Familjen Khammo bor sju personer i en trea: ”Det finns ingen lugn plats”

MEDIA. SVT har träffat barnfamiljen Khammo i Geneta, Södertälje som bor sju personer i en trerumslägenhet. Och de är inte ensamma om det, statistik från Statistiska centralbyrån visar att var fjärde Södertäljebo bor på så liten yta att de räknas som trångbodda – eller extremt trångbodda. De senaste årens utveckling ser inte ut att gå åt rätt håll.

-Pettersson noterar att familjen flyttat från Syrien till Sverige för att där fick man komma in, de har inga släktingar i Sverige, de har inget jobb för de får ingen hjälp från Arbetsförmedlingen, föräldrarna kan inte svenska och de lever på socialbidrag.

Inte en enda fråga från SVT-journalisten om varför familjen valt att gå från en trebarnsfamilj till en fembarnsfamilj när de bara bor i en trea, saknar arbete och lever på socialbidrag i ett land där de inte kan språket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Familjen Khammo bor sju personer i en trea: ”Det finns ingen lugn plats”

 1. Bor själv i en ateljé våning i centrum på 97 m2, tycker det fungerar helt ok.

  😄

 2. Har nån tvingat dom att skaffa så många barn eller är det bara för att få mer bidrag ??

 3. Jag är inte så motiverad att försörja dem eller andra liknande familjer och förstår inte varför staten tvingar mej till det. De, som är motiverade får göra det privat bäst de vill. Räcker inte frivilligas allmosor, får de nog flytta tillbaks till sitt hus i Syrien. Sveriges medborgare ska inte ovillkorligt tvingas betala för andra länders invånares fortsatta liv, välfärd och försörjning i Sverige. Det verkar inte riktigt klokt. Annars bidrar jag gärna till nödhjälp när jag har råd.

 4. Vi får väl hoppas att reportage som dessa får dumsvensken att vakna även om jag inte tror det. Hjärntvätten sitter för djupt!

  Det här bevisar flyktingbluffen!

  Hade dom varit riktiga flyktingar så hade dom varit överlyckliga över lite mat och tak över huvudet!

  Annars kan dom väl ta lite av dom hyresintäkter som dom säkerligen har på sitt stora hus i Syrien och hyra något själva.

 5. Det finns ju ganska många som får bo på gatan, många
  av dem hade varit glada över att bara ha haft ett krypin!

  Sen hur stor familjen är åligger ju inte Svenska skattebetalare,
  för jag förutsätter att sju personers familjen
  lever av bidrag, och det betalas av dem som jobbar?

  Sen är Sverige ett mycket fegt o ynkligt land på många sätt,
  BIGAMI är förbjudit i lag i Sverige sen många år, då
  kringgår man sin egen lag genom att säga att dom var gifta
  innan dom kom hit?? Dessutom med 3 fruar, och den mannen
  kommer förmodligen att vara aktiv ett antal år ännu, och
  då kommer väl barnaskaran vara uppe i ett 25 tal?

  Likadant med HALAL SLAKT, den metoden är förbjuden i Sverige
  om inte djuret bedövas först, det kringgår man med att ta in
  importerat kött som är slaktat på samma vidriga sätt utrikes.?

 6. Jag är 40-talist, bodde som liten med föräldrar och syster i en etta. Som tur så hade vi en liten ”vrå” i köket där jag och min syster hade en våningssäng. Mor och far sov i rummet.
  Det var en tjänstebostad, pappa jobbade på Vattenfall.

 7. Offerkoftareportage, de vänsterblivna förnekar sig inte.
  Jävligt tröttsamt.

 8. Det låter som en bra familj för PK folket att få försörja invällarfamiljen resten av deras liv. Grattis.

  • Om det bara vore PK-folket som behövt försörja dom. Jag hade gärna sett att jag sluppit betala för deras uppehälle.

   • Tyvärr, landsförrädarna ser till att vi alla får betala för massimporten av deras på sikt lönsamma icke kristna raketforskare !

 9. Kan inte Kommunen köpa in eller bygga en stor lyxvilla åt dem, ?
  Det finns det säkert skattepengar till.

  • Ja Södertäljes FATTIGPENSIONÄRER kan väl betala, dom är ju vana vid det.

 10. Varaktigt låg inkomst vanligt bland utrikes födda.

  ”Nästan var tionde person i Sverige har en varaktigt låg ekonomisk standard. Det innebär att de har haft en låg ekonomisk standard 2018 och minst två av de tre föregående åren.

  Andelen av befolkningen som har en varaktigt låg ekonomisk standard har legat på en stabil nivå de senaste åren.

  Andelen som har varaktigt låg ekonomisk standard varierar kraftigt mellan olika grupper. Av de personer som är utrikes födda har 20 procent varaktigt låg ekonomisk standard medan andelen bland de personer som är födda i Sverige är 7 procent.

  Delar man in de utrikes födda efter födelseländer är skillnaderna också stora. Av de som är födda i Afrika har var tredje varaktigt låg ekonomisk standard och av de som är födda i Asien var fjärde.

  För personer födda i Europa är andelen cirka 15 procent. Skillnaderna mellan de som är födda i Norden och i övriga Europa är liten.”

  Statistiknyhet från SCB 2020-04-23

  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/hushallens-ekonomi/inkomster-och-inkomstfordelning/inkomster-och-skatter/pong/statistiknyhet/inkomster-och-skatter-inkomstrorlighet-20002018/

  • Som fd soc bidrags tagare så undrar jag varför dem gnäller vi hade trångt när alla våra barn bodde hemma numer så bor 1 barn hemma går inte på soc flyttade från Nyköping en kommun som struntar i sina med handikapp idag bor vi i hus och stortrivs då man ser till att dem med ngn form av hadikapp får ngt att göra efter egen önskan.
   Skaffar man många barn så är det bara att gilla läget ingen tvingar en till att skaffa barn

 11. Om Sverige skall anpassa sig efter invandrare som ynglar av sig som galningar pga att de får mer bidrag för det lär det ju bli trångbott. I de småkomuner som nämns har denna ”nyhet” föregåtts av artiklar i lokaltidningarna som ”hurra vi har blivit fler!” (Bilder på fyrverkeri och blommor) Och ”Ydre växer så det knakar och tror på framtiden”. Att det är invandrare som till 85% inte kommer att bidra med ett öre till kommunen utan urholka kommunkassan så länge de lever får vi inte veta förrän i förbifarten i reportage som dessa.

 12. Mina föräldrar, födda sent 30-tal och tidigt 40-tal, uppvuxna i samma område i liknande lägenheter, bodde 3 syskon och 2 föräldrar på 45 kvm. Jag kommer ihåg lägenheten när jag hälsade på farmor som barn. En liten tambur, litet sovrum till höger, ett vardagsrum, ett litet kök och ett litet matrum där marbordet stod och såklart ett litet badrum. Det var allt. 5 pers. Pappa, som var yngst, delade sovrummet med sin mellan-bror, storebror sov i matrummet (matbordet flyttat) och föräldrarna i bäddsoffan i vardagsrummet.
  Så bodde de tills de blev vuxna och flyttade hemifrån.
  Min mammas kommentar till den här nyheten: De får väl ge fan i att skaffa så många barn om de inte tycker de får plats.

  • @GS, på Stenbocks länk nedan står om en kåk sålts för 32,5 miljoner: ”Den 500 kvadratmeter stora villan på Drottninggatan är den näst dyraste som sålts i Helsingborg. Det gick relativt snabbt, säger mäklaren Patrick Engström.”
   – Den nye ägare får minsann föröka sig enligt Gregers axiom; 45/1(yx+×)+3 Resultat i den 500 kvm stora bostaden skall bli 53 avkomma Dessa kan inte leveras utan flera leverantörer. Tror denna bostadsenhet, utan bidrag, ger bättre avkastning än att importera dåliga producenter.
   – Lycka till och ha det roligt du köpare. Din förtrogne avundsjuke vän.

  • Jag och min fru bor i en fyra på över 100 kvadratmeter och vi behöver bar en tvåa. Men vi flyttar inte. Om vi gör det så flyttar en invandrarfamilj på minst 20 personer in där.


 13. som exempel bodde oxå min mormor me 5 syskon
  och 2 vuxna i 1 rum / kök…utan el, vatten, vedspis,
  ingen Iphone TV el internet i en liten Koja ute på
  Rindön (Vaxholm)…flyttade dit från Skånegatan 46
  1899…min mormorsmor va Tvätterska på KA1
  Kalle (gubben) va bara törstig å hade inget kneg,
  de bodde oxå trångt, men hade iaf tak över huvet
  Själv bodde jag snarlikt, tills jag va 13 bast under
  liknande premisser i ett rum/kök med 2 vuxna…
  enda lyx vi då hade va en Batteriradio…karbid-
  lyktor, ingen tfn, vatten hämtades 2km bort…de
  va härliga tider för en liten snorhyvel, lovar!


  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   från Frescati, över Skuggorna över Lidingön tvärs
   över Värtan, ner å över Djugårdsbrunn å Strand-
   vägen ner mot Stureplan finns inga Bilbränder, ty
   där härskar Blåränder…håll till godo me lite lyrik
   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 14. Oftast följer ens ”klass status” med en vart man bor och befinner sig.

  Men den som vill ha fakta och statistik.

  Är det mer trångbott i utsatta områden då?

  Från scb ”fakta för förändring” som Järva veckan själva har beställt från scb för att visa hur rasistiskt sverige är…..åkte på en STOR ni i rapporten……Åter till frågan:

  Är det mer trångbott i utsatta områden då?

  I Sverige bor idag 10 230 185 personer (när rapporten skrevs).
  556 076 personer av 10.2 miljoner bor i något av de 61 utsatta områdena som finns i sverige och tillsammans utgör de som bor i utsatta områden 5,4 procent av hela sveriges befolkning.

  Det finns 2 543 420 personer i Sverige med utländsk bakgrund. 411 741 utrikesfödda människor i sverige – eller 16,2 procent – bor i utsatta områden. Så MAJORITETEN av alla utrikesfödda bor INTE i utsatta områden.

  Men är de som bor i utsatta områden mer trångbodda då???

  I hela sverige finns det drygt 4,6 miljoner hushåll. Om man bara fokuserar på de 61 utsatta områdena i landet så rör det sig om ca 220 000 hushåll.

  I de 61 utsatta områdena så går det 2,53 personer på varje hushåll medan det går 2,19 personer på varje hushåll i övriga, icke utsatta delar av Sverige. Den genomsnittliga bostadsstorleken i de 61 utsatta områdena är drygt 72 kvadratmeter medan en genomsnittlig bostad i övriga landet är drygt 87 kvadratmeter .

  Överkurs för den som orkar läsa mer fakta……

  50% av de 16 % utrikesfödda som bor i utsatta områden bor endast kvar en kort tid och hälften bor kvar.

  Vilka etniciteter bor i de utsatta områdena då?

  Men va !!! Är svenskar i majoritet??? gud så racistiskt eller??

  Födelseland i utsatta områden i sverige

  1 Sverige 46,0%
  2 Irak 7,1%
  3 Syrien 5,3%
  4 Somalia 4,4%
  5 Polen 2,7%
  6 Turkiet 2,7%
  7 Iran 1,8%
  8 Jugoslavien 1,8%
  9 BosnienHercegovina 1,7%
  10 Finland 1,4%
  11 Afghanistan 1,4%
  12 Libanon 1,4%
  13 Eritrea 1,3%
  14 Etiopien 1,1%
  15 Chile 0,9%
  16 Indien 0,9%
  17 Rumänien 0,8%
  18 Pakistan 0,8%
  19 Serbien 0,6%
  20 Grekland 0,6%
  21 Bangladesh 0,5%
  22 Marocko 0,5%
  23 Kina 0,5%
  24 Vietnam 0,5%
  25 Thailand 0,5%
  26 Danmark 0,4%
  27 Makedonien 0,4%
  28 Ryssland 0,4%

  Men men men……..ALLA invandrare är väl fattiga och utsatta och utstötta? så är det väl….

  Nä serru…..där har ni fel….. Lönenivå följer utbildningsgrad och arbetslivserfarenhet inte etnicitet.

  De vuxna i åldern 25–64 år med utländsk bakgrund som bor i icke utsatta delar av landet har nästan lika hög utbildningsnivå som sina grannar med svensk bakgrund – i alla fall om man mäter utbildningsnivån med hjälp av andelen som har någon form av eftergymnasial utbildning. 42,4 procent av dem med utländsk bakgrund och 43,6 procent av dem med svensk bakgrund har studerat vidare efter gymnasiet.

  Lönenivå följer utbildningsgrad och arbetslivserfarenhet inte etnicitet. Men gud vad……Naturligt……

  Undersökningar visar att ca 80 % av vuxna utlandsfödda män har arbetat i sitt hemland och ca 40% av utlandsfödda kvinnor har arbetat i sitt hemland vilket kan bero på status och olika kulturer. I vissa kulturer är det låg status om ens fru måste jobba i andra kulturer har kvinnan inte ”fått” jobba pga landets förutsättningar i andra länder har både mannen och kvinnan jobbat.

  Rapporten järva veckan beställde av scb. Bara ett litet ”OBS”…..siffrorna visar en sak…….och texten är skrivet i offer form……Att det är mest synd om invandrare trots att de bor flest svennar i utsatta områden……Oh well…

  https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/scb-flyttar-fokus-till-jarvaveckan/

 15. De lever i lyx! Tänker på Monty Pythons gamla sketch. Tillika hela Sveriges sketch. Inte polarisera, inte ställa grupp mot grupp. Jag ber om ursäkt, ers högheter, det fanns flera hundratusen utan tak över huvudet, redan innan er mission. Hur fan blev Mellanösterns problem Sveriges problem?

 16. Vi var 2 vuxna och 4 barn i en tvåa på Söder
  Mor o far betalade hyra och försörjning . Vi tyckte vi hade det bra. Ingen blev knarklangare.

  • Jag har bott i denna fyra i över 50 år. När vi flyttade in här kostade den lite drygt 800 kr. Nu kostar den nästan 10 000 kr.

 17. Vad gör dom i Sverige överhuvudtaget ??
  Dom hör ju hemma i syrien. Enkel biljett…

 18. Kan inte mer än hålla med, Pettersson.
  ÅTERVANDRING är det enda alternativet för att lösa bostadsbristen.
  Ja förresten. Vi skulle lösa en hel del andra problem som den oansvariga invandringspolitiken fört med sig samtidigt

Kommentera