Svarta löper fyra gånger så stor risk att dö i covid-19


PANDEMI. Svarta personer löper drygt fyra gånger så stor risk att dö till följd av coronaviruset covid-19 än vita, visar en ny rapport från den statliga statistikbyrån Office for National Statistics i Storbritannien, enligt Reuters. Även människor med bakgrund i Bangladesh, Pakistan och Indien löper större risk.

Londons borgmästare vill att etnicitet registreras på dödsattesterna för att ge en bättre bild. Skillnaderna kan, enligt rapporten, endast delvis förklaras av socioekonomiska faktorer. Även om ålder, demografi och självupplevd hälsa tas bort som faktorer löpte svarta fortfarande dubbelt så stor risk att dö.

”Fasansfullt. Orsakerna till denna avvikelse måste utredas skyndsamt”, skriver David Lammy, landets vice justitieminister, på Twitter.

-Pettersson har alltid sagt att det är skillnad på folk och folk. Det är nog bäst att folk stannar där de hör hemma…

Kan D-vitaminbrist vara en anledning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Svarta löper fyra gånger så stor risk att dö i covid-19

 • Argus

  Det finns en preliminär studie från Northwestern University som indikerar att människor med låga halter av D-vitamin råkar ut för en överreaktion från immunsystemet, en så kallad cytokinstorm, som förstör lungvävnaden.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det måste väl klassas som rasistiskt i idiot-Sverige ?

  Gilla

 • Bigman

  Beror nog på vilket djur som corona uppstod hos.
  Kanske finns ett närmare släktskap?

  Gilla

 • Gus

  Det tog minst 10 000 år för de människor som till slut bosatte sig i Skandinavien att anpassa sig genetiskt till klimat förhållandena här
  efterhand som de migrerade norrut i Europa.
  Värdegrunden kräver att dagens migranter gör samma anpassning på den tid resan från Afrika tar med tåg eller flyg.
  När det inte fungerar så söker man ändå orsaken i socioekonomiska förhållanden för att förskjuta skulden för deras dåliga hälsa dit den inte hör hemma.

  Gilla

 • Billy Boy

  Ämnet ” Det är nog bäst att folk stannar där de hör hemma…” och på plats erbjuds den hjälp som de bäst behöver där … tas bl a upp i videon nedan.

  Dr. Whistleblower Jon Tallinger being interviewed by Angry Foreigner (Published May 5, 2020. Run Time 48:48)

  Ett kort avsnitt börjar vid tidskod c:a 32:15. Återfinns vid c:a 2 tredjedelar in i videon nedan.

  We are all Swedes when we are living in Sweden why not focus on … I mean a government that we voted for should focus on their responsibiliy … they were not voted … nobody voted for them to be responsible for the whole world … we voted for them to be responsible for us to protect us and keep us safe and they are failing to do this … and they are talking about helping other nation´s people while they have their own governments … etc

  Fri översättning från engelska till svenska med hjälp av Google translate: Vi är alla svenskar när vi bor i Sverige varför inte fokusera på … Jag menar en regering som vi röstade för borde fokusera på deras ansvar … de röstades inte … ingen röstade för dem att vara ansvariga för hela världen … vi röstade för att de skulle ta ansvar för oss att försvara och skydda oss och de misslyckas med att göra detta … och de talar om att hjälpa andra nationers människor medan de har sina egna regeringar … etc.

  Hela videon tycker jag är väl värd att se och lyssna till. Klicka på symbolen för visning av undertexten till vad som sägs på det engelska språket.

  Gilla

 • Ove Larsson

  Enligt läkare ”experter” så kan det bero på att mörkhyade människor har låga D vitamin värden

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Det är väl inget konstigt. Folk som är vana vid den låga solinstrålningen som vi har i norra Europa har 5-10 gånger lättare att få d-vitamin från solen.

  Gilla

  • oljeborr

   Tala om det för Somaliska kvinnor, då är du rasist.

   Gilla

   • Argus

    Som lök på laxen så är de så påklädda så knappt en enda solstråle när huden. Var är Socialstyrelsen med sina råd för dessa?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: