Stäng

Araber och afrikaner borde ned på knä och be om ursäkt…

HISTORIA. I dagarna hör vi extremisterna i Black Lives Matter och deras svenska medlöpare kräva att vita ska be om ursäkt för det våld färgade utsätts för och har utsatts för historiskt. Detta trots att betydligt fler vita mördas av svarta än tvärtom och att araber och nordafrikaner och svarta afrikaners slavhandel varit betydligt värre än de vitas slavhandel. 

-Pettersson kräver att araber och afrikaner går ned på knä och ber om ursäkt för allt ont de gjort i historien och gör än idag. När det är klart kan de krypa hem i stället för att hata dem som bor i landet de flyttat till frivilligt.

Vi borde också få ersättning för de pengar Sverige använde för att köpa loss svenska slavar i Afrika och då har jag inte ens nämnt dagens pris för mångkulturen…

 • TIDIGARE 2011-03-02. Svenska slavar i Nordafrika

Vi har alla läst och hört talas om slavhandeln mellan Afrika och Nordamerika och vi har tidigare skrivet en hel del om slavhandel i Islams namn som pågår än idag, några saker som kan vara bra att veta på länken. 

Mindre känt är att så mycket som 700.000 européer drabbades av fångenskap och slaveri i de så kallade Barbareskstaterna i Nordafrika mellan år 1500 och en bit in på 1800-talet. Bland dessa offer fanns också c:a 1 000 svenska sjömän som fångades av muslimska slavhandlare.

Präst förhandlar om friköpandet av europeiska slavar
Präst förhandlar om friköpandet av europeiska slavar

Den svenska staten ordnade ett friköpssystem med kollekt i kyrkorna och betalade stora pengar till bland annat nuvarande Marocko. Handeln var så organiserat att det till och med fanns fasta prislistor på friköpandet av slavar. 160.000 för en enkel sjöman medan en fartygskapten kostade en miljon i dagens penningvärde. Sverige betalade även pengar till olika furstar för att slippa bli utsatta för kapningar, så sent som 1845 betalades de sista pengarna.

Den nordafrikanska kusten var ökänd i Europa under den förmoderna eran. Från dess hamnar löpte kapargalärer ut för att röva europeiska fartyg, dess varor och besättningar. Sjöfolket sattes i arbetsläger i väntan på friköpning eller såldes på slavmarknader.

Markus Berg var en sjökapten som lyckades ta sig hem med 5 av sina ursprungligen 10 män i besättningen på det lilla fartyget. Berg och de andra återvände som brutna män. Berg skrev en bok om sina upplevelser när han satt fången mellan 1754 och 1756.

En annan var mer lyckosam och gjorde en strålande karriär. Gunnar Olofsson Roth fick arbete och som skeppsbyggare i nuvarande Algeriet och blev snart berömd för att bygga snabbseglande piratskepp. Så småningom lyckades han ta sig hem och blev en av kronans främsta skeppsbyggare.

Andra konverterade till islam vilket gav dem ett drägligare liv men det uppskattades inte av de muslimska slavhandlarna eftersom priset då sjönk på dem. En av dessa var Johan Öman som konverterade som 12-åring.

Det var behovet av billigare salt som föranledde svenska skepp att söka sig in i Medelhavet och dess salthamnar. I priset för denna handelsexpansion ingick dock många människors liv. Svenska sjömän tillfångatogs för att säljas på muslimska slavmarknader i Nordafrika stort. De användes som tvångsarbetare eller för utpressning. Detta uppmärksammades stort i Sverige och det ordnades kollektinsamlingar och friköpsärenden, det berättades om slaveri i sjömansvisor, tidningsartiklar och i finare litteratur, det kom brev från slavar i Nordafrika till anhöriga.

− Pettersson konstaterar att företrädare för freden och barmhärtighetens religion varit de utan jämförelse värsta slavhandlarna i historien.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Araber och afrikaner borde ned på knä och be om ursäkt…

 1. Exakt. Vad gör dom här ?? En afrikan ska bo i afrika. Det är ju därför han kallas afrikan….
  Stick hem bara

 2. I pk samhället är det bara vita som har skuld eller kollektiv skuld, för något de gjort mot andra.
  Vänsterns identitetspolitik saknar allt förnuft och förmåga att analysera något. Kort sagt intelligens befriade.
  Blir spyfärdig när man ser vit polischef lägga sig på marken och underkasta sig svarta gapskrattande huliganer.

 3. Det är långsint. Araberna vill ha tillbaka Spanien upp till Sevilla som orättfärdigt tagits från dem för 500 år sedan. Araberna fick stryk i ett krig av Israel. 6 dagar tog det. Nu ska man kasta ut Israeler, läs judar i havet.
  Ni har torskat i ett krig, fatta!
  Sverige ska få tillbaka Norge Finland en bit av Tyskland.
  Segraren skriver om historien. Ska osmanska riket lämnas tillbaka till de kristna? Sofiamosken, min muslimska vän sa belåtet att den har vi ju byggt iaf. Ville inte säga något,Istambul hette Konstantinopel, Sofiamosken var en kristen kyrka byggd av Justianus på 500-talet.
  Ska AFA och BLMbestämma vad som gäller och var historien ska dra sin gräns?
  Stenåldern? Före eller efter Muhammed 632 e Kr?
  Historielösheten och fakta visar en monumental okunskap.
  Sverige avskaffade träldom på 1300 talet…

 4. Dårskapen upphör den dagen den vänsterextrema och landsförädiska parasiten är helt borta !
  Nu är det knäböjning som gäller……

 5. När sista negern lämnar Sverige skall jag skåla i mina kristallglas jag köpte i Paris för 40 år sedan. De är oanvända och bara väntar på det rätta tillfället.

  Det som undrar om jag hatar dem…

  Jag hatar dem i mitt land, här skall de inte vara mer än på semester eller i affärer.

  Jag har väl rätt att tycka som jag vill eller?

 6. När ska den här dårskapen upphöra?
  Läcker regeringen? Ja, både medvetet (mot mutor) och omedvetet på grund av dumhet. Värdens första feministiska regering är numera världskänd för den låga intelligens ”gruppen” besitter.

  1. Dårskapet upphör den dagen när den vänsterextrema parasiten är helt borta men det ser inte ljust ut för tillfället att så blir fallet, nu gäller knäböjning !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: