Löfven lovar: Ska besluta om coronakommission innan sommaren

INRIKES. Statsminister Stefan Löfven (S) lovar att fatta beslut om en coronakommission innan sommaren, skriver Aftonbladet– Vi behöver ta helhetsgreppet för att se hur det har fungerat på nationell, regional och lokal nivå, säger Löfven och tillägger att de även ska titta lite utanför landets gränser.

-Pettersson säger att detta kommer inte frivilligt, Stefan Löfven har sagt att en kommission ska tillsättas när corona-kriser är över vilket kan ta flera år. Men nu har oppositionen drivit på hårt och han faller till föga.

Det är märkligt med en statsminister som inte leder utan måste ledas och tvingas ta beslut, men tänk på Stefan att sommaren har börjat så det är bråttom…

Jimmie Åkesson, partiledare (SD): – Det är naturligtvis positivt att oppositionen har pressat fram detta från regeringen. Vi ser gärna att en coronakommission startar snarast. Nu handlar det om att komma överens om syftet och formerna för kommissionen, där det för oss är särskilt viktigt att bland annat belysa misslyckandet med att skydda våra äldre.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

15 thoughts on “Löfven lovar: Ska besluta om coronakommission innan sommaren

 1. Låt inte sjuklövern vara med, utredningen borde göras av ärliga oberoende människor med ett rättvisepatos.
  Att låta de nuvarande skyldiga syltryggarna, är som att låta Stalin prata om sina framsteg och sin demokratiska läggning.

  Alla dessa offer kräver respekt, åtminstone de äldre svenska, de andra kan jag vara utan.

  • Bäste Bigman, Ärliga oberoende människor med ett rättvisepatos finns tyvärr inte hos våra “myndigheter”. Där verkar genusdårar, svagt byggda, bleka och med godtycke som honnörsord. Vissa honor rullar dock. Då brukar de ha rosa hud, vara emotionella, och väga kring 150 kg. I den mån de lyfter sig från stolen ser det närmast ut som ett rosa ångande tåg i korridorerna.

   • Jag menade inte att det skulle vara myndigheter som ska ”utreda”, det finns massor av människor utanför statens kontroll. Dessa är många gånger kompetenta och okorrumperade.

    Vad jag menade med inlägget är att både stat och myndigheter är politiskt tillsatta, det finns många bevis på det.

 2. Nu blir vi även omkörda av Österrike.
  Dessa inför dagligen nya lättnader i sin tidigare strama C-19
  reglering.
  I dag läste jag följande ur nedanstående länk:
  https://www.krone.at/2162781
  Detta är förstår inte möjligt i feminist/islamska Abzurdistan.Tror inte ens “kommissionen tager upp frågan”,på sin dagordning. 😉

 3. Kommissionen är på plats så snart Löfven har hittat rätt (=sossar) medlemmar.
  Rapporten kommer att visa på att regeringen gjorde ett enastående jobb.
  Sen kan vi somna om.

 4. äh blir bara snömos som vanligt
  alla ansvariga slipper undan möjligen någon som “sparkas” och får bli ambassadör eller generaldirektör som plåster på såret

 5. Byfånen igen: “Vi behöver ta helhetsgreppet för att se hur det har fungerat på nationell, regional och lokal nivå”. Jävla dåre.

  • Och fånen från en annan by, Dan Eliasson står och säger att andra länder “är imponerade över det mod vi har i Sverige om att prata om både kris och krig.”

   Vad jag förstått behöver inte mod hänga ihop med klokskap, ibland kan det vara ren dumhet,

   Snart fyra och ett halvt tusen avlidna i corona. Det är priset för att “platta till kurvan” halvhjärtat. Våra grannländer som tog till storsläggan berättar att de har avlidna i storleksordningen, en tiopotens lägre.

   Tillit till myndigheterna – kyss mig….i… Det är enskilda initiativ på lägsta nivå i vården som “räddat” situationen.

   • Den var inte dum Lellego. Bra! Svenska godtyckliga skitmyndigheter ger vi i djungeln inget för.

  • Ett land som Sverige som består av idioter har såklart en idiot som statsminister.

 6. Blir väl ungefär följande slutsatser, 1. Regeringen har inte gjort något fel, hela världen är imponerad och Sverigebilden är på topp. 2. Inga sossar i bland statliga myndigheter har gjort något fel, hela världen är imponerad och Sverigebilden är på topp, 3. Inga andra sossar bland politruker har gjort något fel, hela världen är imponerad och Sverigebilden är på topp.

 7. “Löfven tillägger att de även ska titta lite utanför landets gränser”

  Vad tänkar han på då i första hand? Sossarnas ideologiskt nära och mest framgångsrika vänskapsnationer i att hantera Corona-problematiken i sina länder …

  … Nordkorea? Palestina? Somalia? Iran? Egypten? Libyen? Venezuela? Kuba? m fl.

 8. Frågan är om man kan lita på de som socialdemokraterna skriver, de har ju förfalskat sin historia förr och brukar vinkla de mesta till deras fördel. Sen har de en förljugen verklighetsbild som de gör allt för att den ska passa in i Sverige och i deras omvärlds bild.

Kommentera