Vi måste höja skatten och låna mer…

TRYGGHET. Coronakrisen, ekonomin och hur mycket pengar kan världen låna? Det är ämnen som statsminister Stefan Löfven pratar om i en intervju från Harpsund i TV4 med anledning av nationaldagen. Jenny Strömstedt frågar var pengarna finns som ska lyfta äldrevården och hjälpa de som har förlorat jobb och skolår.

Twitter

– Det som händer, enkelt uttryckt är att vi behöver låna mer pengar. När statsskulden ökar behöver vi låna mer pengar.

Statsministern säger att finansministern ska få svara på vilken nivå skulderna kan ligga utan att bli skadliga.

TV4, inloggning behövs men det är gratis

-Pettersson noterar att varken statsministern eller finansministern tänker tanken att vi ska spara på utgifterna. Höja skatter och låna mer är det enda som finns i deras tankevärld.

142,7 miljoner om dagen i bistånd hade kunnat användas i sjukvården i Sverige, Räcker inte det finns FN, EU, partistöd, mediestöd, kulturstöd, genuspolitik och många fler svarta hål, så kan värden bli lite grönare och bättre…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Vi måste höja skatten och låna mer…

 1. Brukar inte politiker säga “att om materiella saker förstörs är inte så viktigt bara vi kan rädda liv.” Den värdegrunden kom tydligen bort i pandemikaoset, eller den kanske aldrig fanns, bara snack som vanligt.

  • Politiker har mycket grava problem med meningsuppbyggnaden i det svenska språket efter ha tillbringat alldeles för många år i den katastrofalt urusla “flumskolan” som deras företrädare inom politiken byggde upp.

   Dagens politikerkår menar egentligen det här …

   ”att mänskliga liv förstörs och släcks är inte så viktigt bara vi kan rädda materiella saker”.

   Till exempel politikernas egna skyhöga löner + feta tilläggsförmåner.

 2. Finns prioriteringsskala.
  1. Lönen till de kommunanställda
  2. Försörjningsstöd
  3. Barnomsorgen
  4.Äldrevården

 3. jajamen det här blir fint…
  pension kan man ju glömma helt o hållet
  blir väl “Fonus vi hämtar dig på jobbet”
  tack o adjö Sverige

 4. Rättelse:
  Den mannen är en skandal, ja vilken man som helst kan köra samhället i botten och lyckas med det katastrofalt, men han, han är för helvete STATSMINISTER i ett land som skänker bort pengar till vänster och höger utan att fatta att ”någon” får betala det
  Det ingår ju t.o.m i en svetsares bas kunskaper från grundskolan
  sån j…. idiot
  S = Slukhålet
  ps blev lite upprörd under skrivande Ds

  • Ja Fjölet. Det är baskunskaper, Men den mannen har inga baskunskaper lika lite som han har svetskunskaper.

   • Jisses jag som tänkte Han kunde svetsa igen sin foderlucka, får väl bli nån annan med riktig svetsar kompetens som gör det isf.

 5. Den mannen är en skandal, ja vilken man som helst kan köra samhället kan lyckas med det, men han är för helvete STATSMINISTER i ett land som skänker bort pengar till vänster och höger utan att fatta att “någon” får betala det
  Det ingår ju t.o.m i en svetsares bas kunskaper från grundskolan
  sån j…. idiot
  S = Slukhålet

 6. Blir en mycket dyr Coronaräkning som ska betalas framöver av skattebetalarna !
  Räknar med stora besparingar som vanligt inom framförallt inom vården och äldreomsorgen medan en viss helig grupp i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige, det behövs ingen närmare presentation alla utanför begåvningsreserven vet vilken grupp som avses kommer inte att behöva betala priset för Corona.
  Som Gustav Kasselstrand från AFS sa idag i sitt tal till det svenska folket på Nationaldagen.
  Dagens Sverige är som ett tattarläger.

 7. Återställ värnskatten som Sossarna avskaffade för att blidka Rödskrikan. Vore en bra början men det är väl som vanligt fattigpensionärer och låginkomsttagare som ska betala notan.

  • Låt det bli som i Norge.
   Frivillig inbetalning till skattekonto, 11000 kom det in.

   Lös problemen i stället för att låna till något som aldrig ger vinst.
   Nyval kostar avsevärt mindre och skulle säkert medföra att vi var välkomna i omvärlden igen.
   Betala gärna själva, det är ni som vill ha en invandring som bara resulterar i våld och bidragsberoende.

   Men att ni bidragstagare skulle bidra själva är väl långsökt!

  • Om frågan enbart handlade om vilka som skulle betala så vore kanske rätt svar – de rikaste!
   Men frågan är inte om att vi SKA betala, svaret kommer alltid att bli – de pengar som kommer in går inte till förbättringar.

   Om sossar får bestämma så ska alla betala, men narrativet om att man ska låta de rika betala är falskt. Det är de som sett till att pensionerna är låga och att skattepengar försvinner i fickorna på dem själva. Till invandringen, EU, FN, WHO, bistånd i överflöd, samt allsköns genusprojekt utan behov.

   Om vi höjer skatten eller lånar pengar kommer inget att hända, förbättringar uteblir, det enda som hjälper är att ställa krav på att invandringen stoppas och biståndet minskar.

   Vips då har vi miljarder att göra nytta för.
   Höja pensioner, laga tänder, fixa sjukvård, fixa äldrevården, fixa skolan och sist men inte minst stoppa våldtäkter och mord som till 90% utförs av de otacksamma invandrarna.

   De har sedan mage att hata oss, men det är för att vänstern också vita, lurat i dem att de är utsatta trots samma rättigheter och skyldigheter som oss. Men sedan blir det obalans, de tror tydligen att vi älskar att försörja dem, vilket är en stor villfarelse.

   Vi har blivit lovade välutbildade arbetare som ska ta över stafettpinnen när vi blir äldre. Men det har inte infriats på någon nivå, ljugande överåriga analfabeter som omedelbart blir en belastning för hela samhället, det har vi fått i överflöd. Nu måste vi arbeta längre för att ge dem uppehälle och med samma låga pension.
   Gå inte på vänsterns finter, de skiter i svenskar och deras problem. De har fått nya väljare, dyrare men trogna, men de finns i alla ”utsatta” områden där de till 90% röstar på,vänstern. En tillfällighet, knappast, en ren stöld från oss i gammal kommunistisk anda.

 8. Men om en allt större andel av vår ekonomi består av lånade pengar, så betyder ju det att vi är helt i klorna på långivarna. Och då bestämmer vi ju inte längre själva. Då finns ju inte staten längre. Världsbanken regerar Sverige. Inte ens statsministerns egen lön är någon självklarhet. Han får på nåder be om allmosor av den store draken. “Den som är satt i skuld är aldrig fri”, sa den gamle…tänkvärda ord från en svunnen tid. Nu är klåparnas tid…

  • Det kan vara så att detta är en del av målet. En fodringsägare kan man inte bara rösta bort.

 9. Snart ser vi Stefan Löfven med regering i “Lyxfällan”.

  Så nu vet ni alla fattigpensionärer, som fortfarande lägger er röst på S. Vad framtiden har att erbjuda er. Den svenska modellen av trygghet.

Kommentera