Samhörighet är en viktig faktor


Alla vi som någon gång varit aktiva i en lagsport vet hur viktigt det är för laget att alla gör sitt yttersta. Alla som någon gång arbetat vet hur viktigt det är för företagets överlevnad att alla samlas kring ett gemensamt mål.

Man kan fortsätta att rabbla upp områden där samhörighet är en viktig ingrediens i det stora hela. Det finns dock ett område där detta med samhörighet är sekundärt och om detta skriver Hans Li Engnell i en mycket läsvärd artikel på bloggen Fristad.

De här orden tror jag de flesta av oss kan skriva under.

”I många år har det talats om vikten av integration, men under denna tid har det samtidigt varit ytterst oklart vad de nyanlända egentligen ska integreras i”

Engnells text är en av de bästa jag läst i ämnet, så jag råder er att ta del av den. Från politiskt håll, men även från myndigheter och inte minst intresseorganisationer har detta med integration blivit ett enda och oerhört kostsamt fiasko. Det handlar inte bara om det givna faktum att man lättare integrerar 2 000 personer per år än 20 000. Förutom att antalet asylsökande vida överskridit det antal som det svenska samhället kan hantera, så har integrationen underminerats av en total kravlöshet på de som väljer Sverige som slutmål och inte minst. Politiker, myndigheter och intresseorganisationer har i decennier förnekat det mesta som vi andra känner som Sverige och svenskt. Vi har ingen kultur, våra traditioner är töntiga, all mat och alla seder är importerade från fjärran land, alla vita svenskar har förfäder som en gång i tiden utvandrade från Afrikas horn och det mesta som vi symboliserar med Sverige kan länkas samman med rasistiska grupperingar. Ja, ni känner igen er i detta.

Så som Hans Li Engnell mycket riktigt skriver. Vad ska de som väljer Sverige integreras i? Är det somaliska folksånger, irakisk mat, sharia-poliser, burundisk folkdans, bönerop från moskéer och skolklasser där samtliga flickor bär religiösa huvudbonader som nyanlända ska integreras i?

Fristad

Klicka på länken ovan och läs den mycket välskrivna texten. I den hänvisar Engnell till en debattartikel som fyra eritreaner fick publicerad i SvD i fredags. Fyra eritreaner som hävdar att de varit åtskilda från sina familjer i fem år.

Det vi får läsa är en av alla de snyftartiklar som manar svenska politiker att vara mer generösa och öppna Sveriges gränser för fler migranter. Att människor som väljer att komma hit av alla länder i världen numera måste kunna försörja de stora familjer man vill ta hit är inget dessa fyra eritreaner uppskattar. Självklart vill de att Sveriges skattebetalare ska finansiera familjens vardag under ett stort antal år, kanske rent av för resten av livet.

”Vi flydde ensamma till Sverige, vi kunde inte riskera våra barns liv…//…Våra barn och fruar lever nu som flyktingar i Etiopien och Sudan. De kämpar för att hitta bostad, för att barnen ska få gå i skola och för att vara säkra”

Är det manligt att själv fly fältet och lämna övriga familjen i det land man hävdar är för farligt att leva i? Nu har uppenbart de fyra männens familjer lyckats ta sig ut från Eritrea. Vore de fyra eritreanerna riktiga män skulle de sätta sig på första bästa plan till Etiopien eller Sudan för att söka upp familjerna i de flyktingläger där männen vet att de vistas. Väl i dessa länder kan de gemensamt hitta en bostad, skolor där barnen kan gå och en trygghet bland etniciteter som är betydligt mer lika de själva än oss, vita och rasistiska svenskar.

För att anknyta till Hans Li Engnells text, så tror jag dessa fyra herrar från Etiopien har mer gemensamt med etiopier och sudaneser än med oss svenskar, vår kultur och vårt sätt att leva.

SvD

Fria Tider har intervjuat en av de eritreanska män som undertecknat artikeln i SvD.


6 responses to “Samhörighet är en viktig faktor

 • Kenth Andersson

  Lika barn leka alltid bäst !

  Gilla

 • Tony

  För hårda krav på Familjeåterförening??? Här sitter
  alltså några Eritrianer och gnäller över att dom inte träffat
  sina familjer på över fem år?? Men för fan, res hem till
  dem då? Dom är så fräcka att dom öppet begär att
  Att Svenska folket ska stå för den. Otroligt, har Svenska
  folket bjudit hit er? troligtvis inte, det har väl gått till som
  vanligt, betalat stora summor till flyktingsmugglare för
  att få ett gratisliv på andras bekostnad, kom ihåg att era
  är ert ansvar, ingen annans. Man skaffar inte familj om man
  inte har förmåga att försörja dem, man lämpar
  inte över bördan på andra!? Otroligt.fräckt !

  Gilla

 • G Nordström

  Mest obegripliga är att 80% av befolkningen verkar tro på svamlet.
  Vi behöver arbetskraft-Till jobb som inte finns?
  De är välutbildade-Analfabeter eller 3-4 års skolgång?
  Vi har varit dåliga med att integrera-De som inte vill integreras då?

  Gilla

 • Svensk lösen

  Bra att Pettersson uppmärksammar bloggen Fristad, mycket läsvärd. Även kommentarerna håller hög klass.
  http://www.fristad.eu/

  Gilla

 • Bigman

  Hela spektaklet handlar om vad den lilla grupp som gillar mångkultur vill.
  Det som borde vara fokus, arbetskraft till landet som gynnar alla har aldrig infriats.
  Vi matas hela tiden med floskler utan betydelse, som sägs vara bra för ”oss”! Jag har hitintills inte upplevt en fördel med invandringen, åtminstone inget som betyder nåt.

  Svenskar jagas för skitsaker, företagare utpekas som brottslingar och de som vill ha ordning i sitt bostadsområde utpekas som rasister när de klagar på resultatet av invandringen. Aldrig, Aldrig har jag fått ett konkret svar, baserat på fakta, om vad som är resultatet av detta indolenta beteende från de som vill ha mer invandring. Politiker bor inte i de områden de själva hyllar, men de begär av andra att de ska skicka dit sina barn för att stimulera analfabeter att bry sig om skolresultaten!

  Vi kan väl börja med att bussa invandringsförespråkarnas barn till s.k segregerade skolor. Låt dem känna på hur det fungerar när tanken är att det ska fungera lika illa för alla. När blev det min uppgift att tvinga mitt barn att prestera sämre för att upprätthålla en chimär om ”allas lika värde”.

  Kan inte de som förespråkar den invandring vi har flytta och leva i de områden som är så fina och mångfasseterade?
  Enkelt och bra, det borde inte finnas någon motsättning i den åtgärden!

  Gillad av 1 person

 • Weronica Selby

  asylsokarna har inte kommit till Sverige for att leva svenskt liv och traditioner dom har kommit for att ta over svenskarnas lilla Sverige

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: