Det villkorslösa Sverige


INSÄNDARE. Nu pågår ett omfattande politiskt spel för att alla ensamkommande som omfattas av den så kallade gymnasielagen ska kunna beviljas amnesti, trots att enbart en handfull ensamkommande lyckats leva upp till villkoren med godkända studiebetyg och anskaffandet av arbete och bostad. Vem hade för övrigt trott att ens någon skulle kunna klara dessa villkor?

Politikernas strategi är densamma som vid införandet av den skandalösa gymnasielagen: allmänheten ska fås att tycka synd om alla dessa ensamkommande som påstås ha kommit kläm i snart sagt varje situation i samhället, är det inte en långsam handläggning så är det en pandemi o.s.v.

Den polititiska moralen är noll och intet och beslutade villkor runt gymnasielagen stryks nekat över med ett pennstreck. Nu är det istället amnesti som gäller. Vad det är som gäller i morgon vad avser ensamkommande är det ingen som vet längre.

Jo, en sak vet vi med bestämdhet: inte en enda ensamkommande kommer att skickas hem, oavsett asylskäl eller inte. Den politiska handlingskraften existerar inte i dagens Sverige.

Ego lego

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
 • Varför inte följa Dublin-förordningen om första asylland?
 • Varför inte följa Sveriges lagar?

7 responses to “Det villkorslösa Sverige

 • Tony

  Alla fina ord till trots, den enda anledningen till att behålla dem här är som valboskap, klart är att dom, kommer att rösta på bidragspartierna, man biter inte den hand som föder dem.! Det är en sorglig samling som styr landet !

  Varför har vi en massa instanser som får pröva deras rätt att stanna här, när resultatet av dessa prövningar inte går regeringens väg uppfinner dom nya skäl att låta nästan 10000 bidragsberoende stanna kvar ändå,

  Vi har en svag regering ,och en svag opposition, med vingel Petter i moderaten Kristersson som inte vet vilket ben han ska stå på från dag till annan!

  Gilla

 • messkalle

  Det är sannolikt att några få har begåvning som kan behövas i Sverige efter C-tiden. Nästan alla har förmåga att arbeta för sin överlevnad. Därför måste nästa alla av dessa 9 000 plus lära sig att bygga, hus, vägar och infrastruktur. Sådan utbildning tar högst ett år om den förkortas till mellanösternstandard. Därefter skall de åka hem, bli berömda och rika, för att de återuppbyggt sina hemländer som deras bröder, fäder, släkt, klaner och ledare förstört genom krig. När de blivit rika kommer de att minnas den humanistiska välfärdsstaten som gav dem möjligheten.

  P.S. Det är många svenska ungdomar som valt den praktiska gymnasielinjen och de har gjort ett riktigt val.

  Gillad av 1 person

 • Kristina k

  Fast det var väl aldrig meningen att de skulle prestera någonting över huvud taget? Allt var väl bara ett spel i hur humanitärt goda vissa partier är, helt utan konsekvenstänk åt något håll. Den linjen har de fortsatt med ända in i kaklet.

  Gillad av 1 person

 • Pålsjö

  ”…Folkvandringar är inget nytt under Solen…” skriver eugencork.
  Ska man tolka inlägget som att det skulle vara något positivt med att landet massinvaderas av invällare från tredje världen och att landet i förlängningen omvandlas till oigenkännlighet. Det finns en anledning till att det finns nationsgränser och det är för att man inte vill leva i kaos. Men den huvudregeln tycks inte gälla i Sverige längre, av landets tillstånd att döma!

  Gilla

 • eugenecork


  …Folkvandringar är inget nytt under Solen…om ni
  missade TV programmet ”De första Svenskarna”
  …säkert samma idag som vid de förgående till-
  fällen då Sverge invaderades av invällare…ingen
  gjorde ngt då heller för att stoppa dessa…nästan
  garanterat samtl. Svenskar har dessa parasiters
  blod i sina ådror denna dag…fanns säkert rötägg
  bland dessa grupper oxå, samma som idag?
  Tror mig veta att detta inlägg lär få ett antal
  Tummar ner, skall bli kul se om Tumme upp är
  övervägande?

  Gilla

 • Jellyfish

  Jag tror samhället kommer kollapsa med dessa kriminella latmaskar. Det lustiga är att ingen kommer någonsin se dem som svenskar, inte ens de själva så varför spela med i detta spel?

  Fråga dig själv, ser du romerna som svenskar efter 500-år? Är de som oss? Betalar de mer till staten än de plockar ut?

  Vill de styrande oss väl? Säger du nej till den frågan så måste du fundera på nästa steg eller vill du lämna över stafettpinnen till dina barn och barnbarn så som Sverige ser ut nu. Hur kommer de i så fall se på dig sedan? Som ett vämjeligt kräk.

  Nuff, i had nuff know.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Kommer ?
   Sverige har redan kollapsat, det behöver man inte vara Einstein för att inse !
   Om inte så är man både blind och döv.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: