Kyla i Australien, USA samt Sydafrika

VÄDER. I Sverige präglades månaden maj av kyliga dagar och aprilväder i form av skurar, snöhagel och även snö. Svealand fick två tillfällen med sent snöfall. Snödjupet var ovanligt stort i fjällen och för första gången sedan regelbundna mätningar startade 1904 noterades ett snödjup på över 200 cm under sista halvan av maj om detta var media relativt tysta. 

Solen. Bild från Nasa

Maj blev en kylig månad med många dagar där temperaturen låg under det normala. Till stor del påminde temperaturen mer om vad som är vanligt i april snarare än maj. Månaden blev kallare än normalt i hela landet med undantag för stora delar av ostkusten, Öland och Gotland samt nära Vänern och Vättern där temperaturen hamnade på det normala.

I ett par provinser i Kanada kom snö redan den 15/10 2018 så att spannmålsskörden inte kunde bärgas. 2019 kunde potatisen inte skördas på grund av frost. Flera andra grödor har drabbats i alla världsdelar. Snö och hagel har förekommit mitt i sommaren på flera håll, rapporterar Klimatsans. 

Forskare varnar för kyla och svält på jorden…Inom NASA har en grupp under dr. Irina Kitiashvili studerat solfläckarna och funnit en metod att förutsäga Solens aktivitet under deras 11-åriga cykler. Innan den just avslutade solfäckscykel nr 24 började, kunde de beräkna dess förlopp. De förutser att den nya cykeln nr 25 får ännu färre solfläckar och blir ännu mer extrem, vilket betyder kallare klimat.

Missväxt har redan drabbat odlarna av vete och potatis i Kanada. Ovanligt sen snö hindrar potatisbönderna i Övre Norrland att få ner sättpotatisen i tid. Nattfrost har tagit en del av potatisplantorna på Bjärehalvön i Skåne.

Väljarna bombarderas ständigt med skrämmande inslag om den hemska framtiden med överhettad Jord. Den propagandan sköter nu kulturjournalisterna i såväl press som etermedia. I SVT:s Rapport den 26/ 5 släppte “Kulturnyheterna” fram några författare som fick utgjuta sin förtvivlan och ilska över att “politiken” behandlade den ödesdigra klimatkrisen så valhänt. De bedyrade att de VET hur förfärlig den är och att de VET vad som MÅSTE göras, men politikerna gör ingenting.

Läs mer på Klimatsans…

Nu rapporteras om kyla i Australien, Massachusetts USA samt Sydafrika men våra allsidiga och korrekta medier påstår bara att värmeböljor är klimatförändringar medan kyla är väder.

-Pettersson kallar all värme klimatförbättringar, och blir lite glad när Expressen rapporterar att maj som nyss tog slut var den varmaste maj-månaden på jorden någonsin och när jag googlar på Expressen värmerekord får jag 18.600 svar, det blir många rekord det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Kyla i Australien, USA samt Sydafrika

  1. Men på SVT skyller man allt på den globala uppvärmningen, man sticker in det ordet i så gott som varje program, alltid lurar det någon,men bjuda in experter som på ett lugnt sansat sätt kunnat förklara ett o annat ,nej det vågar dom inte. Det feministiska SVT kunde ju bjuda in till exempel
    Elsa Widding som har en bred kunskap om ämnet, Men det är inte kunskapen om klimatet SVT söker utan alarmismen man hänvisar till
    världens alla forskare men kan inte namnge någon?

  2. För er som ännu inte förstår så går det att göra kyla av värme, men fortfarande har ingen lyckats göra värme av kyla. Är det då bäst om det är varmt eller kallt?

Kommentera