8-0 till bortalaget vid grova assistansbedrägerier för 12 miljoner

BROTTSLIGHET. I går skrev vi om ett assistansbedrägeri för tolv miljoner där åtta personer åtalats. Idag när tingsrätten har öppet har de varit vänliga att mejla åtalet och det är som vanligt.

Det är åtta namn som ser ut att höra hemma i Mellanöstern, ett av den möjligen på Balkan, samtliga av dessa är åtalat för grovt bedrägeri för många miljoner.

En nionde person med svenskt namn finns med. Hon har ställt sitt bankkonto till
förfogande för insättning av sammanlagt 18.999 kronor samt dessutom
förvarat medlen och omsatt pengarna. Hon har därmed vidtagit åtgärderna i
syfte att dölja att pengarna härrörde från brott eller främja möjligheterna för
någon att tillgodogöra sig dem.

Södertörns Tingsrätt Mål nr B 3485-17

 • TIDIGARE 2020-05-24. Åtta åtalas misstänkta för assistansbedrägeri för 12 miljoner

BROTTSLIGHET. Åtta personer åtalas vid Södertörns tingsrätt misstänkta för grovt bedrägeri, efter att ha fuskat med assistansersättning, rapporterar SVT.

Steget Efter

De är anhöriga till en sjuk kvinna och misstänks ha lurat till sig minst 12 miljoner kronor. Den första polisanmälan om att det pågick fusk kom redan år 2012, men polisen började inte spana förrän fyra år senare.

-Pettersson ser att Polisen verkar dysfunktionell. 2012 gjordes polisanmälan av två syskon som uppgav att en tredje syster lurade Försäkringskassan genom att få betalt för mer timmar assistans än vad som utfördes på deras mor. Den ene berättade att han själv fått felaktig lön, pengar som gick till systern. Uppgifterna togs på allvar av Skatteverket som våren 2013 skrev i en rapport att bedrägerierna då kunde ha pågått i minst tio års tid och att mycket stora belopp utbetalats. Men resursbrist hos polisen gjorde att spaningen kom igång först hösten 2016 och tillslag i mars 2017.

Jag vet inte vilka dessa personer är men vet hur det brukar se ut…

Läs om assistansbedrägeri på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “8-0 till bortalaget vid grova assistansbedrägerier för 12 miljoner

 1. Märkligt att slaskpressen inte skriver om detta,med stora rubriker !!
  Nog är väl dessa miljonbedrägerier av större nyhetsvärde,än några som varit i slagsmål i Lund ?
  Slaskpressen saknar inte enbart journalister. Även näsan för nyhetsvärdet saknas hos deras skribenter…

 2. Har försäkringskassan ingen koll. Om en svensk med många och riktiga läkarintyg blir ombedd att gå till arbetsförmedlingen och söka jobb trots att den sjuke inte orkar stå på benen, så kan alltså någon med utländskt namn få assistans för miljoner kronor under flera år. Varför görs ingen kontroll av en oberoende läkare vad orsaken är och uppföljning. Alltså ingen som bara läser papper utan en riktig undersökning. Det kan fortgå i många år och inget görs. Vem har skrivit intyg om assistantbehovet. Är det någon vän till familjen. Varför har inte förtroendeläkaren krävt att bidraget tas bort för att patienten är frisk. Det är ju därför förtroendeläkaren finns. Få så många sjuka svenskar som möjligt att tvingas söka jobb. Är det bara med ett utländskt namn som det går att få assistans i flera år utan krav och undersökningar.

 3. Hur stort är mörkertalet? Ingen vet för ingen undersöker. Så enkelt att samköra socialförmånsregistren t.ex. för kontroll på totala utbetalningar per månad per person/familj. Dessutom datafrågor om stora assistansbidrag, som pågått lång tid. Det ska inte vara svårt att spana fram sanningarna om det. De ska förstås betala tillbaks och utvisas om de lurat till sig svenska skattepengar i flera år.

 4. Gör ingenting för regeringen samt 7 klövern bara älskar sina bidragsfuskare, tack för Ni valde Sverige! Känt moderat uttalande, stort grattis.
  Hoppas innerligt att Ni som röstade för detta inte får 1kr vid eventuellt behov.

Kommentera