Stäng

Tema ”saklig” rapportering

Svensk media är starkt influerad av vänstern och det märks inte minst när ”känsliga” ämnen som klimat och migration är i fokus.

TT (Tidningarnas Telegrambyrå) torde väl tillhöra de mer neutrala, men detta borde ifrågasättas efter helgens rapportering från oroligheterna i London.

Tusentals människor samlades i London för att där vara en motpol till de demonstranter som vill riva brittiska monument och som den senaste veckan utmärkt sig på ett negativt sätt.

På TT kallas dessa människor ”självutnämnda patrioter”, ”fotbollshuliganer”, ”rasister” och ”högernationalister”. BLM och deras vänsterradikala vänner kallas förstås ”antirasister” och inget annat.

Nedan lite av vad de ”fredliga demonstranterna” åstadkommit den senaste tiden.

13 reaktioner på “Tema ”saklig” rapportering

 1. Protester och demonstrationer…..Jo jag tackar jag.
  I vänsterns nya språkbruk, blir det så sjukt förvridet.
  Allt de själva gör, grundar sig på godhet.
  Allt andra gör, grundar sig på ondska .
  Sedan förvånas man av polarisering i samhället.
  Det är militanta hatiska invandrargrupper och vänstern, som är orsaken till bråket i samhället.
  Vi förväntas alltid vika ner oss och ge mer makt åt hatarna.

 2. Det var länge sedan TT var neutral , nästan allt som kommer därifrån är vänstervridet och fake news eftersom viktiga delar strukits i notisen. Man kan tom säga att det är de som sätter agendan.

 3. Svensk Media är urkass, lyssnar inte längre på skiten,
  ser på Danska nyhetssändningar istället.

 4. Det är sorgligt att se hur media hyllar pöbel, vandaler och våldsverkare så fort de förklarar att de är antirasistiska kommunister.

 5. Ja, det finns säkert fler områden än skolan. Jag såg till exempel i dag att nu skulle Malmö straffa SSU kraftfullt för att man skanderat mot judarna i första majtåget.

  Det kraftfulla innebär att man går miste om en månads bidrag av skattepengarna från den bottenlösa ekonomin i staden. Man mister ca 10 000 kr men får behålla 110 000 kr. De infiltrerade som är röstboskap (än så länge; innan man tar över) kan fortsätta som vanligt.

  Sydsvenskan kallar det för kraftfullt. Jag har sett kraftfullare. Ordförande i nämnden som delar ut pengarna är Liberal!

 6. TT var neutral och objektiv förr i tiden, man läste tom nyheter från TT i radion för att vara en neutral kanal och som motvikt till statliga radions egna nyheter, på senaste ca 20 åren har det blivit en kanal för det vänsterliberala patrasket i Sverige och en nyhetsbyrå med egen agenda.

  1. Här står om vilka som äger TT och det förklarar en hel del.

   TT har en enormt dominerande ställning och TT:s nyhetsförmedling slår igenom överallt, ifrån de stora drakarna till små landsortstidningar samt i public service.

   När det gäller nyheter råder enfald, inte mångfald.

   TT:s ägare är Schibsted 33,4 procent, Bonniers 33,4 procent, NT Media 17,4 procent, Mittmedia 13,2 procent och övriga ägare 2,6 procent.

   Shipstedt äger bland annat: Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket.se, Bytbil.com, Compricer, ServiceFinder, Prisjakt, Lendo, Mobilio.se., Kundkraft.se, elbes.tn, Elpriser.se, TV.nu, Klart.se, Destination.se, Mötesplatsen.se, Letsdeal.se, Webtraffic, Minimedia, FlexiDrive, Omni.se, MittBolån och en massa annat i 22 länder.

   Bonniers äger bland annat: TV4, MTV, C More, SF Studios, Fotbollskanalen.se, Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Expressen, Dagen Industri, Kvällsposten, Göteborgs Tidningen, Veckans Affärer, och mycket mer i 16 länder i 175 olika företag. Bonnier är även majoritetsägare i Mittmedia.

   På en normalt fungerande marknad är jag övertygad om att Konkurrensverket skulle titta på TT och deras näst inpå monopol. Men makten kanske är nöjd så länge inte de så kallade journalisterna på allvar granskar makten.

   https://petterssonsblogg.se/2019/10/15/tidningarnas-telegrambyra-har-blivit-aktivistiska-tt/

 7. TT ägs av svensk media, ägarna är Bonnier, Schibsted, Norrköpings Tidningars Media, Uppsala Nya Tidning och Norrbottens Media. Att kalla TT neutral är nog ganska naivt…

 8. Det här kallar man för opartisk rapportering ! Det som gör en så less är att man tvingas via skattemedel finansiera detta.Det som produceras och förmedlas ut till Svenska folket är en ständigt pågående propaganda från kommunistborgen på Gärdet.BLM ska granskas med opartiska ögon.Det här är inga små änglar som kämpar för rättvisa det borde väl ändå en garvad Journalist kunna se.Vänstervindarna har blåst in överallt och seglen är hissade.Matroser finns det i överflöd på dom här vådliga och farliga segelturerna och kaptenena är för många.Kan bara sluta i skeppsbrott.

 9. Svensk media är inte ”starkt influerad av vänstern”; svensk media är en del av vänstern.

  1. Invasionen genom infiltration fortsätter nu med nästa fas. I myndigheter, lobbygrupper, föreningar, partier…

   1. Du glömde skolan!
    Kommunisterna försöker nu redan från dagisålder introducera
    sin ideologi på våra barn och barnbarn.
    I skolan finns det dock ett mottånd som växer för våra barn är inte dumma, att bli självständiga sitter i generna, det kan dom inte ändra på. Därtill att dom får växa upp i eländet och ser att nåt är galet när dom inte får ifrågasätta en partipiskad lärare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: