4.000 är fler än 100.000

MEDIA. Medier i Sverige går bananas över att twitter har varit inne och lagt en “faktakollsmärkning” på en av Donald Trumps tweets, jag undrar hur det skulle se ut om någon la till “faktakollsmärkning” alla gånger svenska medier skrivit att asylinvandringen är lönsam och att vi behöver invandring? 

De senaste dygnet har media rapporterat att USA passerat 100.000 döda i covid-19.

 • USA hade vid folkräkningen 2017 325 miljoner invånare.
 • 100000 döda på 325 miljoner blir 308 döda per miljon invånare
 • Sverige har 10,4 miljoner invånare och 4125 döda till och med igår.
 • 4125 döda på 10,4 miljoner blir 397 döda per miljon invånare

Sverige har alltså 29 procent fler döda än oduglige Trumps USA i förhållande till folkmängden, tycker ni det framkommer i rapporteringen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “4.000 är fler än 100.000

 1. Det slog mig att det finns en likhet på alternativmedia och gammelvänstermedia. De skriver lika. Alternativmedia om Löfven och gammelvänstermedia om Trump.

 2. Det kanske kan bero på att den förnumstiga Carina Bergfeldt är
  mammaledig och inte är där nere och styr upp landet, damen som vet hur USA ska styras!

 3. Det märks att det amerikanska valet närmar sig. Igår på SVT-nyheterna, gjordes delvis en kopia av den berömda valvakan 2016. Då med Anna Hedemo i spetsen. Då vädjade man långt i förväg om att Trump skulle acceptera sitt förutspådda, garanterade nederlag och finna sig i Hillarys storseger. Och igår körde dom alltså detta i repris, när man redan spekulerade i hur Trump skulle hantera sitt kommande, givna nederlag.
  Är man på SVT så pass verklighetsfrånvända att man inte ens ser sina egna skygglappar ? Och denna amatörmässiga, patetiska propaganda-soppa ska man alltså vara tvingad att stödja.

 4. Om twitter skulle faktakolla svenska politiker/aktivister, då skulle de behöva
  använda en superdator. Alla dessa lögner och hittepå aktiviteter som aldrig har substans.

  Kollade på en intervju med Lövin om Corona och det är skrämmande att människan tillåts fortsätta svamla, men vänta det var SVT, där har vi det! Läs gärna Nya Tider de har gjort en stor artikel om propagandamaskinen ”public service”.

  Intressant att dödstalet alltid presenteras efter att politiker och tjänstemän hunnit förbereda sig. Sverige har blivit ett skämt i välden och vänstern ”förstår” inte varför, de kan inte se problemen med sin egen politik.
  Teorin om att det skulle finnas illvilja och påverkan mot Sverige får aldrig en förklaring. Beror det måhända på att man är ovan att stå för sina beslut, tidigare har vi varit berömda för ett gott och rikt samhälle.
  Nu tillhör vi slasken på många vis och det är fan i mig inte mitt eller mina vänners fel. Vi arbetar betalar skatt så att vänstern kan leka ”dockhus” där alla ska äta kakan, medans vissa bakar ihjäl sig!

 5. Är man en humanitär stormakt då räknar man inte in sådana petitesser som folkmängd.

 6. Dom där pajasarna på Aftonblaskan är väl lika duktiga på att räkna som vad sossepolitikerna är!

 7. Konstigt att man inte kollar upp Kinas ledare istället, Donald.J.Trump hanterar ju konsekvenserna av deras lögner

 8. Regeringen, journalister, PK-folk tycker väl det är lättare att peka finger än att ta tag i sina egna problem.

 9. Om man räknar antalet dödsfall i förhållande till antalet bekräftat sjuka, så ligger USA på 5,9% och Sverige ligger på 11,9%……just sayi’n….

 10. Drevet skruvas upp nu när det närmar sig valet. De PK och kommunister kommer att gå i spinn.

Kommentera