Klimatfascisten Greta Thunberg i Sommar i P1


VÄDER & KLIMAT. Klimatfascisten Greta Thunberg blir årets första värd för Sveriges Radio Sommar i P1, i dag på midsommardagen klockan 13. 17-åringen blir därmed den yngsta sommarvärden genom tiderna.

greta thunberg,

Greta Thunberg. Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio

Greta Thunberg är 17 år, född och bosatt i Stockholm. Hon började i augusti 2018 skolstrejka för klimatet utanför riksdagen i Stockholm vilket inspirerat miljontals elever världen över. Greta har startat den globala rörelsen Fridays for Future.

Hon har träffat påven, premiärministrar och presidenter. Har 17 miljoner följare i sociala medier och utsågs till Årets person 2019 av Time Magazine. Under coronapandemin utförs skolstrejkerna digitalt.

Greta Thunberg är världens mest kända klimataktivister. Seglade över Atlanten i september förra året och talade på FN:s klimattoppmöte och inför USA:s kongress och korsade havet igen i november för klimattoppmötet i Madrid.

Thunberg skulle hon ha sommarpratat redan förra året, men ”det kom lite annat emellan”. – Så jag tänkte att mitt sommarprat skulle handla om det där som kom emellan, säger hon inför programmet, som sänds klockan 13.00 men är förinspelat och kan lyssnas på nedan…

Programmet släpps också på engelska och sänds även i BBC 11 juli.

– Pettersson menar att Greta är klimatfascist, hon vill ta strid mot vår moderna civilisation, vår demokrati, yttrandefrihet  och den fria vetenskapen.

Egentligen har hon ingen lösning, hon säger samma sak som många andra, vi ska lyssna på vetenskapen, hennes vetenskap, de som inte håller med ska vara tysta.

Den internationella kampanjen där Greta ingår kom från 2019 att drivas genom det nystartade nätverket Fridays for Future tillsammans med en uppsjö av nya militanta ”gräsrotsorganisationer” som engelska Extinction Rebellion. I bakgrunden finns Plant for the Planet som vill stärka den globala styrningen för att åstadkomma ekonomisk, ekologisk, social och kulturell hållbarhet. Integrera WTO, finansmarknaderna och Förenta Nationerna i ett enda system med en beskattning av ”Global Commons”, som atmosfären och Arktis, under FN:s kontroll.

Greta och de personer som står bakom henne vill ha ett totalitärt system, mycket värre än det Miljöpartiet drömmer om, den unga damen vill säkert väl, men det som hon representer är farligt.

Dessutom är media som vanligt inblandade, de har glömt sin roll som granskare och hyllar Greta vad hon än säger, precis som om en sjutton-åring har alla svar…

Om Greta Thunberg på bloggen…

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Klimatfascisten Greta Thunberg i Sommar i P1

 • hllviken

  👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

  Gilla

 • Argus

  För min del tycker jag att detta är toppen. Nu satt väl de flesta kaffet i vrångstrupen och vrålar ”- Vad i hel…, hela friden har tagit åt Argus?”.

  Det är helt enkelt fråga om att väcka det sovande folket. Ju mer S:t Greta det är i SVT och SR, ju tunnare ter sig soppan för gemene man och skapar en aversion mot både Greta och stassradiotelevisionen (sic). De ovetande valarbetarna kommer att garantera ett välbehövligt regimskifte.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Redan Peterssons text refererar till Greta-bluff! Hon talade aldrig inför FN eller inför EU. Hon stod i en korridor och läste ett manus inför en grupp halv-intresserade ditbeordrade journalister. När ”talet” var uppläst var det tanken att hon genom en kupp skulle komma till utgången samtidigt med Trump, sannolikt för att ge intryck av att hon hade stöd av Trump, men han lurade dem och hann genom innan hon hann fram. Alternativmedia minns fortfarande bilderna på det raseri hennes ansikte visade, när hon förstod att kuppen sprack.
  Givetvis har Greta inte gjort manuset till hennes programdag.

  Undrar också om hennes ”politruck” (överrock – tyskan) sitter bredvid under programmet?

  Gilla

 • Billy Boy

  Här är Klimat-Gretas mer sansade och mycket trovärdigare opponent.

  Bättre lyssna till denna unga tyska klimatrealisten, Naomi Seibt, som säger att hon blev passionerad kring ämnet klimatförändringar efter att hon tittat på vetenskapen från båda sidor av spektrumet. Hon insåg då att det finns mycket vetenskapligt meningsfullt i vad ”klimatskeptiker” säger.

  Hon intervjuas här av Sky News Australia. Publicerades 9 feb. 2020. Speltid 10:55. Slå gärna på undertexten och välj svenska språket. Översättningen håller oväntat hög kvalitet!

  Gilla

 • MrR

  Kan inte minnas hur många år sedan jag slutade lyssna på ”Sommarpratarna” just pga att det allt för ofta handlade om att försöka styra lyssnarna åt vänster.

  Gilla

 • Lisa.

  Jag tänker inte låta klimat-greta förstöra min midsommar.

  Gilla

 • ossie

  Detta bisarra PR jippo fortsätter med hjälp av ”opartiska” skitmedia.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sommarprogrammet är förinspelat. Hon pratar alltså inte direkt och live i radion.

  Går att lyssna på redan nu. Både den svenska och det engelska versionen.

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1515988?programid=2071

  Gilla


  • Tyvärr så har inte mina spykänslor gått över efter jag såg Steffe & Ante sopa undan massmorden på våra äldre. Jag står över SR:s förprogrammerade högtalare idag med.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Det är frivilligt att lyssna.

    Var bara en upplysning om att Greta kör lite av statsministerns taktik. Så lite ”live-prat” som möjligt. Det mesta ska tas i förinspelad och tillrättalagd kostym.

    ”Svenska modellens” nya informationsväg ut till medborgarna. Som statsministern kör hårt med.

    Gilla


   • Klart det är frivilligt, tänkte bara deklarera att det finns minst en här som inte lyssnar på vänsterstollarnas klimatpapegoja.

    Gilla


 • Vem bryr sig vad den lilla blomkrukan håller på med?

  Gilla

 • hllviken

  llll

  Gilla

 • Tony

  Säger en hel del om den brist på intellektuell status på SVT
  när man låter en skolstrejkande tonåring utan livserfarenhet
  vara värd i ett program avsett för många lyssnare,förutom
  hennes svammel om klimathotet, som hon inte känner till,
  men som hon tror att det existerar???

  Vad har hon att lära ut?

  Gilla

 • Kurt

  Fy f..n
  Vänstervridet så det räcker å blir över
  Ucsh

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: