Nu klaras det ”omöjliga” klimatmålet

KLIMAT. Världen har stannat av. Och klimatutsläppen störtdyker i coronakrisens spår. Det ”omöjliga” målet från Parisavtalet ser plötsligt ut att kunna nås, skriver Aftonbladet

Kivin Noone, klimatforskare vid Stockholms universitet. Foto: Stockholms universitet.

Klimatforskaren Kevin Noone bor nära Arlanda flygplats och har med egna ögon kunnat se effekterna av att trafiken på svenska flygplatser minskat med 97 procent.

Flygplanens så kallade kondensationsstrimmor – som består av vattenånga, gaser och partiklar – kunde förr bilda moln som stannade kvar. Nu syns de inte längre.

– Vi måste snabbt ställa om transport- och energisektorerna. Gå över till el och andra förnyelsebara energikällor. Lösningarna finns. Det gäller att snabbt implementera dem, säger Kevin Noone.

-Pettersson säger att Kevin Noone verkar vara en av dem som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Medan han surrar om att andra ska gå över till förnyelsebara energikällor kör han omkring i en vit Subaru Legacy Outback 2.0 Diesel med en körsträcka på beräknat 3.390 mil om året…

Kevin Noone kör c:a 3.390 mil om året i sin Subaru Legacy Outback 2.0 D. Det är en mycket bra bil men går knappast på förnyelsebar energi som Kevin yrar om, utan på diesel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Nu klaras det ”omöjliga” klimatmålet

 1. Blir det knäpptyst sen när det visar sig att dessa minskade utsläpp inte påverkar temperaturen?
  Men för all del, jag ser inget negativt med att vi minskar resandet med flyg – för miljöns skull.
  Det bästa sättet att minska flygresor är att sluta massimportera lycksökare från tredje världen till västvärlden. Som sedan ska åka på semester till landet de ”flytt” från.

 2. Kevin Noone lär köra en dieselbil. Intressant vet han inte att dieselns avgaserna innehåller bl a. koldioxid, kolmonoxid, kväveoxider, svaveloxider, aldehyder och kolväten (som metan, etan osv. och tyngre partikelburna polyaromatiska kolväten, PAH). Den kritiska effekten för dieselavgaser är irritation och inflammation i luftvägarna.
  Vet han inget, nada – inget är då Noone som klimatforskare.

 3. Kan det möjligen vara så att det nu pågående folkmordet på corona-pensionärer är likställt med ett fossil-fritt samhälle ? Eftersom begreppet fossil-fritt borde syfta på uteslutningen av gamla uvar som undertecknad.
  Ett är emellertid säkert : Annika Strandhäll jublar över att de som byggde upp samhället och bekostade pamparnas överflöd, nu droppar av i en groteskt rask takt. Men enl. A.S. är ju pensionärerna orsaken till att landet går åt skogen. Jag tror att A.S. behöver ett betydligt större hörn att måla in sig i. SKÄMS !!!

 4. En till fjant. Mera olja och gas. Kol är också bra. Särskilt när man grillar.
  Plast är fina grejer.

 5. Jag tycker att vi, där det är så möjligt, använder annan energi än fossila bränslen. (Nu säger vän av ordning att Argus har ramlat och slagit huvudet.) Framförallt el från Gen IV-reaktorer. Hur räddar det då världen? Förutom att vi minskar kärnavfallet, får pålitlig, ren och billig energi så möjliggör det för tredje världen att göra samma resa som vi gjorde förra århundradet och i och med det sluta producera stora mängder avkomma.

  Från ungefär 1920-talet till 1950-talet krympte familjerna från dussinet till kärnfamiljen. Det var samtidigt som elektrifieringen av Sverige. Vattenfalls första stora vattenkraftverk, Porjus kraftverk, började byggas på 1910-talet med syftet att elektrifiera Malmbanan. Om vi minskar vår förbrukning av fossila bränslen kommer tredje världen av få tillgång till billig och pålitlig energi och kommer högst sannolikt att ta klivet in i nutiden.

  Förutom att de slutar producera barn, befolkningsexplosion är det stora miljöhotet som ingen talar högt pågrund av åsiktskorridoren, så kommer en ökad levnadsstandard att motverka ekonomisk migration och vi har möjlighet att ta tillbaka vårt land.

  Det finns några positiva biverkningar också, Gore, Thunberg och Noone kommer att bli utan argument och inkomster. Samma sak med araber och norrmän.

  • Argus, du har bara slagit huvudet på spiken med din kommentar. Befolkningsökningen i fattiga länder skapar mer fattigdom, välstånd åt de redan rika genom att utnyttja fattiga länders naturresurser och deras arbetskraft.
   De fattiga får köpa rika länders skräp, exempelvis billig plast i alla dess former och färg. Med nutidens glaspärlor blir de fattigas vardag lite bättre men varken husdjur eller naturen tar hand om plasten. Det är inte vi ”rika” som orsakar plast i floder, sjöar och hav det är de fattiga som inget lärt och förstår. Att det sen finns de som i rika länder bor och inget heller lärt och förstått är inget vi kloka skall skräpskammas för.
   Blir det mindre plast i naturen, nej varken här eller där. Här hemma blir det mer plastimbakasde livsmedel och varuproducenten tar vinsten.
   – Så låt varje papp påse du tar bli en påminnelse om de knäppskalle vi har i Riksdagen.
   – Hej på see ut ur ”stan” ni Lofin och afrikan.

 6. Coronaviruset har lyckats med det som Greta ville uppnå säkert lika fort också.
  Det vi upplever nu är ett fullskalig test i realtid av Gretas lyckosamhälle.

 7. Centurion.Du har så rätt där i din fundering.Om man skriver om klimatutsläpp så släpper man klimatet löst eller ?? Med andra ord så kan man ju släppa regnet löst.Nu släpper vi ut lite solsken.I morgon släpper vi ut lite kyla osv osv.Ett floskelbegrepp som miljömuppar slänger sig med utan att förstå vad dom egentligen säger.Påverkan på miljön är väl mer korrekt.För den kan vi påverka men inte klimatet.

 8. Hur ska all denna el då kunna produceras på ett förnyelsebart sätt?

  Kan ”klimatforskare” Kevin Noone ”se det” också?

  Jag är mycket intresserad av hur han ska få till det, genom att presentera dessa åtgärder. Genom som han säger ” de lösningarna finns”. ”Det gäller att snabbt implementera dem…..”

  Vilka ????

 9. Noone har förmodligen en hög lön som betalas av skattebetalarna i Sverige(?)

  Inte nog med det – svenskarna ska plundras på ännu mer pengar så svenskarna aldrig kan nå välbeställd frihet.

 10. Vad i h-e är ett ”KLIMAT-UTSLÄPP” ? Om det nu ska släppas ut, så kan man ju undra hur det har kommit in. Var någonstans ska det släppas ut ifrån ? Och vart ska det ta vägen. Om det sen släpps ut ; har vi då något kvar eller är det då borta för all framtid ? Tål att tänka på…

Kommentera