Grekisk militär sköt skarpt mot migranter – flera skadades och en dog

ISLAM. Grekiska säkerhetsstyrkor sköt sannolikt skarpt mot migranter som försökte ta sig över gränsen från Turkiet till Grekland den 4 mars 2020. Det visar en granskning som journalistnätverket Bellingcat gjort i samarbete med bland annat tyska Der Spiegel.

Dokumentation som analyserats visar att sju personer skadades inom loppet av 40 minuter. En av dem dog senare av sina skador, pakistaniern Muhammed Gulzar.

Juridiska företrädare för Gulzars anhöriga kräver nu att Grekland, som tidigare avfärdat anklagelserna som ”fake news”, utreder ansvarsfrågan

-Pettersson säger att ansvaret vilar på de personer som försökte ta sig in i Grekland illegalt, samtidigt som de skrek Allah Akbar. Jag tror grekerna har fått nog av muslimska invasioner genom historien…

Idag firar grekerna 199-årsdagen av befrielsekriget mot muslimerna

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Grekisk militär sköt skarpt mot migranter – flera skadades och en dog

 1. Det är väl ett lands skyldigheter att skydda sina befolkningar mot aggressiva individer, som försöker forcera gränserna. De, som forcerar gränserna med våld och inte respekterar landets lagar ska räkna med att det går illa. Det förstår väl alla att man inte ens ska försöka. Grekland använder bara sin rätt att försvara sig.

 2. Och….??

  De skulle ju ta sig över gränsen från ett land där de var i säkerhet till ett annat land som deklarerat att gränsen var stängd.

 3. Att en (1) enda döing kan få sådan uppståndelse. Men det beror väl på att vederbörande tillhör invasionsstyrkan. Annat är det här hemma. Igår förlorade vi hela 135 st. i corona-döden. Knappast en axelryckning ens från PK-media.

 4. Märkligt att inte fler dog och skadades. Ett land har rätt att försvara sina gränser mot ovälkomna gäster.

 5. Ann Linde skryter med att hon snart har plockat hem alla Svenskar från utlandet. Vem är Svenskarna ? Är det sådana som flytt till välfärden och sen rest på semester i sina gamla hemländer?????
  Det rör sig om 7000 stycken. Brukar inte Resebolagen sköta om det,? Det verkar mer än skumt när staten chartrar plan och hämtar hem resenärer
  när man inte på Ambassad nivå kan få hjälp med en hemresa ifall något hänt när man varit i utlandet??

 6. Men det visar ju att dom menar allvar med att dom inte ska va något transitland för lycksökare till andra länder, dom har ju varnat för detta!

 7. Ni minns väl hur de båda svenskarna som tog sig in i Etiopien olagligt, ströks medhårs av press och naivisterna i Sverige. Så det här är inhumant och rasistiskt av Grekland i kubik, förmodar jag.

 8. Vad tyska Spiegel skriver,kan ni utgå från är rena fantasier.
  Den veckoblaskan har genom året presenterat en mängd sensationer,och lögner !!
  Blaskan var en av de första judiska pressaltstern,efter kriget. Då på sin höjdpunkt med c:a 1,5 miljoner sålda tidskrifter i veckan.
  I dag har man knappt hälften av sina läsare kvar.

 9. Inget att gnälla över, att invaderande “soldater” beskjuts.

  Svensk militär sköt ihjäl svältande arbetare, vilket är mycket värre och en stor skam !!! “ÅDALEN -31”

 10. Ansvar! Det är väl de personer som försöker korsa en gräns illegalt egnas ansvar till 100%.
  Vi ska vara tacksamma att Grekland har en regering som försvarar sin och i detta fallet även vår gräns och inte viker ner sig.

 11. Är det krig i Pakistanien?
  Jag mår illa av detta skandalösa som pågår. Bidrag till Erdogan med smilfinken Lövén i näthinnan gör mig ont, ännu värre när man ser vad de är för utbildade läkare och annat ingenjörer som är på väg hit. Ta en atombomb nästa gång!
  Europa bör reagera kraftigt NU!
  Jag hoppas på krig så att vi kan förhoppningsvis köra bort bidragsparasiter.

 12. Turkarna hör hemma i Turkiet. Det är ju därför dom kallar sig för Turkar.
  Ganska enkelt egentligen.

 13. Det verkar svårt att förstå, att det är inte tillåtet att korsa gränsen till EU.

Kommentera