Polisen får förbjuda avarterna att demonstrera om den vill…

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Demonstrationsfrihet definieras i den svenska grundlagen regeringsformen, andra kapitlet första paragrafen som ”frihet att anordna och deltaga i demonstration på allmän plats”. Med demonstrationsfrihet menas rättigheten att demonstrera för eller emot vad man vill.

Den som anordnar en demonstration måste enligt ordningslagen ansöka om demonstrationstillstånd eller lämna in anmälan till polismyndigheten. Polisen ger avslag bland annat då risk för bråk i samband med demonstrationen finns eller om det kan anses befogat med hänsyn till trafiken. Polisen har ej rätt att stoppa en demonstration, endast på grund av att tillstånd för den ej sökts, utan det beror på i princip samma grunder som ett avslag för tillstånd kan ske.

Enligt regeringsformen får regeringen, efter bemyndigande i lag, begränsa mötesfriheten och demonstrationsfriheten för att motverka farsot (epidemi). En sådan begränsning får inte gå längre än vad som är nödvändigt med hänsyn till det ändamål som föranlett den. Varje begränsning måste alltså vara proportionerlig.

Pettersson konstatera att det enligt lagen finns flera möjlighet att förbjuda och stoppa avarterna som förstör när de demonstrerar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Polisen får förbjuda avarterna att demonstrera om den vill…

  1. Brukar titta på ett program från USA som heter Hardcore Pown,
    som handlar om en pantbank där man lämnar in varor och
    får några dollar för. Vad jag kan konstatera är att flertalet
    Negrer är stora i käften, ungefär den donnan som stod
    i Göteborg och vrålade sin avsky över sina försörjare.

    Man kommer in en månad senare än avtalad tid, eller saknar
    kvitto och tror att det går ändå,, då är varan såld, kort sagt
    dom skiter i alla regler, och tror att det går att göra som
    dom vill, kanske det som är deras problem även hos polisen
    där??

  2. Om polisen vill ja men det vill inte Kling och Klang, svensk vänstervriden fjollpolis ligger lågt vill inte provocera som en polischef sa !
    Att svensk polis idag inte längre äger gator och torg är ju helt uppenbart.
    Varför tog det 34 år för att hitta mordvapnet som användes i mordet på Olof Palme och hur vet gemeneman att det är det äkta vapnet ?
    Det kanske är så att Palmegruppen nu ska läggas ner och att en lösning efter 34 år då helt plötsligt dyker upp.
    Nu är tydligen gåtan löst ännu en gång, första gången frikändes den anklagade för mordet och fick ett rejält skadestånd som gick till alkohol och andra droger !!!!!!

    • Just bland polischefer ligger det stora problemet
      med den Svenska poliskåren, finns nog många poliser
      som vill ta hand om vänsterskräpet och sätta dem på
      plats, men blir bakbundna av politiska chefer.
      Hela statsförvaltningen verkar korrupt!

  3. Polisen har jurister som är vänsteraktivister. De har kollat med sina jurister säger de och juristerna säger att de inte kan neka demonstration.
    Det är då skrämmande att de inte varnar i så fall att lagstiftningen är så att det inte går att göra något åt att dödsvirus sprids i samhället.
    Vilka är dessa så kallade jurister? Vad är det för personer som förespråkar massdöd?

  4. Så det är fritt fram med stora folksamlingar bara man kallar det demonstration.
    Bara att demonstrera för musik, kör igång swedenrock
    Demonstrera för fotboll, fyll kör match och fyll tele2 arena.

    • JA det är fritt fram, Corona gäller självklart inte vänsterextrema och Kling och Klang vill och får ju inte provocera demonstranterna !
      Hörde på nyheterna att 100.000 lönsamma raketforskare sedan 2015 har fått uppehållstillstånd i trygga och heligt mångkulturella Sverige.

  5. Det har varit väldigt mycket knäböjande för den kriminelle avlidne afroamerikanen. Nu väntar vi bara på att alla muslimer ska knäböja för alla svenskar de tagit död på.

  6. Svenska polisen har blivit som mesiga fjollor.
    Det hjälper inte att utbilda fler sådana.
    Här får militären göra lite nytta med gummikulor och vattenkanoner. Hårda tag är det enda som snorungarna begriper. Vad hjälper det med hårda straff för blåljussabotage när polisen viker ner sig som kärringar och inte tar kommandot ??

KommenteraAvbryt svar