Forskare varnar för kyla och svält på jorden…

VÄDER. Medan oraklet och klimataktivisten Greta Thunberg, 17, är med i amerikanska CNN och uttalar sig som expert så går jorden på halvfart på grund av corona-viruset, men även solens aktivitet minskar och solen är enligt experter på NASA på väg in i en period av strålningsminimum, vilket kan få medeltemperaturen på jorden att sjunka med så mycket som 2 grader de närmaste 20-åren.

Solen. Bild från Nasa

Forskare uppger att solaktiviteten redan har varit låg i hundra dagar med i princip inga solfläckar överhuvudtaget. Enligt dem innebär det att jorden kan stå inför ett nytt ”Dalton-minimum”, det vill säga den period mellan 1790 and 1830 som ledde till en lång period av köld och massiva vulkanutbrott.

Den brittiska tidningen Daily Star skriver om forskningsrönen och konstaterar att ”det innebär att vi kan anträda en av de djupaste perioderna av minskad solstrålning, vilket kan utlösa perioder av köld, svält och andra problem”.

Summit News understryker i sin rapportering att detta kan ses som ännu en påminnelse om att den i särklass starkaste klimatpåverkande faktorn är solen och inte människan, vars möjligheter att påverka klimatet jämförelsevis är mycket små.

Man ställer också frågan hur klimatpaneler och media som satt sin trovärdighet i pant på att mänsklig global uppvärmning ska leda till miljökatastrof kommer att reagera när jorden i stället snabbt kyls ned samtidigt som man konstaterar att den svenska klimataktivisten Greta Thunberg varit tyst i frågan, undrar Spaceweather .

-Pettersson säger att fler människor dör av kyla än av värme så jag väntar på klimatförbättringen här i Södermanland där det var plus 1 grad i morse. Det kanske är dags att plocka fram vinterkläderna till sommaren, det enda jag är säker på är att det aldrig varit tråkigt att bo på jorden med dess föränderliga klimat, och det kommer inte att bli det i framtiden heller…

I södra Lappland är det fortfarande 1 meter snö och längre norrut 2 meter eller mer…

Södra Lappland mitten maj 2019 Foto: Per Lindgren
Södra Lappland mitten maj 2020 Foto: Per Lindgren

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Forskare varnar för kyla och svält på jorden…

 1. […] Forskare varnar för kyla och svält på jorden…Inom NASA har en grupp under dr. Irina Kitiashvili studerat solfläckarna och funnit en metod att förutsäga Solens aktivitet under deras 11-åriga cykler. Innan den just avslutade solfäckscykel nr 24 började, kunde de beräkna dess förlopp. De förutser att den nya cykeln nr 25 får ännu färre solfläckar och blir ännu mer extrem, vilket betyder kallare klimat. […]

 2. Stackars Greta, Jorden gick inte under av uppvärmning.
  Nu får vi hoppas att den går under av corona.

 3. CNN är väl lika trovärdiga som Aftonbladets ledarskribenter.

  Så då vet man vart man hamnar på skalan i trovärdighet och opartiskhet.

 4. Nu begriper jag varför Greta går från klimatlarm till Coronaexpert. Hon vet var pengarna kan hämtas om man är 17 år med goda konsulter.

 5. Att skolka från skolan kan ju få obehagliga konsekvenser, men nu har det väl ändå gått lite väl långt. Först uppvärmning, sen nedkylning. Är det receptet på en hembrännings-apparat ? Skulle tro att den Verkliga orsaken, nämligen solaktiviteten, fullständigt struntar i Greta och co.

 6. CNN är ett skämt och skall ignoreras. CNN är inte en seriös nyhetsförmedlare. Bortsett från att CNN är oerhört korkad, ytlig och hyperemotionell, så är den vänsterliberal och bedriver ren aktivism.
  De som vill följa amerikansk politik bör göra det via talkradio, exempelvis på stationen WMAL där man kan njuta av Chris Plante, Rush Limbaugh, Larry O’Connor, Mark Levin, Ben Shapiro.

 7. Så var det med den globala Uppvärmningen?

  Men med experter som Isabella Lövin, Greta Thunberg
  så kan resultatet bara bli klent.

 8. Kommer stasi-SVT någonsin att ta upp detta?
  Miljökommunisterna på MSM kommer säker att hålla tyst om detta.

 9. Vi får hoppas att vintrarna från 40-talet kommer åter, de och neddragning av bidrag torde främja återvandringen. Har vi de minsta lilla tur så åker MP också med i svängen.

 10. Har PK Sverige förberett för kanske mer odling eller tror de s.k experterna med Anders! I spetsen att vi kommer få livsmedel från de andra nationerna, söderut. Vi kan ju inte få ut de lata invällarna att sätta plant, plocka grödor sä nu väntar väl hungerkravaller och inbrott hos svenska bönder. Ta hem all militär.

 11. Då har Sverige tur för enligt SVTs Rapport så värms Sverige upp dubbelt så fort som övriga världen.
  Vänta lite! Om nu världen kyls ner och Sverige värms upp dubbelt hur blir det?

 12. Men den globala uppvärmningen då ???? Vad säger super experten Greta ?? Nä visst hon är ju coronaexpert nu.

 13. Visst är det härligt med vetenskapen och dess lappkast. Jag tror forskare kan säga vad som helst och bli publicerade i media.
  Jag har lite kortsiktigt noterat att det varit kallt över tid i maj. Normalt kan det vara någon frostnatt, men en hel vecka är ovanligt.
  Jag hoppas ändå att klimataktivisterna har rätt att vi kan få lite medelhavsklimat i kalla Sverige. Som sagt värme är inget problem. Vi som varit med på fysiken i skolan vet att det är mycket energi i värme, till skillnad från kyla. Det är inga problem att göra kyla av värme, men vad jag vet har ingen kunnat göra värme av kyla.

 14. CNN är väl urkällan för Fake Media, så det är väl naturligt att Greta får vara med där?

Kommentera