Terroristens bror krävde miljoner – får inget utan får skylla sig själv

ISLAM. Omar Abdel Hamid El-Hussein gick till attack mot kulturhuset Krudttønden i Köpenhamn lördagen den 14 februari 2015. Hans mål var den svenske konstnären Lars Vilks, som lever under ständigt dödshot från islamister för sin teckning av profeten Muhammed som rondellhund.

El-Hussein avfyrade 28 skott. Han dödade dokumentärfilmaren Finn Nørgaard och skottskadade fyra poliser, och lämnade sedan platsen.

Samma kväll attackerade han synagogan vid Krystalgade, dödade säkerhetsvakten Dan Uzan och skadade ytterligare två poliser. Själv dog El-Hussein vid 05-tiden nästa morgon på Svanevej nära Nørrebro Station. Han vägrade ge upp när polisen konfronterade honom och sköts med åtskilliga skott.

Terroristens bror blev misstänkt för delaktighet i dåden. Han greps och satt häktad i sammanlagt 329 dagar men försattes sedan på fri fot.

Brodern har begärt häktningsersättning för tiden som frihetsberövad – 1,2 miljoner danska kronor, motsvarande 1,7 miljoner svenska. I onsdags avgjorde Københavns byrätt ärendet genom att vägra 23-åringen ersättning.

Rätten ansåg, enligt tidningen Berlingske, att brodern haft sig själv att skylla när han frihetsberövades.

Åklagaren Niels Carstensen hänvisade till tre faktorer:

 • 23-åringen hade före attentaten köpt en skottsäker väst till El-Hussein i en butik på Jagtvej i Köpenhamn.
 • Elva dagar före dåden hade han lånat ut sitt kreditkort så att El-Hussein kunde köpa en dolk på internet.
 • Mellan de båda terrordåden hade 23-åringen gett sin bror en mössa så att han kunde dölja ansiktet.

-Pettersson noterar att även om utfallet överklagas så har Danmark en annan syn på terrorism och ansvar. I Sverige får de som varit iväg och mördat och våldtagit i Islamska statens namn skyddad identitet, hjälp med bostad, jobb och kontanter. Inget personligt ansvar och ingen får skylla sig själv.

 • TIDIGARE 2020-02-16. Fem år sedan attentatet mot Lars Vilks, men Sverige kröker fortfarande rygg för islam

ISLAM. I går var det fem år sedan attentatet mot den svenska konstnären Lars Vilks. Den 15 februari 2015 mördades två danskar, i samband med ett stödarrangemang för den svenska konstnären Lars Vilks. Filmregissören Finn Nørgaard och synagogavakten Dan Uzan dödades av islamisten Omar El-Hussein, som sedan dödades av dansk polis.

Omar Abdel Hamid El-Hussein blev 22 år.

Det svenska samhället krökte rygg då och gör så fortfarande för några lättkränkta våldsamma muslimer som med hot och våld försöker få våra samhällen att ändra sig i den riktning de vill.

Lars Vilks visar på sin blogg vad han sysslar med

Vilks är bland annat känd för sina teckningar av profeten Muhammed som rondellhund vilket retade upp de lättkränkta till den grad att de försöker mörda för en streckgubbe.

Katerina Magasin skriver om attentatet mot Lars Vilks…

-Pettersson har skrivit en hel del om Lars Vilks på bloggen…

Nedan ser ni Lars Vilks, hans rondellhund och några verk där den store, vänlige och kloke profeten Muhammed får vara med på ett hörn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Terroristens bror krävde miljoner – får inget utan får skylla sig själv

 1. Undrar hur det hade gått i dagens Islamistiska Sverige för denna brorsa och hans krav på pengar ?
  Förmodligen betydligt bättre.

 2. Signaturen “Gurra” skriver längst ned att: “Innan invandrarna hade vi inte ens färg-TV, ingen dator och inte ens mobiler.” Ska man förstå det som att det är tack vara invandrare som vi har det numera ? I så fall är det ett tämligen intelligensbefriat påstående. Sydkorea och Kina har ju trots obefintlig invandring förvandlats till högteknologins högborgar och befinner sig knappast på grottstadiet!

 3. 22 år tycks bli genomsnittsåldern för Islamska kriminella,och terrorister.. Den Arab som i veckan flög till Allan,(från Helsingborg) var även han 22 vårar..
  I dag skriver lokala lögn och propagandaorganet HD,att detta var den tredje brodern inom familjen,som hastigt avlidit bland de kriminella importerade drägget I Hbg !
  Därmed har staden åter förlorat en av sina dukiga knarkkungar. Kanske därför deras kvinnor jämt går kring,i heltäckt svart fotsida tält,och ansiktsmask i sin sorg ?

 4. Det är ingen mänsklig rättighet att leva i Sverige om du inte är född av svenska föräldrar. Om du ändå på nåder får bo här ska du anpassa dig och dra ditt strå till stacken efter bästa förmåga. Passar det dig inte så får du återvända eller söka dig till något annat land. Jag förstår inte varför det inte fungerar nu då det fungerat hjälpligt i hundratals år.

 5. Sverige hade säkert betalat ut skadeståndet. Kanske någon polis/åklagare också blivit stämda för rasistisk hantering av ärendet.

Kommentera