Näthatsgranskaren nekas statliga bidrag – ville ha 1,3 miljoner för att förfölja oliktänkande

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Den 28 maj kom beslutet att Tomas Åberg, även känd som Näthatsgranskaren, nekas statliga bidrag på 770.000 respektive 610.000 kronor, alltså över 1,3 miljoner, till fortsatt verksamhet som i stort sett går ut på att försöka censurera människors åsikter i sociala medier. Åberg har angett att han vill ha “projektbidrag till verksamheter mot rasism och intolerans 2020”. Men Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) beslutade att avslå Åbergs ansökan. Man anser att hans ansökan inte håller tillräckligt hög kvalitet i förhållande till övriga ansökningar. Avslaget går inte att överklaga. Det är ett glädjande beslut för den svenska yttrandefriheten, skriver Katerina Janouch på Katerina Magasin.

Kjell Böhlin, researcher som har granskat Tomas Åberg och hans “näthatsgranskning” och de odemokratiska metoder som Åberg tillämpar. Böhlin berättar att Åberg ägnar sig åt ren förföljelse av privatpersoner och kallar de uteblivna bidragen för en delseger för yttrandefriheten.

– Det som är uppenbart är att Åberg vill ha ekonomiskt stöd för att aktivt söka efter eventuella misstag som enskilda begår. Han skapar konton för att kunna agera och dammsuger privata Facebooksidor i jakt på något han kan slå ner på.

– Det som är allvarligt är att han sitter i en maktpositionn där han har möjlighet att påverka polisutredningar. Åberg har ett fläckat förflutet med en rad lögner, och hans oärlighet är givetvis ett allvarligt problem när han anklagar andra för att begå brott.

Att Åberg har allvarliga trovärdighetsproblem kan många vittna om, inte minst om hans metoder som uppvisar tydlig brist på demokrati och öppenhet. Åbergs ansökan avslogs enligt Förordning (2008:62) om statsbidrag till verksamheter mot rasism och liknande former av intolerans. Detta innebär att Åberg nu tvingas söka privata sponsorer till sin “verksamhet”.

Läs tidigare inlägg om Näthatsgranskaren Tomas Åberg på bloggen…

-Pettersson tycker Näthatsgranskaren och Åberg är vidriga, de jagar pensionärer som säger sin mening på nätet och de har tidigare fått skattepengar för denna jakt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

24 thoughts on “Näthatsgranskaren nekas statliga bidrag – ville ha 1,3 miljoner för att förfölja oliktänkande

 1. Ang. “denne person”. Det finns tyvärr inget som kan göras. Att hoppas på förbättring är därmed lönlöst. Inom frenologin benämns huvudformen som “stående päron”. Avsmalningen som karaktäriserar formen, lämnar ett mycket litet utrymme för hjärnan. Den är vanlig hos självlärda djurexperter.

 2. Ville han inte ha statliga bidrag mot djurplågeri,? Nej den saken som han själv är väl insatt i vill han nog tala tyst om!

 3. Så Näthatsgranskaren har inte att granska näthat överst på agendan, utan rasism. Det förklarar varför vänsteranhängare och invandrare kan uttrycka sitt hat i sociala medier utan att Åberg reagerar och agerar.
  Där kom svaret vi anat.

 4. Normalt brukar jag inte irritera mig över personers utseende, men här gör jag ett undantag. En riktigt ful gris, den där ynkryggen. Djuren kanske dom av uppsynen.

 5. Man måste väl sakna det mesta av
  social kompetens för att kunna ägna
  sig åt något så suspekt som denna
  individ gjort?

  – men vi, normala människor, är skyldiga
  att acceptera alla handikappade!
  Mentalt handikapp är också ett handikapp!

 6. Hur stor del av verksamhetens finansiering var detta? Hur stor skada kommer Åberg lida av detta? Någon som VET?

 7. Här ska ni få ett Svenskt ordspråk näthatsgranskare och inte minst till den förhatlige tomas åberg : den illa gör den illa far.Kanske dags att anmäla sig till Akassan ?

 8. En farlig och helt sjuk utveckling, att socialdemokraterna med bihang tillåter en person avgöra vem som skriver sanning eller inte, klart de finns fler inom samma sekt som jagar oliktänkande allt med socialdemokraternas godkännande, påhejade av Expo.

 9. Det är en god nyhet men…..

  makteliten kommer ha andra agenter som spionerar på medborgarna.

 10. Det där aset skulle betala skadestånd till alla som han förföljt och trakasserat.

Kommentera