Överlåt coronabekämpningen till expertkommission

INSÄNDARE. Man kan inte begära att alla i riksdagen ska kunna ha kunskap nog för att fatta helt livsavgörande beslut om en pandomi. Men av de ministrar som påtagit sig det yttersta ansvaret kan man förvänta sig att de skulle ångra och ursäkta de mest katastrofala besluten. Särskilt som det efterhand visar sig att Sveriges udda politik varit ohyggligt mindre effektiv än övriga världens.  

Rolf Malm

Igår dog 91 personer av corona i Sverige. Finland hade 4 dödsfall. Norge 0, och Danmark 0. Man behöver inte vara någon Einstein för att inse att så stora skillnader måste bero på något. I omvärlden testas stor del av befolkningen.

I Österrike t.ex 450.000 per dag! Här i Sverige har man knappt börjat. Efter snart fyra månader har man uppnått knappt 30.000. I VECKAN! Munskydd är runt i världen obligatoriskt för alla. Men inte i Sverige. Våra gränser är fortsatt öppna för massinvandring. Eftersom invandrare löper större risk för smitta kan inte uteslutas att detta bidragit till de höga dödstalen på äldreboenden.  Andra länder har stängt sina gränser hermetiskt. När de nu försiktigt öppnas gäller det inte för svenskar. Utrikesminister Ann Linde kallar det diskriminering och anser att alla andra länder ska rätta sig efter Sverige och vänta att vi ska komma ikapp med lägre antal avlidna etc. Det är mer oförskämdhet än diplomati.

Högst ansvarige minister Lena Hallengren skyller allt som gått fel på andra. På EU, på WHO, Alliansens skattesänkningar, uteblivna virustester skyller hon på kommunernas saktfärdighet. Varför ska vi ha en ansvarig som aldrig tar ansvar. Som inte tycks kunna lägga ihop två och två eller se skillnaden mellan 91 och noll. Att inte inse sanningen är förlåtligt, men att aldrig erkänna svåra misstag är oförlåtligt. Särskilt när de orsakar förlust av livet för dem hon skulle skydda. Den högst ansvarige är förstås Stefan Löfven. Han är ju ändå statsminister för hela folket. Men han syns inte. Sitter tydligen inlåst i garderoben och övar på talepunkter. Tänk om hans föregångare under krig och kriser tagit lika lätt på ansvaret.

Orsakerna till att Sverige nu ses som paria i omvärlden går långt tillbaka i tiden. Krisberedskapen har länge urholkats, liksom välfärden i den utopiska mångkulturen. Reinfeldt tog över och ökade nedmonteringen som kunde fullbordas av Anders Ygeman. Han tyckte inte ens att vi behövde de gamla förråden med 7 miljoner gasmasker – som brändes upp! Han gjorde ju också sitt bästa för att rubba både militärt och civilt försvar genom skandalen på Transportstyrelsen.

Rolf Malm

Ps. Jag gräver i arkiven och försöker berätta om hur Sverige hamnade här. Boken har titeln ”Sverige 2084” och är en tänkt framtida vidräkning med den tillrättalagda politiska historien. Tack för tips och stöd!

Swish 0722 – 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. För kontakt rolflmalm@gmail.com

Jeander

 

 

 

 

 

 

18 thoughts on “Överlåt coronabekämpningen till expertkommission

 1. Pettersson kan du lägga upp en film om hur IDL (Israels försvar) löser Invandringens problematik.

  Det skulle kunna bli en en motvikt mot det våld som drabbar inga flickor i Sverige. De som Bertil och hans kompisar inte törs prata om. Jag undrar vad de har att säga till de som lider av den infantila agendan! Inget förmodligen, stoppar man upp huvudet i arslet på liktänkande så tror man allt ska vara skit!

  Men om de som aktiverar sig själv när på en dröm om att våldtäkt är skönt, så kanske man gillar att de vackra blir våldtagna som hämnd för att man själv inte blir det!

  Funderingarna är många och relevanta. När vissa sympatiserar med ett parti som under en pågående inte lyckats hindra dödsfall eller smitta samtidigt som de inte vill göra partipolitik av ”coona”. Då är lågvattenmärket nått sen länge. Det enda som hänt är man genom påtryckningar från SKR fått arbetsmiljöverket att backa från att sjukvårdpersonal ska använda skyddsutrustning. Detta trots att facket (aktivisternas lekstuga) utlöst flera skyddsstopp. Då tycker jag man ska stoppa upp huvudet igen i den aktivistiska tryggheten!

 2. För min del så litar jag lika lite på så kallade experter som på politiker. Ja, rent av ännu mindre då de i motsats till politiker inte ställs till svars åtminstone vart fjärde år. Även om politikeransvaret verkar vara en chimär så finns det teoretiskt där och skulle kunna utkrävas långt i efterhand.

  Avsaknaden av beredskapslager skyller politiker nu på experterna. Jag skulle tro att båda kategorierna är lika goda kålsupare. Istället för en expertkommission skulle jag vilja ha en grupp erfarna från olika håll av samhället. Sådana som Lars Bern, Leif Östling med flera som har åstadkommit något och inte går i ledband.

  Jag för min del skulle vilja ha det i praktiken rådande förbudet att remittera boenden på äldreboende till sjukhus ordentligt utrett. Varför syrgas räknas som medicin och kräver legitimation för att ges. Hur det kommer sig att Läkemedelsverket ändrade förskrivningsreglerna för klorokin och hydroxiklorokin som man ansåg var verkningslöst. https://www.lakemedelsverket.se/sv/nyheter/utlamnande-pa-recept-av-klorokin-och-hydroxiklorokin-begransas-i-ny-foreskrift

  Socialstyrelsen kom häromdagen med ny statistik. Det visar sig att färre än 10% av de avlidna var under 70 år och att närmare 70% var över 80 år. Den absolut största gruppen var kvinnor över 85 år (28%) följt av män över 85 år (22%). Med andra ord har det varit rena slakthuset på äldreboenden och i hemtjänsten. Hade Sverige kunnat hålla ordning på äldreboende och hemtjänst hade vi haft under 700 avlidna. Det är en ansvar som faller på experter och politiker. Låt dem inte utreda sig själva.

 3. Ja nog är våra myndigheter riktiga amatörer, men allt är inte nattsvart. Roberto har visat oss all vägen. Ett genusvetenskapligt genombrott! Innan Roberto var det svårt att förhålla sig till sin egen disciplin. Alla vi genusvetare visste egentligen att det bara var pseudovetenskap och trams. Nu vet vi bättre! Vårt ”kunskapsfält” har dessutom fått utstå kritik om att det saknas empiri. Fältmetoderna som Roberto använder har nu helt kullkastat denna kritik. En riktig genusvetare ska ut på fältet – precis som Roberto!
  Kör hårt alla genusvetare på våra myndigheter! Släng käpphästen, sluta med genusutredningar, dra ner byxorna och gå ut i verkligheten.

 4. De som använder inbetalda skattepengar sitter och hanterar icke-frågor. Utrikesdepartementet skall senast den 15 juli fatta ett nytt beslut om avrådan för onödiga utlandsresor kommer att förlängas ytterligare eller inte.

  Jag vet inte hur välorienterade dom här pajaserna på UD är. Men vad jag förstått ligger inte beslutet i Sverige ö h t. Det jag uppfattat är att väldigt många länder inte vill att svenskar reser in i deras land.

  Japp, det är det här man fan får för pengarna. Pseudobeslut som kostar skjortan.

 5. Coronan är långt ifrån över. Vi är mitt uppe i den, medan vår omvärld börjar hoppas på bättring. Herr Tegnell och övriga ansvariga har hela tiden skönmålat och gör så fortfarande, vilket kommer att resultera i att lättsinnet tar över igen och accelererar. Då blir det fullt på barer och restauranger igen och då har vi snart den andra vågen över oss.
  När det fenomenet visar sig kommer Stefan att ge sken av allvarets art, men hemma på sin kammare gnuggar han händerna. För det här kommer att spela honom rakt i händerna och inte försitter man chansen att få opinions-siffrorna ännu högre. Stefan kommer att hålla liv i coronan så länge som siffrorna går uppåt. Ju fler döingar desto starkare politiskt stöd.
  Snurrigt, va. Men det kan ju vara svårt att tänka logiskt, när syret tar slut och den gistna skutan snart får bottenkänning.

  • I de flesta “normala” länderna finns det Hälsovårdsdepartement (med en läkare som dep.chef) som ansvarar för olika åtgärder när det gäller det egna folks hälsa, bl.a. under Corona-tider. I Sverige har man tre olika myndigheter (Socialstyrelsen, MSB med D.Eliasson i spetsen och Folkhälsomyndigheten) som inte kan samsas om Corona-åtgärder. Nu har man kommit på att bilda ytterligare en myndighet för Psykologisk krisföring som skall se till att folk må psykiskt bra. Huvudsaken är att man har myndigheter när folk dör som flugor, eller hur ?

  • Ja allt på inofficiell order från toppem:ingrip inte, motsätt er alla begäran om skyddsutrustning, testa inte. 40-talisterna måste bort för att vi ska kunna ta in ännu mer röstboskap från Mena-länder. Detta kommer från Löfven med anhang.

 6. Ja du Rolf Malm det är verkligen en soppa av grövsta inkompetens som har uppdagats av coronaviruset.
  I går skrev Expressen att Johan Giesecke är städslad av FHM för att vara mentor åt Anders Tegnell med en timpeng på1250 kr/tim max en miljon får han kosta i år.
  Bra betalt för ett extraknäck som pensionär förmodligen också med en rundhänt pension som fd statlig högre tjänsteman.
  Johan Giesecke är väl mentorn som har drivit tesen om flockimuniteten.
  Väntar bara på avslöjande om Agnes Wolds ersättningar för att ha täckt upp för regeringen.
  Alla de som fick medverka i SVT och påstå att skyddsutrustning är verkningslösa i synnerhet på äldreboenden och att personalen är inte utbildade och generellt så dumma i huvudet så de skulle inte klara av att använda skyddsutrustningen rätt.

  • Man kan ju undra om den här floskelsprutande “seniore” rådgivaren från MSB också är städslad på faktura?

Kommentera