Sveriges regering u.p.a.

INSÄNDARE. U.p.a. betyder utan personligt ansvarstagande och är en gammal juridisk organisationsform. Att skriva krönikor i Sverige är ett grannlaga jobb. Hur upprörd och förbannad man än är gäller det hålla igen och använda godkänt nyspråk. U.p.a. gäller inte. Allt klarspråk och de gamla entydiga kraftuttrycken har förbjudits eller ersatts av byråkratiska.

Rolf Malm

Balansgången mellan med vad man skulle vilja säga och det man vågar skriva är ytterst vansklig. För mig är tjafset om det fria ordet i Sverige bara just tjafs. Ett enda felaktigt ord kan leda till att drevet är igång och har jag retat upp nominklaturan och vänsterdräggen tillräckligt så sitter jag snart inom lås och bom eller med skottskador på min ytterdörr.

Jag lever inte i det goda landet. Jag lever i Hyck-landet. Ett land där medlöperi och angiveri blivit nationaldrag. Där man om man kallar en spade för en spade får pudla som en strykrädd hund. Där man får säga vad man vill om det passar in i den svenska värdegrunden. En politisk floskel för förtryck av oliktänkande. I ett land där folket i 100 år hjärntvättats att antingen hålla med eller hålla käft.

Politikerna har mage att utnämna sig till ledare i en humanistisk stormakt. Samtidigt som de erbjuder den mest inhumana invandarpolitik som kan tänkas. Miljoner fattiga lockas hit för att leva ett ovärdigt, bidragsberoende liv i utsatta, trångbodda getton med hög brottslighet och usla skolor. Har de tur kan de få svartjobba i restaurang-disken och dela en femtehands tvårummare med sex andra och sova i skift. Hurra för jämlikheten och feminismens smartaste tjejgäng som ordnat det så vist. Nu ska dom bara fixa fred på jorden och bättre väder.

Sverige styrs av ett litet enfrågeparti som med knapp nöd tar sig in i riksdagen. Men som tömmer statskassan med gigantiska satsningar på myter om en snar domedag orsakad av livets gas koldioxid. Världens största bedrägeri någonsin. Som nu går ut över dem som betalar det ansvarslösa slöseriet med allt högre skatter och fullständigt löjliga straffskatter på snart allting. Som dessutom hindar fattiga länder att elektrifieras, utvecklas och bekämpa fattigdomen. Eftersom de inte får använda de energikällor som de utvecklade länderna byggt sitt välstånd med. Det kallar historielösa politiker för solidaritet! En närmast brottslig cynism.

Vi skulle aldrig acceptera en läkare eller en pilot utan högre utbildning. Men vi överlåter Sveriges styrning och välfärd till en hop amatörer där ingen har högre utbildning och som leds av en svetsare som anses verbalt handikappad. Det kan ju bara gå åt helvete.

Dit har vi ju också kommit. Det fredliga lilla Sverige har förvandlats till en krigszon med mord, sprängningar, våldtäkter och ruiner av nedbrända skolor. Ofantliga värden har gått upp i rök – allt från brända bilar till stulna knarkpengar. I coronakrisen behandlas vi som en spetälskekoloni av omvärlden. Begripligt eftersom vi har tusenetals nya smittade varje dag och de högsta dödstalen i världen.

Samtidigt som vi tagit emot 40.000 nya migranter utan att hälsotesta en enda!! Så fortgår det med 2-3.000 i veckan. Samtidigt som de gamla dör i hundratal varje dag. Om våra politiker tänker så undrar med vilken del av kroppen. De klarar inte av att ens testa den svenska befolkningen.

När Löfven tillfälligtvis släpps ur garderoben för att hålla tal på nationaldagen förstår man att hans stab håller tummarna för det inte ska hoppa grodor ur hans mun. Men han klarade sig genom att inte säga något vettigt överhuvudtaget. Allt ska bli bättre sedan lovade han. Vi kunde gjort mer för att skydda våra gamla. Vi kan förvänta oss förändringar när krisen är över. Läget är fortsatt allvarligt. Bla bla bla..

Rolf Malm

Steget Efter

16 thoughts on “Sveriges regering u.p.a.

 1. Inom juridiken balansgång mellan vad man vill säga och vågar skriva, är precis som i artikeln ytterst vansklig”, men allt kan sägas och skrivas genom att sätta – synes –
  eller – uppfattas – framför konstateranden.

  Facebook och Twitter står handfallna inför att allt utom direkta mordhot kan sägas och skrivas genom att använda – det synes att,,,,,, eller det uppfattas att,,,,

  I grundlagar stiftat förstärkt av EU och FN konventioner åsikt och yttrandefrihet tas tillbaka genom att – synes – eller – uppfattas sätts framför konstateranden, oavsett konstaterande.

  Facebook och Twitter brott mot yttrandefriheten och åsiktsfriheten i odemokratiska samarbete med odemokratiska åsikts-radderare blir och är maktlösa och rättslösa mot
  svenska medborgare som offentligt skriver det – synes – att genuint kriminella inte svenskar,,,,,,,,,,, följt av – valfritt vokabulär.
  Mvh. Robin.

 2. Helt rätt! Politikerna måste ju naturligtvis vara U.P.A, hur skulle det annars se ut!

  Ansvaret för utvecklingen ligger inte på politikerna, har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det! Utan allt ansvar vilar på väljarna!

  Man måste väl få föra den politik man vill?

 3. Att vi tar emot 2-3.000 nya migranter i veckan hör man aldrig ett ord om på de dagliga presskonferenserna eller andra nyheter. Myndigheterna ger alltså nya migranter full rätt att riskera smitta ned svenskar eller nordiska invånare av corona. Jag känner igen den prioriteringen men begriper den inte. Jag förstår att grannländerna inte litar på Sverige.

 4. “Vi kan förvänta oss förändringar när krisen är över.”

  – Tja, kan man vänta sig att krisen verkligen går över?
  – Kan hövdingen garantera att det inte kommer fler kriser när denna är över?
  – Består “förändringarna” av skatte- och avgiftshöjningar, återinförandet av höga fastighetsskatter, höjd gräns för medicinfrikortet, höjda läkarbesöksavgifter osv? Kraftigt sänkta pensioner?
  osv osv osv

  • Sverige blir fullvärdig diktatur för att snabbt övergå till islamistisk diktatur. Allt enligt skrivna avtal.

 5. Det sorgliga är att ingen given ledare finns för en koalitionsregering efter det vi nu har. Det är dessutom mycket oklart vilka som kan sätta sig ner och komma fram till en lösning, eftersom parlamentarismen ej fungerar bland de flesta av valda partier. Så länge ett av de stora anses vara paria, kan inte en tillräcklig stark regering bildas.

Kommentera