Operation Rimfrost ger resultat, kanske…

BROTTSLIGHET. Operation Rimfrost har gett resultat både nationellt och regionalt. Det visar exempelvis mängden gripanden, beslag och en positiv utveckling gällande allmänhetens upplevda trygghet. Och den regionala särskilda händelsen kommer att fortsätta, skriver polisen

Steget Efter

Sedan starten av den nationella särskilda händelsen Operation Rimfrost har man inom polisen kraftsamlat och förstärkt bland annat region Syd och region Mitt för att bland annat minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer och öka beslagen av vapen. Sedan dess har 535 individer frihetsberövats och en större mängd vapen, sprängämnen och narkotika beslagtagits.

Antalet skjutningar och döda under årets fyra första månader ligger kvar på ungefär samma nivåer som de senaste åren – trots att polisens nationella Operation rimfrost rullat på under perioden.

Januari–april i år skedde 99 skjutningar och 15 människor dödades, uppger Stefan Hector, nationell kommenderingschef för Operation rimfrost.

Under samma period 2019 skedde 81 skjutningar och 15 personer mördades. År 2018 var siffrorna 76 skjutningar och 9 döda medan det för år 2017 var 99 skjutningar och 16 döda.

Hittills i år har 99 skjutningar skett i Sverige, vilket är 21 procent fler än samma period förra året. Samtidigt har 84 sprängningar inträffat, vilket är 12 procent fler än förra året.

– 696 vapen finns inte längre tillgängliga för kriminella grupperingar, hundratals kilo sprängmedel kommer inte detonera utanför en restaurang, narkotikan i polisens beslagsrum kommer inte generera intäkter till kriminella eller leda till personliga tragedier i missbruk. Incitament att bli kriminell i form av kontanter, bilar och armbandsur har beslagtagits som direkt eller indirekt vinning av brott. Hundtals kriminella aktörer har inkapaciteras i olika omfattning och då förhindrats från att begå brott, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef.

-Pettersson säger att det  är bra med beslagtagna vapen, sprängmedel, narkotika med mera men risken är att de kriminella nu ska skaffa nya vapen, nytt sprängmedel, mer narkotika och det gör de genom att begå nya brott.

Det enda som hjälper på lång sikt är att minska antalet kriminella. Stäng gränsen och fyll inte på med nya, utvisa dem som döms och lås in resten enligt lagen och på maxstraff. Polisens insats måste också vara bestående och inga tillfälliga propagandajippon.

Beslag nationellt 191212-200512:

  • Antal frihetsberövade: 535
  • Häktade: 246
  • Anhållna: 282
  • Antal husrannsakningar: 754
  • Beslag vapen: 696
  • Beslag sprängmedel: 155,5 kg
  • Beslag narkotika: 168 kg amfetamin, ca 60 kg kokain, m.m
  • Flera stora dopingbeslag
  • Beslag kontanter: 4.566.800 sek
  • Beslag värde: 23 personbilar
  • 32 exklusiva klockor
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Operation Rimfrost ger resultat, kanske…

  1. Vilket fiasko av politiskt korrekta och styrda Kling och Klang !
    Men man är naturligtvis inte ett dugg förvånad.

  2. Det hade troligen varit ännu värre utan op rimfrost. Det enda sättet att få stopp på våldet är att skicka dessa gänggangsters hem till öknen eller djungeln där de hör hemma.

  3. Operation dimfrost ä väl orkestrerad från regeringskansliet. En klar dimridå. Man VET att man inte kommer stoppa kriminaliteten och precis som Pettersson skriver så måste man stoppa invandringen HELT. Man måste köra ut de som inte för egen maskin kan försörja sig och naturligtvis även de som begår tillstymmelse till brott. De är här på nåder. Det är ingen självklarhet och jag har skrattat många gånger när jag ser en neger på gatan. Vad gör han här tänker jag för mig själv.

  4. I sedvanlig ordning handlar det om en liten hjärna som har tänkt, alltså svenska politiker eller myndighetspersoner. Vill man få stopp på kriminalitet slutar man ta hit kriminella. Den här typen av samban är så enkla att även en efterbliven statsminister eller genusvetare borde förstå.

    • Ett annat enkelt samband är: Hela uppgiften är onödig eftersom nuvarande situation i ”Sverige” är konstruerad. Det är inte ett naturligt tillstånd och har aldrig tidigare funnits i ”Sverige”. Alltså, alla kostnader för den här typen av ”projekt” är helt onödiga kostnader och borde läggas på andra saker.
      Avdrag för onödiga kostnader görs lämpligen på lönen för de personer som skapat situationen, dvs. alla genusmyndigheter och urblåsta politiker.
      Att berömma polisen är kontraproduktivt. De jobbar där de jobbar eftersom de själva har valt det. En riktig polis slutar när hans arbetsplats är korrupt, eller när ledningen består av fånar. För övrigt är det en bra lösning: alla poliser slutar och går hem. Då får de obildade genuspolitikerna lära sig den hårda vägen.

Kommentera