Sverige drar in biståndet till Kambodja – ”svagt intresset för demokrati”, men fortsätter med bistånd till…

BISTÅND. De 200 miljoner kronor om året som Sverige, genom Sida, gett Kambodja i bilateralt bistånd ska nu dras in, skriver Dagens Nyheter.

Syftet med biståndet har varit att stärka landets demokrati och bidra till att människor i fattigdom får möjlighet att gynnas av ekonomisk tillväxt och bättre miljö. Beslutet att dra in biståndet, som tas under dagens regeringssammanträde, beror bland annat på att Kambodjas utveckling gått åt fel håll.

– Sverige har varit tålmodigt. Men det är svårt att jobba brett med bistånd i ett land där intresset är så svagt för demokrati och mänskliga rättigheter, säger biståndsminister Peter Eriksson till DN.

Med Kina som landets största utländska investerare, vilket anses försvåra den demokratiska utvecklingen, och en regering som går åt det auktoritära hållet ses ett fruktsamt samarbete mellan Sverige och Kambodja svårt att uppnå i nuläget.

-Pettersson hör en löjligt motivering “svagt intresse för demokrati” ändå fortsätter Sverige med bistånd till de palestinska områdena, där intresset för demokrati oerhört stort, så stort att president Abbas som valdes för fyra år, nu är inne på det 15:e året utan nyval.

Sveriges bistånd har i decennier gott till “demokratiska” föredömen och till stor del används till att bygga upp totalitära stater där demokratin inte har en chans. Tanzania, Moçambique, Angola, Namibia, Uganda, Zimbabwe, Etiopien, Kenya, Kuba och många fler. Alla dessa regeringar har i flera decennier lojalt backats upp av Sverige.

Biståndsminister Peter Eriksson (MP) verkar tro att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

142,7 miljoner om dagen i bistånd hade kunnat användas i Sverige

Steget Efter
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sverige drar in biståndet till Kambodja – ”svagt intresset för demokrati”, men fortsätter med bistånd till…

 1. Stanna inte upp vid Kambodja, här finns flera andra länder som inte behöver bistånd från Sverige. Bara för att politikerna har varit duktiga på att förse sig själva betyder det inte att Sverige är ett rikt land, speciellt när fattigdom breder sig bland många medborgare idag.

  • För all framtid!
   Bidrag är att fattiga människor i rika länder, skänker pengar till rika människor i fattiga länder.

 2. Nej SIDA är det största slukhålet i svensk ekonomi. Där får vi inte mycket för pengarna och sorgligt nog ingen större nytta till länderna som mottager gåvorna annat än att berika de som redan har gott ställt.
  SIDA har enligt egen uppgift 675 personer anställda varav ca 25% stationerade på Svenska ambassader säg 170 st resten är placerade i Sverige och hur många av dessa som jobbar är oklart. Jag har hört någon säga ungefär hälften.

  • Det lär finnas 1500 biståndsorganisationer, överstatliga, statliga, privata i Afrika. Biståndet har medfört inget initiativ från ledarna då biståndet gör de rika rikare och de fattiga fattigare.
   – Ja, Vem skall hjälpa oss när vi hjälp så många att vi inte kan hjälpa oss själva.

 3. För mig får dom stoppa allt bistånd. Om det fanns någon rättvisa i Sverige, skulle biståndet gå till dom som byggt upp landet och nu är pensionärer med en femtedels politikerlön i pension.

  • En femte dels? Jag har en tionde del, och är inte ensam. 160 000 enligt en undersökning förra året.

 4. Som partiet AFS helt korrekt säger i sitt politiska program, Sverige ska inte ge något bistånd överhuvudtaget till något land dessa pengar tillhör det äkta svenska folket och ingen annan !
  Varför anser SD som väl månar om Sverige och äkta svenskar att Sverige ska vara en Socialbyrå som idkar välgörenhet och ger bort en viss % i bistånd till Afrika och andra länder ?

  • Pengarna behövs för att återställa något som tillnärmelsevis likanar demokrati i vårt eget land.
   Dra in allt bistånd och gör en folkomröstning hur det ska det ska fördelas eller om vi ska ha bistånd.

   Paradoxalt nog pratar politikerna om demokrati i parti och minut. Men samtidigt stöder man länder som bedriver folkrättsbrott, men det beror på att dessa politiker är psykopater. De gillar invandrade människor, men struntar i dem som bor som bor i dessa vidriga länder. En socialdemokratisk politik rymmer mången orättvisa utan att förstå var felet ligger!

Kommentera