är övertygad om att vi klarar 1-2 grader varmare klimat för det har vi gjort förr.

Betydligt viktigare än klimat och väder är befolkningsökningen som vi tagit upp många gånger på bloggen, och förflyttningen av folk från söder till norr. Ett exempel kan vara att en somalier i Sverige släpper ut 20-50 gånger mer koldioxid än en somalier i Somalia. Det går helt enkelt åt mer energi i kallare klimat.

Vid tiden för Jesus födelse var vi uppskattningsvis 300 miljoner på vår jord, titta på bilden och fundera på hur länge vi som art kan hålla på att öka och varför inte klimatrörelsen diskuterar detta.

 

Det enda som verkar säkert med klimatet är att vi är på väg mellan två istider och då föredrar jag det varmare alternativet,

Vi är på väg mellan två istider, när nästa kommer kan media börja varna.

Det är synd att vi är i händerna på politiker och journalister som gång på gång har haft fel men ändå är tvärsäkra varje gång. Det känns inte tryggt, det känns inte som vetenskap och forskning, det känns som politik…

Genom historien har jordens klimat ändrats ofta och dramatiskt. Trots detta sätts i dag en bild av att alla klimatförändringar i dag enbart beror på människan. Att alla tidigare naturliga faktorer som påverkar klimatet plötsligt skulle ha försvunnit verkar inte troligt, det är politik…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

10 reaktioner på “Växthuseffekten i Södermanland…

 1. Men Petersson har fel angående IPCC uppdrag.
  Det fastställdes ETT enda uppdrag och det är att världens länder skall acceptera att CO2 är den ENDA växthusgasen och ENBART antropogen. Likaså lanseras ”försiktighetsprincipen”, som enbart tillåts gälla avseende CO2 (ingen försiktighetsprincip t ex angående risken för tilltagande kyla, ny liten istid etc).
  Upplägget är dessutom sådant att oavsett vad vetenskapen redovisar inför IPCC i rapporter/studier, så tar politiska propagandasystemet (det eg IPCC) över och skriver en politisk mediavänlig slutsats (där alltid mer eller mindre ordet antropogen eller omskrivningar för detta ingår), vilket är det enda västvärldens media sedan publicerar.

  Västvärldens gräsrötter har lurats att tro att IPCC har någon som helst avsikt att leda vetenskaplig forskning runt klimat och de faktorer som orsakar klimat och klimatförändringar. Helt fel. Alla rapporter från forskning som är allmän, undersökande med ALLA faktorer etc undanhålls, väljs bort etc, och endast forskning som är begränsande med koncentration till att CO2 är antropogent och en växthusgas, släpps fram. Det är i icke västvärlden seriös vetenskaplig forskning sker, medan i västvärlden klimatforskningen övergått till POLITISK FORSKNING (d v s resultatet är enligt NAZISTISK metod förutbestämt).

 2. Naturligtvis finns det problem med ett varmare klimat och naturligtvis finns det problem med ett kallare klimat. Det diskussionen borde handla om är vilket som är värst. För en sak är säker, helt stabilt kommer klimatet aldrig att bli. Vare sig med eller utan människor.

  Min vilda gissning är att det nog krävs rätt många plusgrader innan nackdelarna överväger fördelarna. Inte minst tack vare ökad mat och skogsproduktion, men även gynnsammare energisituation. Läger uppvärmningsbehov, ökad vind och solkraft.

  1. Nej! Varmare väder har alltid varit positivt. Det är då livet frodas förutsatt att tillgången till CO2 resp H2O är god. FN kom i en rapport våren 2015 fram till att överdödlighet av KYLA är 20 ggr högre än av EXTREM HETTA. Vid extrem kyla existerar inget självförökande liv. Pingviner är havsdjur.

   CO2 måste ÖKA ännu mer!

 3. IPCC har två stora fel: Dels består den enbart av byråkrater som inte alls själva forskar på klimatet, utan bara sammanställer det som andra gjort, och där väljer de ut de rapporter som de vill framhäva, dels har de BARA uppdraget att sammanställa MÄNNISKANS påverkan på klimatet. Vad naturen själv påverkar, utan människans möjlighet att påverka, ingår inte, dvs man utelämnar ca 96% av parametrarna som styr vädret.

 4. Det värsta i ”klimatfrågan”, är att en stor majoritet av klimatalarmisterna och deras troende skara. Tror att klimatet är något som alltid är stabilt. Som helt plötsligt har börjat förändras av människan.

  Planeten är närmare 4,5 miljard år och har alltid haft de naturliga klimatförändringarna med sig. Våra sista århundraden är ju bara en flugskit i det hela. Det vi påverkar är miljön och den ”skit” som vi bidrar med till den.

  Det handlar om att visa respekt mot naturen och vårda vår miljö. De är bara okunniga och maktgalna stollar, som pratar i termen att vi kan förändra klimatet.

  Fast politik, pengar och makt tar även över ”klimatfrågan”.

  Trots att vi har en stor vetenskap att förlita oss på. Fast inte på det sett ”klimatalarmisterna ” hänvisar till. De hänvisar till den ”köpta vetenskapen” utan att rodna.

  Fast så gör de enfaldiga och maktbenägna. Som inte kan ta in all fakta och även lyssna på hela den samlade vetenskapen.

  1. Tyvärr har inte vi i Västvärlden kvar någon seriös klimatforskning att tala om. Denna sker idag i icke västliga länder. IPCC har i princip endast gehör i väst-länder, medan ledarna i icke västländer hakar på inför utsikter till att kapa åt sig korruptionspengar. Sedan gör icke västländer ändå vad som är bäst för deras egna gräsrötter, till skillnad mot i västländerna.

  1. Du behöver bara öka perioden till 100 år (i st f 30 år sm nu). Orsaken till 30 år är att all data pekar på störst möjlighet att manipulera finns med 30-årsperiod och att vid tiden klarade inte datorerna att kalkylera med större datamängder än så. Det ligger alltså ingen vetenskap bakom periodvalet.

 5. Blommorna i sina krukor blommar så vackert. Penséerna har snart gjort sitt så på måndag tror jag att vi kör och byter till annat som klarar sig in på hösten.

  Dillen i sin kruka och gräslöken har under min odlartid aldrig varit så frodiga.

  Vem är det som klagar på vädret? Är det Greta i sin stenöken på Kungsholmen eller journalisterna på Södermalm? Vädret som ni kallar klimat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: