Miljöpartister: 32-timmars vecka möjlig efter ökad produktionstakt


ARBETSMARKNAD & EKONOMI. Teknikutvecklingen har lett till ökad produktionstakt och växlar vi in detta i kortare arbetstid kan fyra timmars arbetsdagar vara möjliga, skriver Milljöpartiets riksdagsledamöter Leila Ali Elmi, Anna Sibinska och Rebecka Le Moine på Expressen Debatt.

Steget efter

Miljöpartisterna skriver att många i Sverige mår dåligt för att de jobbar för mycket och att det går att ändra normen för heltid. ”Working 9-5 är en klassisk låt men den beskriver ingen organisatorisk sanning huggen i sten.”

Enligt MP-politiker är fördelarna med kortare arbetsdagar bland annat att polariseringen på arbetsmarknaden minskar och lägre sjukskrivningstal.

 • Leila Ali Elmi, född i Somalia 1988, arbetsmarknadspolitisk talesperson, MP, erfarenhet som tolk, klaninröstad i riksdagen av somalier i Göteborg.
 • Anna Sibinska, född i Polen 1963, kulturpolitisk talesperson, MP, har arbetat som lärare.
 • Rebecka Le Moine, född 1990, skattepolitisk talesperson, MP, har arbetat som ekologkonsult.

-Pettersson sympatiserar med tanken på kortare arbetstid, även om jag sällan varit i närheten av ens 40 timmar i veckan. Tyvärr kommer förslaget från tre människor som aldrig arbetat på en marknad där de är tvungna att konkurrera med andra med pris och kvalité och när de motiverar kortare arbetstid ur miljösynpunkt är de nog ute och cyklar på subventionerade elcyklar.

Dessutom har vi en enorm och oöverskådlig ekonomisk kris i vårt land. MP kommer då fram till den fantastiska idén att alla ska jobba mindre, samtidigt som de påstår att invandrare behövs på grund av arbetskraftsbrist.

Tyvärr har miljöpartiet gjort så svenskarnas ökande produktionstakt gått till att försörja en strid ström av dysfunktionella asylinvandrare.

Vill MP förbättra miljön så stoppa folkvandringen från söder till norr. En somalier i Sverige släpper upp 20-50 gånger mer växthusgaser än en somalier i Somalia, så hade vi inte så många asyl- och anhöriginvandrare att försörja fanns nog möjligheten.

Sedan har det inte varit så mycket teknikutveckling i vården och skolan, där blir det nog svårt att växla in något.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


18 responses to “Miljöpartister: 32-timmars vecka möjlig efter ökad produktionstakt

 • villervalle03

  Som egenföretagare innan jag gick i pension, var en vanlig arbetsdag 12 timmar men ofta 15 – 16 timmar, lördagar och söndagar var vanligt.Räkningar och skatteinbetalningar kom punktligt, men gick maskinerna sönder kom inga inkomster. Vilket dom gjorde. Då stod man där med tre till fyra anställda som skulle ha lön, fast maskiner stod still. Man fick suga på ramarna och jobba ändå hårdare för att komma ikapp. Ett antal infarkter kom som belöning på slutet.Sådan var min arbetssituation som egenföretagare, jag vet att åtskilliga andra har det likadant. Med egenavgifter, arbetsgivaravgifter,löneskatter och andra punktskatter betala man över 80 % i skatter, av intäkterna, resten till banker och löner. Hade man tur, blev det lite över för investeringar. Skatterna betalar kalaset för kortare arbetsdagar, men nån måste jobba för att få in skatter. Då de flesta jobb är skattefinansierade. Är alla vänster stollar så förstockade att de inte verkar begripa, eller låtsas de bara vara det. Apropå det, sa en hjärtsjuksköterska, när jag kom in första gången. Att ca 90 % av dom som får infarkt tidigt, är egenföretagare. Uttalat av henne med ca trettio års erfarenhet som hjärtsjuksköterska, men inget vetenskapligt bevisat,

  Gilla

 • Greger Karlson

  Märkligt förslag från partiet vars skyddslingar som klara sig alldeles utmärkt på 0 timmars arbetsvecka.

  Gilla

 • Ingen särskild

  Där satte dessa MP:are huvudet på spiken.

  I takt med att teknikutvecklingen går framåt behövs mindre arbetskraft. Vad ska då alla människor vi tar emot syssla med?
  Enkla jobb är det första som försvinner.

  Gilla

 • Tony

  Och dessa visdomsord kommer från lathundar som
  förmodligen själva aldrig gjort ett dagsverke?

  Gilla

 • Kattsand

  År 2014 föreslog några andra från MP att man skulle införa medborgarlön av ungefär samma anledning: http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/utredning-om-garanterad-inkomst_H2022526
  Samtidigt som man propagerar för ökad invandring med motivationen att vi behöver mer arbetskraft….

  Gilla

 • Bigman

  Utan alla behov invandrarna har, så skulle vi kunna arbeta 2 timmar om dagen och ändå leva gott!

  Gilla

 • Wally Walrus

  Ursäkta men vad vet väl miljöparaister i MP om arbete?
  Merparten har väl aldrig gjort ett hederligt arbete i hela sitt liv. Skicka ut dem på åkrarna i landet så kan de gödsla med sitt skitsnack.

  Gilla

 • Argus

  Ungerska parlamentet har beslutat att sätta stopp för de i lag oreglerade bytena av juridiskt kön. Man stoppar inte fysiska könsbyten men det kön som kromosomerna styr kommer även att stå i pass och register. Ungern har tidigare vägrat ratificera Europarådets konvention om bekämpning av våld mot kvinnor på grund av att den framhäver ”genus” och främjar asylmottagning. Själv är jag rätt övertygad om feminazisterna har ratificerat dreten. Läs och bedöm själva: https://rm.coe.int/1680462544

  OBS!!! Varning, inget för den lättstyrde.

  Gilla

 • centurion

  Lika korkat som allt annat som kommer från miljö-mupparnas bakgård. Och dessutom ett dråpslag för MILJÖN ! Alla dom som pendlar till och från jobbet ska då släppa ut lika mycket avgaser varje dag, men jobba kortare tid. Det innebär ju en större miljöpåverkan per arbetad timme. Dumskalle !!
  Hemma hade vi en originell herre, som drev en affärsrörelse. Han brukade ibland beskriva sin tillvaro i yrkeslivet som så här : ”Ja, nu har jag gått ned till att bara jobba halvtid – så jag nöjer mig med 40-timmars-veckor”.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Må dessa flumdårar hamna på historiens soptipp efter nästa val eller förhoppningsvis förr.

  Gillad av 1 person

 • G54

  Dream on!!
  Vi har det nya frälset att försörja.

  Gillad av 1 person

 • putte

  Hur i all världen ska dessa miljömuppar ha det , menar dom på fullaste allvar att folk mår dåligt eftersom dom jobbar , samtidigt så menar dom ju att nysvenskarna mår dåligt för att dom inte har något arbete , nu får dom bestämma sig hur vill dom ha det . Sedan är det ju så att om dom arbetar en timma i veckan så anses dom som icke arbetslösa , kan det vara så att dom anser att denna ynka timma är för mycket eller .

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Det är diskriminerande att bara invandrare ska leva på bidrag. Alla ska leva på bidrag i miljöpartiets himmel. Eller hur Isabella Lövin? Dock ska väl riksdagsledamöter få behålla sina löner årligen uppräknade med samma procent som bensin- och koldioxidskatten?

  Gillad av 1 person

 • Hakan

  SUCK!! Orkar inte med dessa dårar i Mparasiterna ! Må gudarna se till att dom försvinner i nästa val!

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Behöver man överhuvudtaget arbeta i Sverige ?

  Gillad av 1 person

 • Argus

  De flesta som jag känner som liksom Anna Sibinska är födda i ett kommunistiskt land hatar allt vad kommunism och socialism innebär. Lägger man därtill utopisk miljöfascism skulle de emigrera fortare än kvickt. Vad är denna Sibinska för en varelse egentligen?

  Gillad av 1 person

 • Kalle

  Jättebra och passa på att skrota alla bidrag och låt människor sedan arbeta så många 4 timmars pass de vill samt inför platt skatt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: