Dansk minister som räddade barn från giftermål riskerar åtal


ISLAM. Inger Støjberg, Danmarks tidigare minister för invandring, integration och bostäder, misstänks för brott för att ha räddat unga barnbrudar från sina äldre män när de kom till landet.

Svensk galenskap

 

Støjberg tjänstgjorde som invandringsminister mellan 2015 och 2019, under toppen av den så kallade ”migrantkrisen.” Under den tiden noterades hon för sin hårda inställning till olaglig migration och på sina krav på att migranter ska respektera danska kulturvärden, vilket väckte ilska hos den danska vänstern.

En av Støjbergs framsteg var att rädda muslimska barnbrudar. Under 2015 och 2016 kom särskilt ett stort antal manliga migranter från muslimska länder tillsammans med sina mycket unga fruar.

Støjberg har gett några exempel på fall som fick henne att vidta åtgärder:

 • Ett par som anlände från Irak där mannen var 29 och hustrun 17. När de kom till Danmark var kvinnan redan gravid med sitt tredje barn; hon hade tidigare fött två barn när hon bara var 12 och 13.
 • Ett syriskt par där mannen var 50 år och flickan bara 16 år.
 • Ett ”statslöst” par där mannen var 27 och flickan var bara 16 år efter att ha blivit gravid första gången när hon bara var 13.
Støjberg kallade det att gifta sig med barnbrudar – som är vanligt i hela den islamiska världen – ”medeltida och grymt”.
Støjberg gjorde allt i sin lagliga makt för att skilja sådana par. Således antog Støjberg en åtgärd under 2016 där myndigheterna tvingades separera gifta par i de fall kvinnan var under 18 år.

”Vi får inte blunda!” Støjberg sade i en post i sociala medier, som rapporterats av Norges Human Rights Service. ”Dessa flickor har rätt till sitt eget liv och behöver hjälp. Allt annat skulle ha varit helt obscent!”

I Sverige, däremot, var immigrationsmyndigheterna toleranta mot sådana par, och gick till och med så långt att publicera en informationsbroschyr för ”vuxna som är gift med ett barn” – även om det hänvisade till sådana äktenskap som ”olyckligt,” eftersom svensk lag förbjuder sex med en tjej som är under 15 år.

Nu hotar liberala partier i Danmark att åtala henne för att ha brutit mot internationell rätt. Enligt barnkonventionen kan separering av par endast utföras från fall till fall. Støjberg uttalade emellertid i ett pressmeddelande 2016 att inte alla ärenden skulle behandlas individuellt – och därmed erbjöd hon en öppning för vänster att åtala henne. Hon utreds nu.

Utredningen pågår fortfarande. När det är klart kommer det danska parlamentet att fatta beslut om Støjberg ska åtalas eller inte.

Läs vidare på Voice of Europe…

Sverige är inte friskt! Information till dig som är gift med ett barn

Här firar Inger Støjberg sin 50:e åtstramning på Migrationsområdet.

-Pettersson säger att Inger Støjberg ska inte åtalas, hon borde få medalj…

Inger Støjbergs datorskärm

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Dansk minister som räddade barn från giftermål riskerar åtal

 • Jurist Robin H.

  Micke. Som jurist häpnar man över vissa Pettersson-debattörers låga allmänbildning som gör att den politiska hemvist de klart säger sig representera, sänker partiets trovärdighet.

  Trots att undertecknad börjat inlägget med – Läs innan ni slänger er på ”tummen ner” bemöttes fakta utmärkande för vissa Pettersson-debattörer med att de för tusende gången visar att i lagar stiftat ska bara följas, när de själva hamnar i klistret!

  Det vi svenskar kallar barnäktenskap är lagligt i att stort antal stater vet vi jurister och normal-intelligenta i allmänheten, med undantag vissa Pettersson-debattörer och att du Micke får det till att ”Det låter som nån som är för tvångsäktenskap med barnbrudar” är märkligt för i inlägget framgår klart att också ett antal EU stater tillåter giftermål från 14/15 år och de äktenskapen får naturligtvis inte någon annan stat får upphäva!

  Den Danska ministern har inte ”räddat barn från giftermål” för de var vid ankomst till Danmark lagligt gifta i deras hemländer och ministerns har således begått brott mot både dansk lag och de gifta parens hemländers lagar vilket i dansk lag lyder under allmänt åtal.
  Mvh Robin.

  Gilla

 • Robin H

  Läs innan ni slänger er på ”tummen ner”!

  Rubriken: Danmarks tidigare minister för invandring, integration och bostäder, misstänks för brott för att ha räddat unga barnbrudar från sina äldre män när de kom till landet” – stämmer inte med verkligheten!

  ”Barnbrudarna varligt deras hemländer lagligt gifta när de kom till Danmark och därav har Inger Støjberg brutit mot både dansk lag och andra staters lagar, EU och FN Konventioner.

  Lagar är till för att följas avseende ett stort antal stater som tillåter äktenskap från 15 års ålder vilket också avser England vars lagar tillåter äktenskap vid 15 års ålder.

  Ingångna äktenskap enligt stater med äktenskapsålder 15 år, får ingen annan stat upphäva!
  Mvh Robin.

  Gilla

 • Bigman

  Hon är en vuxen människa som orkar jobba med de naiva.
  De som i sin naivitet måste importera folk med lika unkna åsikter, allt för att få majoritet i leksugan!

  All heder åt henne, både vacker och stolt, d.v.s En RIKTIG KVINNA!

  Gilla

 • ståfräs

  Det löser vi lätt genom att bara tillåta barnäktenskap mellan alla 7-klöverns röstade barn gärna från säg 8år? Med mogna muslimer! Så kan dom njuta av Islam dygnet runt.
  Så vi normala Svenskar har via skatt betalat för brochyren. FY FAN VAD VIDRIGT.

  Gilla

 • gamgubben

  Vänstervridna som den ena dagen demonstrerar för kvinnors rätt anmäler en minister som stått för flickors rätt. Sicken logik. Men allt går ut på att slita isär för att så småningom föröda hela samhällsbygget.

  Gilla

 • ruben

  Visst har hon förtjänat medalj. Men de, som gör rätt tycks inte få stöd från styrande organ, FN t.ex. Då är de här kommunistliknande partierna där och vill splittra igen. Man får ofta bekräftelse på kommunisters hat mot sina egna länder och sina landsmäns livsstil. De bestämmer egna sanningar, och agiterar ”sanningen ska göra oss och er fria”. Jag ser ingen sund logik i den totalitära politiken och vi har redan negativ facit från flera tidigare aktörer världen.

  Gilla

 • Cinna

  Vad är det för patrask som är FÖR barnäktenskap i Danmark?!

  Vad är det för fel i huvudet på dessa? -Jag kan ha viss förståelse för dem som tycker det är normalt OM de fötts in i en sådan kultur, i ett land där sådant ses normalt (Även om det ska bekämpas i väst!). MEN Hur tänker infödda svenska och danska ”liberaler” som slåss för att acceptera barn-äktenskap i Sverige och Danmark?! Vad är fel i huvudet på dessa?!

  Gilla

  • Cinna

   Nu anser jag barnäktenskap fel oavsett var det sker, men varför vill ”liberaler” att barnäktenskap accepteras i Danmark och Sverige?!

   Gilla

 • centurion

  När Sveriges regering känner att sanningen flåsar dem i nacken och ångesten kommer krypande, brukar de ofta ljuga ihop något om påverkan från Ryssland. Nu får nog vårt kära broderland i sydväst se upp med den svenska socialstyrelsen, som verkar ägna sig åt infiltrering av det danska intellektet. Broschyrerna som blev över är nog sparade tills nytt tillfälle infinner sig.

  Gilla

 • fjölet

  Bedömer dom att hon skall åtalas, kommer en lavin med muslimska krav och ersättningar, och så kommer PK rörelse göra samma i sverige och driva och riva lagar/domar och ruinera landet.
  Och så har vi fått en ny statsreligion som är oantastlig, pga någon få(PK)promille som inte ska ha något att säga till om gentemot resten av befolkningen

  Gillad av 1 person

 • rune

  ”-Pettersson säger att Inger Støjberg ska inte åtalas, hon borde få medalj…”
  👍👍👍

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: