Ansvaret för testfiaskot hamnar helt hos regeringen

PANDEMI. Sedan i början av april har vi fått veta att Sverige ska testa 100.000 personer i veckan för covid-19. Hittills har man aldrig nått upp till en tredjedel – och i förra vecka minskade till och med antalet testade.

Bakom fiaskot döljer sig en oklar ansvarsfördelning, myndigheter och politiker som drar åt olika håll – och, framförallt, en socialminister som helt misslyckats med att förklara vad syftet med det hela är och bakom socialministern står en statsminister som rusar i opinionsmätningarna, oklart varför.

Regeringen är kollektivt ansvarig för de beslut som fattas och de beslut som inte fattas och ansvarig för regeringen är statsminister Stefan Löfven (S). 

Antal döda i covid-19 senaste dygnet:
 • Sverige 46
 • Danmark 3
 • Norge 1
 • Finland 0
 • Island 0

Antal döda i covid-19 totalt:

 • Sverige 4266
 • Danmark 568
 • Finland 313
 • Norge 236
 • Island 10

Antal döda i covid-19 per miljon invånare:

 • Sverige 410
 • Danmark 96
 • Finland 55
 • Norge 44
 • Island 27

-Pettersson hör en statsminister som inte ser det komma, som är naiv och nu är Stefan Löfven (S) frustrerad, men allvarligt talat så behöver vi inte en blind, naiv och frustrerad statsminister.

Vi behöver en statsminister som fattar beslut och når resultat och för att nå det är det min uppfattning att statsminister Löfven ska avgå och ta hela sin feministiska regering med sig. Det här går inte längre…

Socialdemokraterna är fortfarande lika svamlande som socialminister Ingela Thalén (S) var i Sveriges Radio år 1990.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Ansvaret för testfiaskot hamnar helt hos regeringen

 1. Tycker mig märka att halleluja kören för Tegnell, Giesecke och Löfven tystnad avsevärt, senaste dagarna. Kanske ändå, att det finns lite vett och sans kvar, i dessa körer. Om eftertankens kranka blekhet kommer fram.

 2. Folk i det här landet måste vara helt efterblivna som har förtroende för Stefan Löfven. En man som misslyckats i allt han gjort som statsminister.
  Enda orsakerna till det är att man helt slutat prata politik och Löfven är helt osynlig.
  Vi får se om folk blir klara i huvudet när de upptäcker att Sverige blivit den spetälske grannen i Europa. en pesthärd både vad gäller sjukdomar, terrorister och kriminalitet

 3. Jag hade en dröm som jag vaknade till. Vi över sjuttio stod i en lång kö, där ett bord fanns på slutet. Vid bordet stod en person liknande Tegnell och statsministern och “hälsoministern” uppställda. Två sjuksköterskor gav sprutor, ett antal läkare undersökte folket i kön. Fick man godkänt, så fick man en lapp och gick till vänster om bordet Fick man inte godkänt så gick man höger om bordet. Först avtackades vi av Löfven för vårat bidrag till staten, sen fick man sprutan av sköterskan och leddes bort. Vi gick sedan mot ett avskärmad stort tält av nåt slag, i andra ändan av tältet bars kistor ut. Länge tittade man bakåt, innan man gick in i tältet,vars de andra som gick till vänster hamna. De fördes bort med gröna bussar. De fick nog åka tillbaks till äldreboendet. Själv gick man in i tältet för att aldrig mer gå ut därifrån, man bars ut.
  När jag vakna funderade jag om det var en mardröm eller en framtids förutsägelse. Man kan fråga om deras moral, som ger morfinsprutan åt alla dessa åldringar som ligger och kämpar för deras liv. Men lika lite som personalen på utrotningslägren förstod vad dom höll på med, förstår de.

 4. Ja vad händer
  utlovade prover dras in av snålhet och dumdristighet
  sparas dessa icke gjorda test i en bunker och tas fram när en ny våg av dödligt virus kommer ??
  med allt som (inte) händer kommer dessa test-set gå ur datum, ej vara anpassade till det nya viruset, bortskänkta till 3 dje land eller förstörda.
  Och svenska politiker kommer stå med byxorna nere och åter skylla på varandras okunskap
  och så börjar circus sverige igen med onödiga utredningar och onödiga utgifter

  • Ni har för bråttom. Vänta tills coronan är borta och har så varit i 5 år, då kommer testningarna igång i supersnabba Sverige.

 5. Det mesta som kommer från våra s.k ministrar är teorier som inte är förankrade i det verkliga livet. För det mesta heter det vi satsar nu x miljarder och därmed tror de att ett problem är löst. Om någon före släppet anför tvivel blir väl svaret det enda som uppfyller sossarnas medvetande “det vet väl varje rättänkande människa.”

 6. Här syns skillnaden på regeringar som är närvarande,
  och en som seglar i det blå. Avgå för fan! på

  • Sverige är klar på jorden vad gäller CORONA KRISEN.
   Sossarna har inte satsat EN ENDA KRONA.

 7. En regering som inte har tillräckligt med kunskap och ansvar 🤔, utan skyller på ” någon annan?”

 8. Hela regeringen kan anses vara en säkerhetsrisk. För dom själva, men framför allt för dom som blir drabbade av alla vettlösa och farliga beslut. Men även pga. er panikångest och handlingsförlamning som också drabbar oss. Alla arbetsplatser borde ha tillgång till åtminstone en kurator. Gör oss och er själva en tjänst och avgå redan i morgon. Använd sedan er närmsta tid till ett besök hos denne kurator. Det blir nog det bästa beslutet på länge.

 9. Vi behöver en regering med tydligt ledarskap, vettigt beslutsfattande vid rätt tidpunkt.
  Högre IQ?

 10. Har ni noterat att den testerstoronstinne professor Giesecke har blivit ersatt med mellanmjölken Albert i Aktuellt?

 11. Sånt här svammel blir det när ingen pekar med hela handen.Oklar ansvarsfördelning,småpåvar som ska “pinka in” sina revir,alla ska bestämma,möten och åter fruktlösa möten.Så brukar det fungera på dåliga arbetsplatser och uppenbarligen även på regeringsnivå.

  • Det handlar främst om två saker. 1. bristande intelligens, och 2. feghet. I vår regering finns alltså mest fega dumhuvuden. Det räcker inte med att peka med hela handen. Bäst är tjära och fjädrar.

 12. Konsekvenserna för att ha en påtvingad genusregering börja bli allt för stora. Snälla Gud, avsett dem. Amen.

Kommentera