10-0 till bortalaget efter mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Nio personer har anhållits för mord efter söndagens mord på Blerim Kastrati i Gamlestaden i Göteborg. En tionde är anhållen för medhjälp. 

De misstänkta är:

  • Mohammed Al Housany
  • Tareek Kenyatta Besic
  • Ahmad Abdullah Alhag
  • Karamo Fatty
  • Daniel Gogoski
  • Ali Nooruldeen Hai Chanhan Hai Chanhan
  • Dodou Jallow
  • Doudu Dentin Jobe
  • Yousuf Abdirahim Mohamed
  • Kwame Mubarik Sana

-Pettersson säger att som vanligt är de enda svenska namnen de som tillhör advokaterna och som vi skattebetalare ska betala. Och som vanligt gäller att vi behöver inte fler poliser, vi behöver färre kriminella från Mellanöstern och Afrika. Svenskt rättsväsende klarar av svenska kriminella…

***

TIDIGARE 2020-05-05. Lägesrapport om mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Åklagaren lämnar en kort lägesrapport i ärendet om misstänkt mord i Gamlestaden i Göteborg i söndags kväll, via ett pressmeddelande. En person sköts till döds i Gamlestaden på kvällen den 3 maj. Sedan den 4 maj sitter nio personer anhållna misstänkta för mord och en person anhållen misstänkt för medhjälp till mord. Senast torsdag den 7 maj klockan 12 ska åklagaren ta ställning till om personerna ska begäras häktade eller inte.

Förundersökningsledaren, kammaråklagare Helena Treiberg Claeson, kan inte svara på några frågor från media före eventuella häktningsförhandlingar.

Eddie Jobe tillhör de kriminella gängen i Göteborg, men är oskyldig denna gång eftersom han sitter inlåst. Foto: Polisen

Polisen uppger att de tio gripna är mellan 19 och 25 år och välkända av polisen.

Enligt Göteborgs-Posten har de anhållna kopplingar till A-falangen, också kända som också kända som gänget runt Eddie Jobe, som nyligen dömde till 6,5 år i fängelse för förberedelse till mord och utpressning. En av de anhållna har tidigare varit misstänkt för inblandning i Guldhedsmordet men frikändes.

Den som mördades var Blerim Kastrati, 33, som tillhör ett gäng som Jobe-falangen länge haft konflikter med.  Till Kastratifamiljen hör yngre bror Berat och kusin Adrian Kastrati som utsatts för flera mordförsök. Göteborgs-Posten kallar familjen Kastrati med vänner för B-falangen.

Om Kastrati på bloggen…

Om Jobe på bloggen…

Om Vårväderstorget på bloggen…

Från början tillhörde Eddie Jobe och Kastrati samma gäng som ibland kallades Vårvädersligan men någon affär om knark skar sig.

Några av grabbarna på bilden sitter inne på livstid, andra går lösa. Men det är en bild på de kriminella det handlar om i Göteborg, men de ser likadana ut i Stockholm, Malmö och på andra håll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

5 thoughts on “10-0 till bortalaget efter mordet på Blerim Kastrati i söndags

  1. Delcitat

    Sveriges inrikesminister välkomnar danska gränskontroller.

    Det är bra att Danmark vidtar åtgärder för att bekämpa kriminalitet. Det säger inrikesminister Mikael Damberg (S) i en kommentar om de gränskontroller som Danmark nu infört för personer som reser från Sverige till Danmark. (Publicerad 10 oktober 2019)

    Slut delcitat

    Läs mer på:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mikael-damberg-valkomnar-danska-granskontroller

    Mikael Damberg (S) verkar gilla att de kriminella stannar i Sverige och fortsätter sina kriminella verksamheter här. Damberg och polisen verkar i stort sett sakna både vilja och förmåga att förhindra ökning av de kriminellas aktiviteter i Sverige trots Rimfrost-kampanjer mm på olika håll i landet.

    Se även min kommentar vad Mikael Dambergs företrädare fd inrikesminster Anders Ygeman (S) hade för ambitioner att jaga och stoppa det tungt kriminella buset redan år 2016. Den s k storsatsningen har efter c:a 2 år och 3 månader inte lett till de önskade effekterna eftersom de kriminella aktiviteterna under tiden har ökat i stället för att minska.

    Lägesrapport om mordet på Blerim Kastrati i söndags – 5 maj, 2020
    Av Pettersson

    https://petterssonsblogg.se/2020/05/05/lagesrapport-om-mordet-pa-blerim-kastrati-i-sondags/#comment-739233

    • Tillägg / Rättelse

      Det här textavsnittet i min kommentar ovan utgår:

      ”efter c:a 2 år och 3 månader”

      Skall i stället ersättas av den här texten:

      ”redan för snart fyra (4) år sedan, nämligen den 29 juni 2016”

  2. De äldre läsarna kan jämföra porträttgalleriet ovan med sin egen skolkatalog 😉

Kommentera