Polischefen: “Jag vill att vi ska visa att vi står på demonstranternas sida”

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Värden står mot varandra i samband med stora demonstrationer. Polisen ska värna om demonstrationsfriheten och rätten att uttrycka åsikter. Samtidigt ska vi se till att regeringens beslut om max 50 personer i samband med allmänna sammankomster följs, skriver polisen i ett pressmeddelande

Kommenderingschef Teodor “vi ska visa att vi står på demonstranternas sida…”

Onsdagens demonstration i Stockholm som stöd för rörelsen Black lives matter i USA följs av ytterligare demonstrationer runt om i landet. I Göteborg finns nu en ansökan om att få demonstrera i centrala staden på söndag.

För polisens del innebär den allmänna sammankomsten, som man förutsätter kommer att locka betydligt fler än 50 personer, ett dilemma.

Polisen ska å ena sidan värna demonstrations- och yttrandefrihet och underlätta för människor att uttrycka sina åsikter. Å andra sidan ska polisen se till att regeringens beslut följs om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inte får samla fler än 50 personer, detta på grund av risken för smittspridning.

Polisen i region Väst har gått upp i en särskild händelse för att förbereda inför söndagens väntade demonstration.

– Vi inom polisen har största förståelse för demonstranternas budskap. För oss är det en självklarhet att alla har lika värde och att alla människor ska behandlas med värdighet och respekt, oavsett hudfärg, religion eller könsidentitet, säger kommenderingschefen Teodor Smedius.

– Vi vill så långt som möjligt arbeta för att demonstranterna ska kunna få framföra detta och vi förutsätter att de själva följer förbudet mot att vara fler än 50. Om de ändå inte skulle göra det måste vi förklara att det inte är okej.

Smedius förklarar att polisen kommer att arbeta med proportionalitet som huvudfokus. Det innebär att polisen kommer att prata med demonstranterna så långt det bara är möjligt och genom kommunikation och ett mycket tillmötesgående förhållningssätt försöka få dem att själva upplösa demonstationen. Om det inte skulle fungera får polisen ta till andra metoder för att upplösa demonstrationen, men våld eller tvångsmedel kommer som en absolut sista åtgärd.

– Vi tänker konfliktreducerande och proportionalitet. Det är vi tränade för. Jag vill att våra poliser som jobbar i kommenderingen ska ha ett tålamod av guld den här dagen, även om de kanske kommer att få ta emot tråkiga kommentarer från demonstranter som vill likställa svensk polis med amerikansk. Jag vill att vi ska visa att vi står på demonstranternas sida så länge de följer de lagar vi har att värna, säger kommenderingschefen Teodor Smedius.

-Pettersson säger att kommenderingschefen Teodor Smedius bör byta arbete, han ska inte stå på någons sida, han ska vara neutral.

De som demonstrerar har fel, färgade människor i Sverige och USA har samma rättigheter och möjligheter som alla andra, de kan gå i skola, utbilda sig, skaffa bra jobb och köpa ett hus osv. Blir de dåligt behandlade gäller samma sak som för alla andra. Dåligt uppförande ger inga fördelar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Polischefen: “Jag vill att vi ska visa att vi står på demonstranternas sida”

 1. ”Jag vill att vi ska visa att vi står på demonstranternas sida” säger polischefen.
  Vilka är den andra sidan? Vilka är det som han är emot? Vilka medborgare står svenska polisen i konflikt med? Är det alla som inte demonstrerar?
  Är det alla som har annan åsikt än den som polisen har?
  Är polisen del i en revolution i Sverige?

 2. Vidrigt är ordet !
  Som sagt, Sverige är idag ett vänsterextremt mångkulturellt och kriminellt Tattarläger.
  Landsförrädarna har lyckats till 100%.

 3. Vidrigt är ordet !
  Som sagt, Sverige är idag ett enda stort vänsterextremt mångkulturellt och kriminellt Tattarläger och inget annat.
  Landsförrädarna har lyckats till 100%.

 4. https://youtu.be/T7MAO7McNKE

  En rakryggad anti-hycklande respektingivande polischef.

  ☀️☀️☀️☀️☀️ till denna amerikanska polischef som säger sanningen.

  Det är först när vi pratar klarspråk som förändring kan ske.
  Inget mer hycklande feministiskt skit snack.

  • Klockrent inlägg cirkus sverige. Inget mera sopa saker under mattan. Raka rör funkar bäst.

 5. Under perioden när Danne lekte sandlåda med polisväsendet, så plockades alla vettiga och erfarna chefer bort. De ersattes då med genus-certifierade dito. Här ser vi resultatet av denna fatala manöver.
  “Vi står på demonstranternas sida”, sa den fa-an. Gäller det även när skyltarna med texten “Blue lives don´t matter”, dyker upp ? Eller när stenarna börjar hagla ? Eller när glasrutor krossas, butiker länsas, rasistiska slagord uttalas, folk misshandlas, etc. ?
  Ingen respekt för polisen………..undrar varför…..?

 6. Det är bara bra att kommunisterna klumpar ihop sig så smittan sprids mellan dem må de döden dö.

  • Polisen skall skydda medborgarna mot brott .Dom skall inte föra värdegrund diskussion och allt annat vansinne .Vakna nu Sverige.

 7. Smedius säger bara det som förväntas av honom från chefer och det politiska etablissemanget. På det sättet visar han att han har uppfattat utbildningen i värdegrund, genusvetenskap och tycka synd mentalitet, detta är naturligtvis en förutsättning för kommande karriär. Fy fan på ren svenska.

Kommentera