Svenska biståndspengar till palestinska terrorister igen

BISTÅND OCH TERRORISM. Flera palestinska organisationer med koppling till det terroriststämplade paramilitära organisationen, Folkfronten för Palestinas befrielse, PFLP ska ha missbrukat biståndspengar avsedda för coronahjälp. Organisationen är medlem i Palestinska befrielseorganisationen, PLO som erkänns som en inofficiell regering för de araber som kallar sig palestinier, skriver Världen Idag

PFLP 1969, bild från Wikipedia

Enligt tidningen Jerusalem Post är Sverige en av biståndsgivarna.

PFLP gjorde sig kända efter en serie spektakulära terror politiska aktioner, som flygkapningar och bombattentat, under slutet av 1960-talet fram till början av 1970-talet. Organisationen har även utfört flera väpnade attacker mot militära israeliska mål och terrorattacker mot civila israeler, under den senaste al-Aqsa-intifadan. PFLP finns uppsatt på såväl EU:s som USA:s lista över terrororganisationer.

Det handlar enligt Jerusalem Posts artikel om motsvarande tiotals miljoner svenska kronor i internationellt bistånd som varit avsett att användas för att finansiera palestiniernas nödåtgärder med anledning av coronapandemin. Stödet koordineras av FN:s världshälsoorganisation, WHO, samt FN:s kontor för samordning av humanitär hjälp, OCHA.

Den Jerusalembaserade organisationen NGO Monitor, som bland annat granskar användningen av biståndspengar, uppger sig dock ha funnit att flera av de palestinska organisationer som fått pengar genom FN-organen WHO och OCHA har kopplingar till den av EU och USA terrorstämplade paramilitära organisationen PFLP, Folkfronten för Palestinas befrielse.

Bland de organisationer som ska ha fått stöd nämns till exempel det Gazabaserade Palestinska centret för mänskliga rättigheter, PCHR, och Ramallahbaserade Unionen för jordbruksarbeteskommittéer, UAWC.

NGO Monitor pekar dessutom på konkreta tecken på missbruk av biståndspengarna. Enligt deras granskningsrapport ska FN-organet OCHA ha angivit att pengarna skulle användas för att ”möta folkhälsobehoven och omedelbara humanitära konsekvenser av pandemin på Västbanken, inklusive Östra Jerusalem, och på Gazaremsan”.

Granskningen ska dock ha upptäckt att flera av satsningarna inte tycktes bidra nämnvärt till den humanitära hjälpen, utan snarare handlade om anti-israeliska projekt som märkts som covid-19-satsningar. Till exempel ska flera organisationer ha fått pengar för att skriva brev och pressmeddelanden, där flera skulle kunna beskrivas som brev med diverse krav på åtgärder från israeliska statens eller israeliska politikers sida.

Ett exempel på sådana kommunikationsprojekt som nämns är ett uttalande från 18 organisationer som uppmanar Israel att ”häva blockaden mot Gaza”, för att sjukvårdsmaterial ska kunna komma in till området. Detta samtidigt som FN-organet OCHA konstaterar att Israel redan tillåter sådana transporter till Gaza.

Ofullständig lista på terrorhandlingar utförda av PFLP…

-Det skulle inte förvåna Pettersson om Sverige snart blir klassat som terroristorganisation med vårt bistånd och vår oförmåga att straffa terrorister som varit i Mellanöstern och mördat samt gullandet med islamister av alla sorter…

1970 låg PFLP bakom en rad flygplanskapningar, en del plan landades i Jordanien, där de sprängdes. Jordanierna blev förbannade och slängde ut de araber som kallade sig palestinier. De hamnade så småningom i Libanon och var en del av orsaken till inbördeskriget där.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Svenska biståndspengar till palestinska terrorister igen

 1. palestina är inte ett land

  det är en terrorist stat o har alltid varit

  svenskar= is

  islamiseringen i sverige borde inte vara förvånande

  även om alla klagar

  väntat sossar,centern,mp = bidrags stöd åt terrorister

 2. Skulle inte förvåna mig ett dugg om USA någon gång kommer att bomba vårt land tillbaka till stenåldern. Eftersom vi räknas som IS-terroristernas förnämsta plantskola. Snacka om växthuseffekt.

  • Ja, alla normala länder ser Sverige som ett tragikomiskt skämt, och då främst Sveriges feministiska s.k. ledare med sina hycklande knäböjande knähundar, allt detta medans terrorister tackar Allah och Sveriges fjantiga feminister för deras dumhet.

   Så…USA förklara krig mot Sverige, vi lägger oss direkt och välkomnar allt, för all förändring ifrån detta sinnessjuka styret är bättre än vad som är idag.
   USA 🇺🇸 ni är mer än välkomna !
   Ps. Trump…du agerar som en man, inte som en 🤮 🦵🏻 🐶 (hycklande knähund).

Kommentera