SVT bekämpar könsdiskriminering genom att könsdiskriminera

GENUSTRAMS. Det är SVT:s avsikt att minst 50 % av utvalda tävlingsbidrag ska ha enbart kvinnliga kompositörer/textförfattare eller ha både kvinnliga och manliga kompositörer/textförfattare. Det är SVTs avsikt att till Melodifestivalen 2022 införa ett krav på att alla bidrag som är skrivna av fler än en upphovsperson ska ha minst en kvinnlig kompositör eller textförfattare, står det i Inbjudan till Melodifestivalen 2021

Kvinnliga låtskrivare på i princip alla bidrag i Melodifestivalen. Det är SVT:s plan när tävlingsreglerna för Sveriges största musiktävling återigen skrivs om. – Från 2022 inför vi att alla bidrag ska ha en kvinna på upphovet helt enkelt, säger tävlingsproducenten Karin Gunnarsson.

Varje år får vi ganska mycket kritik för hur det ser ut på upphovssidan. Det är något vi tar på största allvar och vi vill se en större andel kvinnliga upphovspersoner, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson.

Läs mer på Aftonbladet…

-Pettersson säger att skattefinansierade SVT är ett sjukt skämt styrt av extremvänstern, och upphovsman har blivit upphovsperson i tävlingsproducentens ögon. SVT tror sig bekämpa könsdiskriminering genom att könsdiskriminera. Ska en “seriös” public service organisation över huvud taget syssla med kommersiellt trams som Melodifestivalen? Lämna över detta till en kommersiell kanal i stället.

Är kvinnor så dåliga på musik att de måste kvoteras in?

Varför inte låta upphovsmän och kvinnor lämna in bidragen anonymt och utse de bästa utifrån det…

Alice Babs 1958, “Lilla Stjärna” var Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 1958 i Hilversum, Nederländerna och slutade på fjärde plats.

1960-talet var den perioden när Sverige kanske var världens bästa land att bo i. Sverige nådde sin ekonomiska höjdpunkt, sedan kom Palme med skattehöjningar och flyktinginvandring. En motsvarande period med samma tillväxt och framtidstro kommer vi sannolikt aldrig att få uppleva igen.

Britta Borg, “Ljuva 60-tal” och “Håll Dig Till Höger, Svensson” med Boris & Telstars

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “SVT bekämpar könsdiskriminering genom att könsdiskriminera

 1. Förstår det ..finns väll inga kärringar
  Som kan skriva?
  Kan dom inte skriva kvotera in.dem på muggen

 2. Jag tycker att kvaliten är tillräckligt låg så varför sänka ytterligare ? Lägg ned skiten borde gjorts för 20 år sen.

 3. Det finns bokstavsvänster (K…) och så finns det bokstavsvänster (H…). De förstnämnda försökte förgäves på 1970-talet konkurrera ut “mello”. De senare har, likt de förstnämnda som infesterade SVT som lidit den moraliska sotdöden, infesterat “mello” som lider den artistiska sotdöden.

  Jag undrar förövrigt om projektledarhenen betalat rundligt någon chick frisör eller om hen ska vara statist i någon film där vikingar slaktar munkar?

 4. Det enklast vore ju att förbjuda vita män att delta överhuvudtaget…så är problemet löst.

  Björn & Jenny ska visst skicka in ett bidrag…låtskrivarna i ABBA.

 5. Beklagar åter er yngre som skall leva ett liv med dessa vansinnigheter.
  Stenbock minns med glädje tillbaka till de tider då musik och underhållning var roande.
  Som barn “Calle Schewens vals” med Calle Jularbo (även om han påstår vara zigenare) var musik det… Sedan kom schlagerns tid på slutet av 50-talet och många duktiga sångare,och sångerskor kom från dåvarande Sverige.
  I dag erbjudes ungdomar att höra araber o. niggrar som står och “rappar”
  Ja så har landet förändrats, i mitt tycke till det sämre…. .Enbart under Stenbocks levnadsår. !

 6. Vilket jä……trams finns inga gränser i den sjuka vidriga och vänsterextrema sandlådan ?
  Ödesåret 1968……

 7. Börjar känna mig omtyckt, var är de förtryckande aktivisterna med sina ”kommunistfasoner”?

  Vad är könsdiskriminering, det är när man inte prioriterar kvinnor före män trots att männen redan försörjer stora delar av samhället!

  Män är väl kanske fel att skriva, VITA MÄN är ryggraden i detta land, vi arbetar o betalar skatt så att samhället har råd att importera sociala problem. Utredningar visar att varje man genom transfereringar betalar 1 miljon till kvinnor. Missförstå mig rätt, jag har inget problem med fördelning, men kom inte och kasta skit på de enda som står mellan er och ren fattigdom.

  Under större delen av mitt liv har största delen av samhället bestått av vita som arbetat och byggt ett bra land. De som söker sig hit har inte den kvaliteten att de är samhällsbyggare, merparten kommer från länder där man trots alla resurser inte lyckas med nåt! De lever på bistånd och slåss mellan varandra i odemokratiska stater. Vad har de för kvaliteter som gynnar Sverige? Varför skulle de bli produktiva här, när de inte varit det tidigare. Det enda som hänt är att problemen från deras hemländer exploderat här!

 8. Men det finns fortfarande lite humor i landet, när man pratar med polare och folk från andra länder. Dom skrattar sig hesa och tror att man drar en rövarhistoria, tills man visar och översätter något genomtänkt från MSM. Då skrattar dom oftast mer och ifrågasätter hur man kan bo i landet, man svarar med att det var en gång i tiden det absolut bästa landet att bo i. Sen vart det mer genus/värdegrund och allt annat trams som tog över och förstörde det fina landet

 9. Med tanke på hur exeptionellt usla alla låtar i Melodifestivalen är, så spelar det väl ingen större roll om det är en man eller en kvinna som skrivit skräpet? SVT borde istället se till att det endast tas med bra låtar, alternativt, lägg ner hela skiten…

 10. Att kvotera in en viss grupp måste vara bland det mest diskriminerande som går att uppbringa. Att inte kunna ta sig fram på egna meriter, utan vara tvungen att fösas in köksvägen via någon typ av gräddfil. Ungefär som att gå sängvägen för att den normala karriärs-stegen blir allt för betungande.
  Dessutom blir det väl inte jämlikt för det. Det är ju bara ett kriterium. Det finns ju fler som i så fall borde beaktas : Gammal / Ung. Lång / Kort. Tjock / Smal. Frisk / Handikappad. Svart / Vit. Stad / Bonnvischan. Troende / Ateist. Högersympatier / Vänstersympatier. Arbetare / Tjänsteman. Dåre / Direktör……
  Fast egentligen är det en ickefråga, då det aldrig skulle falla mig in att beskåda sådan erbarmlig dynga.

 11. Jag hade Struntat i om 7 av tio hade varit kvinnliga kompositörer, bara det hade varit kvinnor, bara det hade varit dom bästa.

  Ska inte alla vara HBTQ certifierade med ? Sen varför kallas det Melodifestival ? Är det något som saknas så är det just melodier,
  Gap o dansuppvisning hade passat bättre?

 12. Att med tvång finansiera detta neomarxistiska ormbo känns väldigt obehagligt minst sagt.
  När jag läste det första gången trodde jag att det bara var ett förslag från någon extremfemenist.

Kommentera